Rover 75 1,8i nestartuje
Rover 75 1,8i nestartuje
Zdravím, máme Rovera a ta potvora nestartuje. Nebo asi takhle, nastartuje a hned chcípne. Čerpadlo v nádrži je vyměněný, závada přetrvává.
Rover 75 1,8
Re: Rover 75 1,8i nestartuje
Vítej 
A co říká diagnostika? Napiš odkud jsi a můžeme Ti doporučit námi ověřený servis, kde si určitě budou vědět rady.

A co říká diagnostika? Napiš odkud jsi a můžeme Ti doporučit námi ověřený servis, kde si určitě budou vědět rady.
Ahoj, napíchnutý to měl soused automechanik (ale zřejmě jen nějaká univerzální dia), vyhodilo to čerpadlo, tak jsme ho vyměnili, ovšem nezměnilo se nic. Jinak jsme kousek od Plzně, musím dovyplnit profil 

Rover 75 1,8
S Plzní je to trošku špatné, ale třeba se tu někdo s doporučením ozve kde kluci z toho kraje servisují. Oficiálně tam ale nikoho nemáme.
Se závadou mě napadá spíš problém někde kolem čidla vačkové hřídele. Opět... třeba někdo bude konkrétnější.
Se závadou mě napadá spíš problém někde kolem čidla vačkové hřídele. Opět... třeba někdo bude konkrétnější.
Jo, na to čidlo chceme mrknout o víkendu. Jinak už jsme měli problém tady někoho sehnat, když jsme potřebovali vyměnit těsnění pod hlavou, nikomu se do Rovera nechtělo.
Rover 75 1,8
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Bud je problem v IMO a nezkouseli jste vymenit relatko co ovlada cerpadlo?
To je to relátko u pojistek u spolujezdce? Jsou tam dvě, vyměnili jsme obě za fungl nový, jak se otočí klíčkem, tak v nich cvaká stejně jako cvakalo v těch starých. Před poruchou nic necvakalo
Rover 75 1,8
-
Jak cvaka ? sepnout musi pokazde kdyz se otoci klicek
Říká manžel, že když zapne klíček, tak cvakne jednou, a když klíček vypne, tak v relátkách cvaká rychle za sebou, zhruba 3x za sebou. A dřív to nedělalo
Rover 75 1,8
-
Takze bude problem nekde kabelech neco zaoxidovane nebo spatna kostra ,zameril bych se prvni na pojistkovou skrinku jak pod spolujezdcem tak i v motorovem prostoru ,Nemate stresni okno? Mohla se tam dostat voda
Střešní okno nemáme. Manžel na to o víkendu mrkne, moc díky za rady. Ono se to stalo tak, že jsme zaparkovali, za cca 15 minut jsme chtěli odjet a auto už nechytlo, takže odtahovka
Je pravda, že v silným dešti jsme měli mokro na podlaze u spolujezdce, tak tam zřejmě někudy teče.

Rover 75 1,8
-
Pokud tam tece tak sundat plast pod stracama a vycistit odtoky co tam jsou a vylovyt ridici jednotku motoru z vody,tam bude asi ten problem
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím "skoro" sousedy (Tachov).
Voda je sviňstvo, u 75 je třeba udržovat sucho v prostoru mezi motorem a kabinou, pod plastama, kde je motorek stěračů, kabinovej filtr topení a mimo jiný i řídící jednotka motoru. Když je otevřená kapota, tak u pantů jsou vidět výtokový gumový hrdla, mimo nich jsou ještě další dvě uvnitř a hlouběji v tom prostoru. Ty co jsou schovaný vedou až dolů pod auto, ale tam jsou tak trochu inteligentně sevřený na konci, takže se lehce ucpou a je z auta bazén. Dole se to zúžení musí odříznout a ty trubky protáhnout a pořádně vyčistit ten prostor. Já to u mýho prvně zaspoda prošťouchnul drátem (zezhora je přístupná jen jedna díra, druhá je pod posilovačem brzd) a tak dlouho vrchem proplachoval hadicí, až byl všechan bordel vyplavenej.
Když se dá do googlu "rover 75 drain clean" vyskáče mraky fotek a návodů, jak to vyčistit. Kdyžtak mám někde i fotky, kde ústí ty odtoky dole pod autem, když o nich člověk neví, blbě se hledaj...
Tak, a teď už zbejvá jen rozchodit ten motor

EDIT: Koukám, než jsem ten romám dopsal, Lenham3 byl rychlejší
Voda je sviňstvo, u 75 je třeba udržovat sucho v prostoru mezi motorem a kabinou, pod plastama, kde je motorek stěračů, kabinovej filtr topení a mimo jiný i řídící jednotka motoru. Když je otevřená kapota, tak u pantů jsou vidět výtokový gumový hrdla, mimo nich jsou ještě další dvě uvnitř a hlouběji v tom prostoru. Ty co jsou schovaný vedou až dolů pod auto, ale tam jsou tak trochu inteligentně sevřený na konci, takže se lehce ucpou a je z auta bazén. Dole se to zúžení musí odříznout a ty trubky protáhnout a pořádně vyčistit ten prostor. Já to u mýho prvně zaspoda prošťouchnul drátem (zezhora je přístupná jen jedna díra, druhá je pod posilovačem brzd) a tak dlouho vrchem proplachoval hadicí, až byl všechan bordel vyplavenej.
Když se dá do googlu "rover 75 drain clean" vyskáče mraky fotek a návodů, jak to vyčistit. Kdyžtak mám někde i fotky, kde ústí ty odtoky dole pod autem, když o nich člověk neví, blbě se hledaj...
Tak, a teď už zbejvá jen rozchodit ten motor

EDIT: Koukám, než jsem ten romám dopsal, Lenham3 byl rychlejší
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, a ještě je dobrý si pohlídat zatejkání kolem zadních světel, občas bejvá místo rezervy rybník.
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND