Přehřívá se motor
Re: Přehřívá se motor
Původní pumpa s termostatem vydrží 19 let a nová rok? Na hadicku kouknu a topení studený všude.
R75 cdt
Dám citaci, protože jsem příspěvek ještě upravil a mezitím se přidala další strana.Kamil93 píše: ↑stř lis 20, 2019 21:07Ahoj, že jsi to měnil může znamenat víš coZkoukni tu menší horní hadičku na expanzce jestli není ucpaná.
To topení ti netopí vůbec nebo ti topí třeba jen trošku jedna strana ? Že to netopí může bejt třeba už jen následek úbytku chladící kapaliny ? Kolik musíš dolejvat ?
Jako je to divný ale ne nemožný. Do termostatu vede taková slabší hadice, je v ní těsnění, který už nemusí těsnit. Zkoukni ještě tohle, není to zrovna dobře viditelný. Předpokládám, že už si prolezl všechno odkud by to mohlo utíkat.
Je zajímavé, že se to stalo ihned po výměně alternátoru. Už byla tma, tak jsem to moc nestudoval, nejdou snad řemeny nandat jinak ne? Že by vynechali pohon pumpy třeba.
R75 cdt
To je zvláštní náhoda
ale u ní to může i skončit. Myslím a doufám, že řemen se jinak nandat nedá. Osobně jsem to nedělal, když jsem to viděl, radši jsem to dal mechanikovi když jsem řešil jiný věci. A nevím úplně jestli by to vysvětlovalo únik kapaliny a tlakování. To spíš zní, jak kdyby tam byl někde vzduch nebo něco ucpanýho.
Je potřeba napřed zjistit odkud ti to utíká. Poté by to chtělo radu od někoho zkušenějšího

Je potřeba napřed zjistit odkud ti to utíká. Poté by to chtělo radu od někoho zkušenějšího

Ten řemen sis měnil sám nebo dílna ? Zkontroluj napnutí řemenu, jestli není moc volnej nebo naopak a taky prohlídni pumpu.
Dobíjení a proud je ok ? Nepohasínaj ti třeba světla, kontrolky atd...?
Dobíjení a proud je ok ? Nepohasínaj ti třeba světla, kontrolky atd...?
No tyhle věci se objevily hned jak servis vyměnil altík. Tak jsem jim to dneska vrátil ať to koukaj spravit. Vyvalim peníze za opravu a ještě mi vrátěj auto v horším stavu než jsem ho přivez, tak to ne.
R75 cdt
Správně
dej pak vědět jak jsi dopadl a co s tím bylo.

Tak drama pokračuje, bylo mi slíbeno, že ve čtvrtek bude vše v pořádku. Přijdu do servisu a ptám se jak to vypadá. Odpověď "co jako jak vypadá, máte to nový servo?" mě trochu vyvedla z míry. Teď už volantem nejde točit vůbec, nebo fakt velkou silou. V pondělí mi to odtahovka převeze jinam. Tímto tedy děkuji amatérům v Kostelci n.č. lesy za třítýdenní maraton o ničem a vyhozené 4tis.
R75 cdt
No... hele, pokud tam fakt nastal problém s tou servo pumpou tak, jak popisuješ, že ji jen vyndali a tím se prostě to těsnění dodělalo, tak .... chápu, že je to prekérka, ale je to staré auto a to čerpadlo je prostě časovaná bomba a těžko jim to vyčítat. Ale rozčarování z pitomé komunikace bych pochopil, protože dneska umí každý pako ovládat telefon a vysedávat u xichtbooku, ale mimo to lidi komunikují jak vymaštění retardové. Nad tím se ale můžeme zamyslet všichni, protože problém v komunikaci je vždy oboustranný problém, že? 
Mimochodem.... ty máš tak květnaté příběhy s auty, proč nemáš svoje téma a rozebíráš to v historických tématech, které už se toho problému ani netýkají?

Mimochodem.... ty máš tak květnaté příběhy s auty, proč nemáš svoje téma a rozebíráš to v historických tématech, které už se toho problému ani netýkají?

Jak to tak čtu, tak mě napadlo, že ten řemen je daný blbě, tím pádem se čerpadlo serva točí obráceně a vodní pumpa taky, nebo vůbec. Proto se to prehriva a haze olej z nádobky serva. Ale je to jen teorie. Zkus se podivat na netu na fotku toho motoru, jak ten řemen vede a mrkni, jestli to dali stejně a uvidíš.
Takže už mi to topí a nepřehřejvá se. Nechtěli mi prozradit důvod a ještě se u toho přitrouble culili. Takže jsem to naložil a o zbytek se mi postarají jinde. Na můj požadavek vrácení alespoň poloviny peněz za "neopravu" se zamkli v kanclu a jsou zamčený asi doteď.
R75 cdt
Uf....