Zajímavá diskuse. Taky přidám zkušenost. Někdy v polovině listopadu, když začaly takové ty teploty kolem 0 po ránu jsem přišel ke svojí 75, sednu, nažhavím, všechno svítí jako normálně, otočím klíčem do polohy "start", cvakne to, všechno zhasne a nic. Takhle asi 2x - 3x, na počtvrté to motorem přeci jen "převalilo" a motor naskočil. Pak už v pohodě. Takhle se to opakovalo skoro každé ráno, až jsem jednou nenastartoval vůbec. Došel jsem tedy k závěru, že baterka se odporoučela do věčných lovišť. Chystal jsem se koupit novou, ale potřeboval jsem nutně někam odjet. Nastartoval jsem tedy manželky 200, vytáhl kabely a ejhle... Když jsem připojoval kabel na + pól 75ky, málem jsem ho úplně volně z baterky sundal. Oko víc dotáhnout už nešlo, tak jsem ho povolil, sklepnul kladívkem a dotáhl na "fest". Sednu do auta a "na první brnknutí" naskočilo. Od té doby v pohodě i při -15 na první ťuknutí a po jednom nažhavení. Holt časté cesty po "hopsastrasse" D1 se projevily

Ten, kdo má takovýto problém, ať tedy nejdřív zkontroluje dotažení svorek baterky a spojů na kostru a u startéru.