8. května 2009
16:00
Tak jsem dorazil do Mostu. Sice den předem, ale to jen proto, protože to mam cca. pět a půl hodiny autem a nechtělo se mi jet přes noc. Zatím parkuji před hotelem a doufám, že autíčko přežije do rána bez újmy. Hotelové pokoje jsou příjemně vybaveny a není si nač stěžovat.
cca. 20:00
Nevím čím to je, ale nějak jsme se svévolně seskupili a poznali. Začal decentní uvítací večírek. O trošku později dorazila i Welinka, na kterou jsme všichni čekali. Snad jediná špatná stránka byla “trošku” pomalejší obsluha. Díky tomu, že se vedly rozhovory na různá témata, tak jsme to i přes zavírací hodinu 23:00 dokázali přežít až do 00:45. Ještě než jsme odešli na soukromou akci, tak jsme se šli podívat na své miláčky a popřát jim dobrou noc. Snad jen ten hlídač, který byl na nás dostatečně ostrý to nepochopil a popřál nám taky dobrou noc

pozn. pod čarou: jak je krásné hovořit a Roverech a necítit se středem pozornosti a neslyšet slova ve smyslu"frajeříš," když si jen chceme pohovořit o autech. Prostě páteční večer se vydařil a atmosféra byla velice přátelská.
9. května 2009
7:00
Probudil jsem se do sobotního rána, do oficiálního zahájení srazu zbývá 1 hodina. Pohledem z okna jsem zkontroloval parkoviště a šel na snídani
8:00 - 17:24
Sraz započal. Pro všechny zúčastněné to musel být příjemný pocit, když viděli další nadšence do aut této značky a dalších značek pocházejících z Velké Británie. Zájem nás všech určitě jednoznačně sklidili MINI ,a dva Roveři SD1 3500.
Předváděcí jízda na okruhu byla krásným zážitkem, když jsme si své miláčky mohli prohnat zatáčkami v rychlosti a bez brzd, což rozhodně nedoporučuji zkoušet jinde, než na uzavřeném okruhu. Po spanilé jízdě jsme se pak přesunuli z okruhu na polygon. Zde jsme si mohli vyzkoušet naše schopnosti a schopnosti našich aut. Snad všichni ocenili pohyblivou lavici, která umožnila bezpečně prožít to, jak se chovají naše auta při smyku zadních kol. I přesto, že jsme se všichni snažili auto udržet rovně a očekávali onen smyk, tak přesto se řadě z nás povedlo otočit své autíčka i o víc jak 360 stupňů. Kdo by nás u toho viděl, tak by nás mohl označit za Užovku 12, protože jsme mnohdy vypadali, jak parodie na Kobru 11.
V odpoledních hodinách jsme ještě přivítali i německou návštěvu. Díky ní si řada z nás zakoupila odznáčky, čepičky a spoustu dalších krásných věciček s logy svých čtyřkolích miláčků.
Denní část myslím si, že se hodně vydařila, dokonce organizátoři byli tak dokonalí, že zajistili nádherné počasí bez deště a bez oslňujícího sluníčka. Takže ani celodenní pobyt venku nebyl problém. Nutno říci, že jsme asi všichni rádi, že se denní část uskutečnila bez nehody a bez zraněných.
18:00 - 24:00
Právě je cca. 16 hodin od oficiálního zahájení srazu. Noční akce probíhá, dovoluji si říct, že v příjemném duchu. To co jsme nestihli probrat během dne, tak probíráme nad skleničkami lahodných moků. V průběhu večera bylo vyhodnoceno několik úcastníku a získali i odměny. Po tomto vyhodnocení jsme měli možnost zhlédnout DVD ze srazu, který se konal v Jičíně. Pak jsme se již věnovala volné zábavě, která jak jinak, než že se opět stáčel k autům a k zážitkům na silnicích, ale i mimo ně.
10.května 2009
Ráno jsme se setkali na snídaní, vzájemně jsme se rozloučili a vydali směrem domů. Doufám, že jste všichni ostatní dojeli v pořádku a užili si ještě zbytek neděle.
Závěrem bych rád osobně a dovoluji si napsat i za ostatní úcastníky organizátorům a dalším lidem jenž zajistili tento sraz. Doufám, že se ostatní na mně nebudou zlobit, ale především naše díky patří Welince.
Ronin © 2009