214ce to nepálí jak by mělo
214ce to nepálí jak by mělo
Tak jsem byl včera na STK a hned na emisích šok,neprošel sem
Jedna svíčka skoro vůbec nepálí,tak přemíšlím čím by to mohlo být.Kabely jsem už objednal a chystám se na rozdělovač,svíčky jsou asi rok starý tak předpokládám že tím to nebude.Prosím o pár rad jak na rozdělovač,ještě jsem ho neměl venku,takovej stručnej popis jak ho vyčistit,na co dát pozor a tak... Předem vám kluci a holky moc děkuju.

Rover 214Si 12/97, Rover 75 Tourer Contemporary SE 12/04
Re: 214ce to nepálí jak by mělo
rok stare .. heh tak to jestli maš nejake šmečka tak at se ti nerozsipou jak to budeš povolovat .. hlavne svičky bych menil jako prvni 

Mno muj servisak by mi tam nic spatnyho nedal,na to dam ruku do ohne.Ty kabely a rozdelovac jsou puvodni a este s tim nikdo nic nedelal,ja mam spis podezreni na ten rozdelovac.
-
- Kontaktovat uživatele:
nemáš od šroubů opálený kabely?
Já to tak měl když jsem sundával vrchní plast, takže jsem hned koupil new kabely
Já to tak měl když jsem sundával vrchní plast, takže jsem hned koupil new kabely

CTR EP3 - http://www.r4ms3s.cz/ctr/" onclick="window.open(this.href);return false; - track car
MG ZR 160 - http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=462" onclick="window.open(this.href);return false; - prodáno
Rover 214Si - http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=104" onclick="window.open(this.href);return false; - prodáno
a kolik maš nalitano ?.. a kdyby si neco potřeboval mam doma 214si na dily 

-
- Kontaktovat uživatele:
Žádná věda, povolíš ty dva šroubky nebo co to je(už dvoustovku dlouho nemám tak nevím jestli tam jsou šrouby nebo matky) sundáš víčko a vykoukne na tebe palec. šroubky ani pružinky by ti z toho vyskakovat neměly tak se ničeho neboj a v klidu to rozdělej a vyčisti.Jarda píše:Prosím o pár rad jak na rozdělovač,ještě jsem ho neměl venku,takovej stručnej popis jak ho vyčistit,na co dát pozor a tak... Předem vám kluci a holky moc děkuju.
Fakt se toho neboj, princip rozdělovače je že se palec točí dokola a na víčku jsou čtyři kontaktní body, když jde palec kolem toho bodu tak to probije a proud je odvedenej ke svíčce kde se udělá jiskra. Víčko je dělaný tak aby šlo nasadit jen do správné polohy a myslím jsou na něm i značený čísla I, II, III a IV aby žádnej neználek nepřipojil blbě svíčky když mění kabely. Problém je ten že kvůli nečistotám naroste odpor a výslednej proud pak není takovej jakej by mohl být. Když se to vyčistí tak jede skoro jak za mlada.
Ma nalitano 125000km.Zitra na to hned vlitnu,diky moc za rady.
To Maty: Kdybych neco potreboval tak ti dam vedet
To Maty: Kdybych neco potreboval tak ti dam vedet

jj v poho .. ta moje ma nalitono 80tis km .. a je vse ok 

Nevim kolik muze rozdelovac vydrzet km,ale kdyby byl v haji tak ho od tebe vezmu.
Tak říká Tomi, v tomto rozdělovači žádná složitá mechanika jako byla u rozdělovačů s regulací není, není tam vlastně kromě palce vůbec nic jen se často kazí víčko rozdělovače nebo palec, takže celý rozdělovač určitě neměň, pokud nepálí jedna svíčka, zaměřil bych se i na ty kabely (hlavně ten co vede k té svíčce co nešla), stačí změřit jejich odpor multimetrem, neměl by být větší než 10 kiloohmů.
-
- Kontaktovat uživatele:
hahaaaaaaa, vcera som akurat riesil ten rozdelovač, mal som tam milimetrovy biely sajgon 
Upozornim na jednu vec, treba robit na zdviháku alebo v jame !!!!!!!!!!
Z cievky co ide kabel do rozdelovača bol v mojom pripade prehrdzaveny na kosť a musel som davat celu cievku dole aby som sa k tomu dostal a tá je prístupná iba z dola auta pokial nechces davat dole vstreky.
Netvrdim ze to bude tvoj pripad, lebo ti nezapaluje iba jedna sviečka, ale ked menit tak uz vsetko
.
PS: po vymene sa rozluč s traktor zvukom.

Upozornim na jednu vec, treba robit na zdviháku alebo v jame !!!!!!!!!!
Z cievky co ide kabel do rozdelovača bol v mojom pripade prehrdzaveny na kosť a musel som davat celu cievku dole aby som sa k tomu dostal a tá je prístupná iba z dola auta pokial nechces davat dole vstreky.
Netvrdim ze to bude tvoj pripad, lebo ti nezapaluje iba jedna sviečka, ale ked menit tak uz vsetko

PS: po vymene sa rozluč s traktor zvukom.
Rover 214Si 16V 1996, hrdzoblato
No este sem se k tomu nedostal,kabely uz mam objednany od Tesla Blatna.Dneska na to bohuzel uz nezbyde cas,ale zitra na to mrknu.Srouby dou povolit dobre,teda aspon ten prvni,na druhej jsem se s obyc.klicem nedostal.Uz se moc tesim az to pofrci jak ma,mam ted vetsi spotrebu a moturku se moc nechce.
Tak uz je vycisteno,za chvilicku to du projet.Zatim jsem jen nastartoval a zvuk je opravdu jinej,takovej vcelku.Pak dam vedet rozdil ve vykonu.
To Maty: Vicko rozdelovace od tebe beru,to moje je napraskly pod jednim sroubem.Vem mi ho prosim na sraz.Diky.
To Maty: Vicko rozdelovace od tebe beru,to moje je napraskly pod jednim sroubem.Vem mi ho prosim na sraz.Diky.