Co dělat,když klepou ventily?
Co dělat,když klepou ventily?
Ahoj,zjistil sem že jsou u mé 214 si trochu slyšet ventily.Je to slyšet teda jenom když auto stojí-při asi 2000 ot.pak už to přehlučí motor.Při jízdě to slyšet není.Vím že se to stává když člověk jezdí pořád jenom v nízkých ot.Mělo by se to občas protáhnout aby se tam netvořili "usazeniny".Jakým stylem jezdil majitel předemnou to nevím,ale dá se s tím něco dělat,vadí to něčemu nebo si toho nemám všímat. 

-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Re: Co dělat,když klepou ventily?
[quote="Jirka2"]Ahoj,zjistil sem že jsou u mé 214 si trochu slyšet ventily.Je to slyšet teda jenom když auto stojí-při asi 2000 ot.pak už to přehlučí motor.Při jízdě to slyšet není.Vím že se to stává když člověk jezdí pořád jenom v nízkých ot.Mělo by se to občas protáhnout aby se tam netvořili "usazeniny".Jakým stylem jezdil majitel předemnou to nevím,ale dá se s tím něco dělat,vadí to něčemu nebo si toho nemám všímat.
[/quote
Pokud by jsi to chtěl odstranit musel by jsi vyměnit zvedátka.Myslím ale až si zjištíš na kolik by tě to vyšlo tak to necháš klepat.

Pokud by jsi to chtěl odstranit musel by jsi vyměnit zvedátka.Myslím ale až si zjištíš na kolik by tě to vyšlo tak to necháš klepat.

ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
A vadí do něčemu když s tím budu dál jezdit? Kolik je asi cena?Zakar píše:
-
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ohledně hlučnosti(i když to s tím uplně nesouvisí), kdysi jsem tankoval na "noname" benzínce a připadal jsem si při nižších otáčkách jako bych měl dieselovej motor(myslím hluk a ne sílu
) ), teď tankuju "želví pawr 95" (shell v-power) a celkově je ten motor v těch otáčkách jakejsi tišší, kupodivu se to na ceně moc neprojevilo (i když platím o korunu víc za litr), takže asi už u tohohle paliva zůstanu.

klepání
Ahoj mám 214si(76kW) a mě klepe jenom když je to studený...takže teď v zimě je to delší dobu než v létě, ale jakmile se hne rafička teploty směrem ke středu teplotního rozmezí, tak je všechno v poho a nic není slyšet.
Ptal jsem se na to mýho doktora a ten mi řikal, že tohle tyy motory dělaj normálně...tak to nechávám bejt a za studena si to pořádně klapu:)
Ptal jsem se na to mýho doktora a ten mi řikal, že tohle tyy motory dělaj normálně...tak to nechávám bejt a za studena si to pořádně klapu:)
Prodán: Rover 200,1,4,76kW,1997,sport. podvozek,
- Roman620ti
Teď jsme kecali s bráchou a na Rendla 19 stojí jedno to zdvihátko asi 500kč tak na 16ti ventil by celková suma vylezla na 8000kč. Myslím, že na Rovera budou dražší. A ještě svěřit svého miláčka nějakému servisuJirka2 píše:

2x Rover 620ti
-
ventyly
este pred vymenou nejakych dielov staci pouzit preplachovy olej na motor a postupovat podla navodu na baleny vacsinou to pomoze ale samozrejme po precisteny motora je treba pouzit novy olej a filter olej 10w40