Diagnostika doporučte
Diagnostika doporučte
Prosím doporučte ověřenou diagnostiku. MG asi uchovám pro syna - je mu 1,5 roku , tak abych v průběhu let mohl řešit to množství kolabujích elektrických čidel, ventilů a jiných vysírek.
Re: Diagnostika doporučte
Nejsi moc prozíravý... co budeš dělat, až syn dostane řidičák? Já to dělám tak, že pro jistotu s každým dalším dítětem pořizuji dalšího Roverka, aby jsme se pak o ně nehádali
Delphi je myslím ok, nevím jak ty kopie. Ale fajn by taky mohl být tento nástroj http://www.pscan.eu/ , který přeci jen bude zvládat i specifika.
Delphi je myslím ok, nevím jak ty kopie. Ale fajn by taky mohl být tento nástroj http://www.pscan.eu/ , který přeci jen bude zvládat i specifika.
Dostane ho k 30tinám.... Cenovka Delphi? Našel jsem jin hoooooodně drahou.
- djmicho
- Kontaktovat uživatele:
Delphi cca 2500 ? ale je potřeba koupit ověřenou verzi, ty nejlevnější kopie mají problémy s kvalitou DPS a relátek, prostě lowcost plošný spoje a pájenou na poli. Já ji mám přes rok a zatím na všem fungovala, sw je intuitivní a v 70% češtině (některý překlady jsou úsměvný ) ale jinak fajn. Načte to ECU, komfortní jednotky, budíky, Airbagy atd záleží model od modelu. Konkrétně na F-ku to umí motor, na TF-ku motor, ABS a Airbagy
Provozovatel maloobjemového dieslu (3222ccm)
můžeš doporučit přesnější označení?
Ale upřímně mi to přijde bez užitku - neumí napárovat ovladače.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Tak to já zas třeba nevidím jako zásadní, protože jak často to na svém autě potřebuješ... Ale u tebe to Karle chápu [WINKING FACE]
Prosím o osvětlení?
Osobně se mi zdá praktičtější Delphi, protože ji vytáhli skoro v každém neautorizovaném servise co jsem byl. Umí to snad všechny značky (teda MG TF nebyl problém najít, všechny motorizace a roky), vyčte to hlášky, smaže chyby a zobrazí grafy např. lambdasondy. Tj. pro domácí použití a pomoc sousedům asi lepší než specializovaná dignostika na MG, Rover, i když ta samo umí víc. Navíc na eBay se dá koupit za poloviční cenu než pscan...(teda aspoň verze 2014). Jsem ještě majitelem 2 aut značky Volvo. I když tam nevím jestli to Delphi umí. Také na Volvo je lepší jeden typ diagnostiky, ale co když koupím jiný auto....
Osobně se mi zdá praktičtější Delphi, protože ji vytáhli skoro v každém neautorizovaném servise co jsem byl. Umí to snad všechny značky (teda MG TF nebyl problém najít, všechny motorizace a roky), vyčte to hlášky, smaže chyby a zobrazí grafy např. lambdasondy. Tj. pro domácí použití a pomoc sousedům asi lepší než specializovaná dignostika na MG, Rover, i když ta samo umí víc. Navíc na eBay se dá koupit za poloviční cenu než pscan...(teda aspoň verze 2014). Jsem ještě majitelem 2 aut značky Volvo. I když tam nevím jestli to Delphi umí. Také na Volvo je lepší jeden typ diagnostiky, ale co když koupím jiný auto....
Vidím, že už to je starší vlákno, přesto se zeptám: Nemá v ČR někdo z klubu diagnostiku PSCAN? Potřeboval bych přehrát mapu v TFku.
