Zrovna včera jsem opravoval samonavíjecí pásy u 400. K mechanismu se dostaneš odšroubováním plíšků s nápisem Rover u předních a zadních dveří. Pak odděláš plastový kryt na sloupku za kterým je schovaný mechanismus, odšroubuješ vrchní šroubek (tuším

a spodní šroub (asi 15). Mechanismus máš v ruce, a na boku je bílý plast kde je navinuta listová pružina. Plast je uchycený třemi čudlíky na který použiješ šroubovák, a zároveň ve spodní části ze strany pásu je růžový plast asi tak 2*2cm (který je umístěn v tom bílém plastu) který má dva malé zobáčky - ty taky odehnout. Celý oddělat od kovové části s pásem. Uslyšíš frnknutí, to jak se ta pružina rozmotá - ale je zalisovaná, takže nevyletí ven. Celý vnitřek pročisti aby byl suchý, stříkni olejem do té maličké pružinky jak je utahovací mechanismus, a velice pečlivě vytři ten mosazný hříbek který je v tom růžovém plastu. Nasaď hříbek do růžového, ten zasaď do bílého plastu, nasaď na hřídelku od pásu asi tak 5mm od zaklapnutí do kovového mechanismu, a můžeš otáčet tím bílým plastem. U řidičova pásu to bylo proti směru hodin - průsvitem zjistíš na jakou stranu se listová pružina namotává. Já jsem natočil 35 otáček, a pak se pružina kousla - byla na konci. Odmotal jsem zpět 2 otáčky, zaklapl plast do pásu, ten přišrouboval a bylo hotovo!