VVC obmedzovac na 5700RPM
-
VVC obmedzovac na 5700RPM
Nazdar, uz dlhsi cas riesim problem s VVC, kde sa mi nepodarilo zistit presny problem. Stale ide len do 5700 RPM. Pozrel som zapojenie solenoidov a cidla teploty, vsetko OK. Kupil som si aj tu cinsku diagnostiku T300+ , kde mi vykazovalo chybu cidla teploty, ktore som vymenil ale stale to iste.
Ked som pozeral live monitoring, videl som tam 2 zaujimave veci. Sec. line (secure line ? secondary line ? neviem) skakal stale medzi low a high kazdych par sekund,
Co sa tyka polohy vackovky, Poloha bola stale na 204.8º pricom Camshaft Demand (pravdepodobne poziadavka z ECU) rastla podla otacok. Co sa tyka motora, ide v poriadku, nejako neklepe ani nestraca vykon.
Motor je po vymene rozvodov a tesnenia hlavy v specializovanom servise v BA, kde mi povedali, ze casovanie pozreli a bolo ok. Robilo to ale aj pred tym, auto som kupoval uz v takom stave.
Nejake rady, co by to mohlo byt, ked tak niekto v okoli Bratislavy s diagnostikou alebo skusenostami ?
Ked som pozeral live monitoring, videl som tam 2 zaujimave veci. Sec. line (secure line ? secondary line ? neviem) skakal stale medzi low a high kazdych par sekund,
Co sa tyka polohy vackovky, Poloha bola stale na 204.8º pricom Camshaft Demand (pravdepodobne poziadavka z ECU) rastla podla otacok. Co sa tyka motora, ide v poriadku, nejako neklepe ani nestraca vykon.
Motor je po vymene rozvodov a tesnenia hlavy v specializovanom servise v BA, kde mi povedali, ze casovanie pozreli a bolo ok. Robilo to ale aj pred tym, auto som kupoval uz v takom stave.
Nejake rady, co by to mohlo byt, ked tak niekto v okoli Bratislavy s diagnostikou alebo skusenostami ?
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Re: VVC obmedzovac na 5700RPM
Z BA nejsem ale mam origo diagnostiku a delam servis.Kdo to delal v BA ?
-
Servis Aster, celkom sikovni, len bohuzial nemaju original diagnostiku.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Jj dobře je znam spolupracujeme je to kamarad,posila mě auta na diagnostiku a když nastiha
-
Tiez poznam pana majitela a rozpravali sme sa aj o tebe. Vyzera to tak, ze si u nich zariadim este dalsi servis (dopustenie hydragas, vymena loziska kolesa atd.) a pritom dam este raz pozriet to casovanie.
Potom by som sa ked tak ozval a doviezol auto kludne aj do Zlina.
Potom by som sa ked tak ozval a doviezol auto kludne aj do Zlina.
Pokud jsou špatně podkládané vačky, nebo je špatné čidlo na vačce, tak jednotka omezuje max otáčky na 5700. Čidlo vyměnit stojí pár kaček, nebo si ho půjčit a když to nepomůže, tak je to špatně poskládané.
Videl bych to tak jak Trunda.
Bud muze zlobit sensor polohy vacky, nebo spatne seskladane a ECU to omezuje, nebo hypoteticky by mohl byt problem i v ECU.
Lenham bude jistota a z BA to nemas daleko
Bud muze zlobit sensor polohy vacky, nebo spatne seskladane a ECU to omezuje, nebo hypoteticky by mohl byt problem i v ECU.
Lenham bude jistota a z BA to nemas daleko

Co volnobeh je klidnej a spravnej?
MGF 1,8 Trophy 160 and Jaguar X-Type estate 3.0l V6 MT 4x4, Range Rover l322 4,4
nerezové svody 4_2_1 Janspeead + tlumic TT/MK4, TrotB = 52mm, Sani GreenFilter
Powerflex ...nakoupeno ceka na montaz
http://moje.auto.cz/Dendy/stribrnak.html
Lidi o mě říkaji že jsem flegmatik......hm je mi to nejak jedno
Utržené sluchátko: 6088947sestsest
nerezové svody 4_2_1 Janspeead + tlumic TT/MK4, TrotB = 52mm, Sani GreenFilter
Powerflex ...nakoupeno ceka na montaz

http://moje.auto.cz/Dendy/stribrnak.html
Lidi o mě říkaji že jsem flegmatik......hm je mi to nejak jedno