MG TF 135 2003 Le Mans Green
Vytáhnu tohle téma, neboť jsem přišel (díky nezvané návštěvě) o všechny diagnostiky a přemýšlím, co pořídit. Mám Rovery/MG/Land Rovery od roku 1992 do 2002. Plus provozuju MB CLK r. 2003, Jaga XK8. Doteď jsem měl čínskou Delphi (asi 10let), Pscan (8let) a Torque. V podstatě to pokrývalo všechno, co je třeba - čtení běžných chyb, párování ovladačů, nastavení klapky, VVC. Jedině u Range - GEMS ,nic neumělo reset adaptivních hodnot motoru - u Pscan na tom v současnosti pracují.
Díval jsem se zatím na TOAF, ale nedokážu najít, co to vlastně umí a obnáší.....
Máte někdo nějaké doporučení ?
Díky. Karel
Díval jsem se zatím na TOAF, ale nedokážu najít, co to vlastně umí a obnáší.....
Máte někdo nějaké doporučení ?
Díky. Karel
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Ahoj Karle,
Toafem obsoužíš všechno na pětasedmě.
Na cokoli, co má MEMS jednotky je pak supr od Andrewa Mems3 Mapper - to je něco, co nám ostatní můžou jen závidět
Na ty obecný věci asi pořát ta Delphi.... ale s ničím jiným ani nemám zkušenost, protože nakonec když chceš pokročilé věci, tak to ty univerzální diagnostiky nikdy nedávají v takovém rozsahu, co umí ty specializované.
Toafem obsoužíš všechno na pětasedmě.
Na cokoli, co má MEMS jednotky je pak supr od Andrewa Mems3 Mapper - to je něco, co nám ostatní můžou jen závidět
Na ty obecný věci asi pořát ta Delphi.... ale s ničím jiným ani nemám zkušenost, protože nakonec když chceš pokročilé věci, tak to ty univerzální diagnostiky nikdy nedávají v takovém rozsahu, co umí ty specializované.
Díky, seš jako blesk... U Andrewa to už rozšířil i na starší jednotky -vypadá to zajímavě, má to řadu funkcí, jen GEMS se logicky nezabývají. Zkouknu to.
U Delphi se mi dobře nastavovala klapka a mám rád funkci osciloskopu.....
U Delphi se mi dobře nastavovala klapka a mám rád funkci osciloskopu.....
Cus,
Jak víš přešel jsem z MG na Landaky a tam Gap IiD ( na VIN ) a na to kdyz mi nekdo priveze MG tam iCarsoft maxi a LR3 sáhne to skoro na vse moderni.
D.
Ps ještě mam rswsolution a z nostalgie Testbook T1
Jak víš přešel jsem z MG na Landaky a tam Gap IiD ( na VIN ) a na to kdyz mi nekdo priveze MG tam iCarsoft maxi a LR3 sáhne to skoro na vse moderni.
D.
Ps ještě mam rswsolution a z nostalgie Testbook T1
MGF 1,8 Trophy 160 and Jaguar X-Type estate 3.0l V6 MT 4x4, Range Rover l322 4,4
nerezové svody 4_2_1 Janspeead + tlumic TT/MK4, TrotB = 52mm, Sani GreenFilter
Powerflex ...nakoupeno ceka na montaz
http://moje.auto.cz/Dendy/stribrnak.html
Lidi o mě říkaji že jsem flegmatik......hm je mi to nejak jedno
Utržené sluchátko: 6088947sestsest
nerezové svody 4_2_1 Janspeead + tlumic TT/MK4, TrotB = 52mm, Sani GreenFilter
Powerflex ...nakoupeno ceka na montaz
http://moje.auto.cz/Dendy/stribrnak.html
Lidi o mě říkaji že jsem flegmatik......hm je mi to nejak jedno
Utržené sluchátko: 6088947sestsest
Jj Karle, bráchovi jsme pomocí toho diagnostikovali dvoustovku a je to pecka. S Andrewem jsem v kontaktu a když jde o zajímavé téma, je ochotný diskutovat. Ale asi je trošku byzy...
Aaaaa.... Dendy žije To je hezké tu stále potkávat "Staré" věrné
Aaaaa.... Dendy žije To je hezké tu stále potkávat "Staré" věrné
......ale T1 asi není rozchozená, nebo jo ?