Mám problém, když prší a já na cestě potkám kaluž a nevyhnu se ji a musím ji projet tak motor po cca2 minutách chcípne.
Musím čekat cca5-10 min a pak už jde natočit. Voda snad stříkne až na řídící jednotku nebo na konektory od rozdělovače?..? Je možné aby voda chlustla přes masku, chladič až na rozdělovač?? Nebo chybí kryt ze spoda??? Prosím o radu! Rover 416si twincam 16V/ 82kw. Diky.
Chcípání za deště. 416si
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Re: Chcípání za deště. 416si
Poznat, zda-li máš zespodu kryt, či ne se dá velmi snadno. