2002 75 Tourer - představení nováčka
-
Re: 2002 75 Tourer - představení nováčka
To je zajímavý, ručička teploty vždycky korespondovala s teplotou a stylem jizdy, nebylo to že by byla pořád na stejném místě jako to je teď u KV6. Myslel jsem že to je normální, třeba u 300Tdi od LR mně to dělalo taky, tak jsem to teda považoval za normální. Motor se pocitově normálně zahříval i v zimě, auto topilo dobře, tak jsem nepojal podezření. Teplotu jsem tedy nikdy konkrétně neměřil.
Country boy...
Postup na servisní menu na i zde
viewtopic.php?f=43&t=3532
viewtopic.php?f=43&t=3532
U zelené CDT ručička taky cestuje dle venkovní teploty,a ani v největším vedru nevylezla za půlku.V zimě je naopak cca v první třetině.A taky by mně nenapadlo že by bylo něco špatně...Budu to víc pozorovat.
U KV6 je to jinak,motor se zahřeje a ručička drží pořád stejně,přesně na půlce.
U KV6 je to jinak,motor se zahřeje a ručička drží pořád stejně,přesně na půlce.
Range Rover a MG B GT
-
Tak uvidíš, co popisují Angláni, tak jim to teplotu drží skoro jako u benzínu. Mně to ve vedru nevyleze ani pořádně za 1/4, což je 60°C, a to je dle mého fakt málo. Zítra dorazí termostat Gates part. No. TH01489, tak to snad nějak nahodím a uvidíme...pak zobrazím na displayi teplotu, projedu a poreferuji...
Rover 75 2.0 CDT Tourer MY2002
Honzo, mě bylo potěšením Ti pomoct a setkat se s fajn lidmi Budu se těšit na další spolupráci
I tu před Ivanem musím smeknout, jak je to auto v nádherném stavu a velice precizně opečované a ošetřené. Pár drobností tam je, ale rozhodně takový kousek už se jen tak nevidí. Jsem rád, že se dostal do dobrých rukou
... a pro kterou variantu termostatu jsi se tedy rozhodl? Ta montáž do hadice se tedy nechutně jednoduchá a to je pak asi těžké odolat a neudělat to tak.
I tu před Ivanem musím smeknout, jak je to auto v nádherném stavu a velice precizně opečované a ošetřené. Pár drobností tam je, ale rozhodně takový kousek už se jen tak nevidí. Jsem rád, že se dostal do dobrých rukou
... a pro kterou variantu termostatu jsi se tedy rozhodl? Ta montáž do hadice se tedy nechutně jednoduchá a to je pak asi těžké odolat a neudělat to tak.
-
No právě...upřímně já tato řešení nemám rád, ale jak říkám, Angláni na to mají vlákno někde až 10 let staré a v těch autech to ty roky skvěle funguje a drží teplotu kolem předepsaných 88°C +/- třeba 3 stupně, a to zní velmi dobře. Takže to tak vyzkouším, vyndat to jde vždycky a do budoucna to bude určitě lépe dostupné v tom motorovém prostoru než originál...Trunda píše:Honzo, mě bylo potěšením Ti pomoct a setkat se s fajn lidmi Budu se těšit na další spolupráci
Oukej... nemám s tím nijaký problém. Jak to jsou nedestruktivní alternativy, tak je to OK
-
Přesně tak, nic se neřeže, nekrátí, neupravuje...když to nebude ono, sundám hadici, vytáhnu termostat a vrátím do původního stavu a koupím originál...Trunda píše:Oukej... nemám s tím nijaký problém. Jak to jsou nedestruktivní alternativy, tak je to OK
-
Ahoj Ivane, nejdřív jsem si taky myslel, že to že cestuje je asi normální, ale prý není. Motor se teď zahřívá hrozně špatně a včera když klesla teplota tak jsem zkoušel zatopit a nic...furt studeno...ale zítra už dorazí termostat, tak ho snad hned po práci nahodím a bude...uvidíme...Range Rover píše:To je zajímavý, ručička teploty vždycky korespondovala s teplotou a stylem jizdy, nebylo to že by byla pořád na stejném místě jako to je teď u KV6. Myslel jsem že to je normální, třeba u 300Tdi od LR mně to dělalo taky, tak jsem to teda považoval za normální. Motor se pocitově normálně zahříval i v zimě, auto topilo dobře, tak jsem nepojal podezření. Teplotu jsem tedy nikdy konkrétně neměřil.
Hele, může být, že se třeba to nezavírání termostatu postupně zhoršovalo. Ivanovi to přes zimu ještě jakš takš šlo, ale dnes už to nemusí zavírat ani trošku. No a až to zprovozníš, tak ve finále se budeš radovat z ještě lepší spotřeby
-
Jasně, já to taky tak beru, doufám, že to nevyznělo jako obvinění Ivana, tak jsem to určitě nemyslel. Klidně to tak mohlo být a asi i bylo. Těším se až to zítra namontuji a projedu...Trunda píše:Hele, může být, že se třeba to nezavírání termostatu postupně zhoršovalo. Ivanovi to přes zimu ještě jakš takš šlo, ale dnes už to nemusí zavírat ani trošku. No a až to zprovozníš, tak ve finále se budeš radovat z ještě lepší spotřeby
-
Mně samozřejmě ty komplikace mrzí, ale myslím, že mám čisté svědomí a nic jsem vědomě nezatajil. Co se týká topení, tak jsem fakt přes zimu problém s topením neměl, topil hezky, samozřejmě hned po startu za pomoci Webasta. Sice jsem docela otužilý z Defendera, ale přišlo mně to takové akorát na naftové auto. Ale je možné, že se rozsah pohybu termostatu postupně snižuje a motor má problém se zahřát.
Country boy...
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Mas spatny termostat ,rucicka musi drzet v pulce a doporucuji vymenit v miste kde je origo u R75 jde to docela v pohode jen se musi povolit trubka co jde
za motorem a taky na ni pri vstupu do termostatu vymenit O krouzek.
U LR freelander ze stejny mmotorem prace na cely den
-
OK, díky za ujištění i rady, myslel jsem si, že by měla držet ručička vodorovně...lenham3 píše:Mas spatny termostat ,rucicka musi drzet v pulce a doporucuji vymenit v miste kde je origo u R75 jde to docela v pohode jen se musi povolit trubka co jde
-
Ahoj Ivane, však já vím a vůbec to neber prosím nějak špatně. Kdyby se mi něco nelíbilo nebo bych měl pocit, že jsi mi snad něco zatajil, určitě bych to řešil prvně přímou komunikací s tebou. Nicméně si nemyslím, že by tomu tak bylo, auto se mi líbí, mám z něj radost, ale má prostě 15 let stáří a s tím jsem ho také kupoval, vždy se něco ukáže...a to i na mladších vozech...snad pomůže nový termostat a budu se zase už jen vozitRange Rover píše:Mně samozřejmě ty komplikace mrzí, ale myslím, že mám čisté svědomí a nic jsem vědomě nezatajil. Co se týká topení, tak jsem fakt přes zimu problém s topením neměl, topil hezky, samozřejmě hned po startu za pomoci Webasta. Sice jsem docela otužilý z Defendera, ale přišlo mně to takové akorát na naftové auto. Ale je možné, že se rozsah pohybu termostatu postupně snižuje a motor má problém se zahřát.