Utržené sluchátko: 6088947sestsest
-
Diky chlapi za odpovede.
Cidlo vacky podla tej diag. hlasi ok, ale teoreticky to moze byt ono, ked hlasi furt rovnaky stav.
Otacky mi pridu ok, neskacu a rovnako podla diag. teraz v nedelu so zahriatym motorom mal stalych 780RPM.
Uvidim, skusim sa dohodnut este s Asterom, kedy by mali cas a zo "srandy" dovtedy odpojit cidlo vacky a pozriet diag. co povie. Dalsie kroky ako cesta za lenhamom budu az po dopusteni hydragasu (plan vymenit vsetky 4 za zreparovane, ale az buduci rok) a ked sa najde trochu casu. Skoda, ze uz nerobim v byvalej praci, to som mal cestu cez Zlin aspon raz za mesiac.
Cidlo vacky podla tej diag. hlasi ok, ale teoreticky to moze byt ono, ked hlasi furt rovnaky stav.
Otacky mi pridu ok, neskacu a rovnako podla diag. teraz v nedelu so zahriatym motorom mal stalych 780RPM.
Uvidim, skusim sa dohodnut este s Asterom, kedy by mali cas a zo "srandy" dovtedy odpojit cidlo vacky a pozriet diag. co povie. Dalsie kroky ako cesta za lenhamom budu az po dopusteni hydragasu (plan vymenit vsetky 4 za zreparovane, ale az buduci rok) a ked sa najde trochu casu. Skoda, ze uz nerobim v byvalej praci, to som mal cestu cez Zlin aspon raz za mesiac.
Dobrý deň. Síce mimo témy trocha, ale už ste to načali tu. Kúpil som MG F a som z Bratislavy a od bývalého majiteľa som dostal vyzitku na servis Aster, že tam servisoval predtým auto. Ako ste spokojný so službami v tom servise?
-
Zdravim, dobry servis, vyznaju sa a maju dostatok veci, ktore sa prakticky nedaju zohnat. Len obycajna plnicka hydragasu je problem, v BA viem len o nich a jednom dalsom panovi, co uz ju asi nema, kedze aj jeho MGF je prec.
Trochu byval problem s terminmi pred dvoma rokmi, mali toho dost plus im odisiel do zahranicia jeden servisman. Ale vzdy si na mna spravili cas, ked trebalo. Majitel prijemny pan a zberatel, ktory vzdy poradi.
Co sa tyka auta, ktore mam, vedel som do coho idem, aj cena bola taka. A list veci, co je na nom porobenych je aspon na jednu A4. Pri tomto aute sa nikdy nenudim, stale je sa do coho kafrat.
Trochu byval problem s terminmi pred dvoma rokmi, mali toho dost plus im odisiel do zahranicia jeden servisman. Ale vzdy si na mna spravili cas, ked trebalo. Majitel prijemny pan a zberatel, ktory vzdy poradi.
Co sa tyka auta, ktore mam, vedel som do coho idem, aj cena bola taka. A list veci, co je na nom porobenych je aspon na jednu A4. Pri tomto aute sa nikdy nenudim, stale je sa do coho kafrat.
To Pantalone 2:
Už je problém s otáčkami vyřešen? Mám s VVC úplně ten samý problém...
Už je problém s otáčkami vyřešen? Mám s VVC úplně ten samý problém...
-
Este som to ani nemal cas riesit... Zajtra idem na aute porobit par drobnosti a pozriem, co ukaze diagnostika pri odpojenych senzoroch jeden po druhom. A v Pondelok sa objednam do servisu.
-
Caute, aj ked trosku oneskorene, ale chcel by som sa podakovat lenhamovi za vyriesenie tohto problemu. Auto uz ide ako ma, uz len doriesit drobnosti a mat cas ho vytiahnut z garaze...
Rozhodně gratulace a jsem rád, že to nakonec mělo šťastný konec 
S Jarkem jsem tohle auto dost konzultoval a rozhodně to pro něho byla nezapomenutelná záležitost o kterou by se stálo podělit a více se rozepsat o tom, co vše bylo špatně a ostatní tak věděli, na co si dávat pozor
Rozhodně to bylo auto plné překvapení 
Tak hlavně ať už dělá jen radost

S Jarkem jsem tohle auto dost konzultoval a rozhodně to pro něho byla nezapomenutelná záležitost o kterou by se stálo podělit a více se rozepsat o tom, co vše bylo špatně a ostatní tak věděli, na co si dávat pozor

Tak hlavně ať už dělá jen radost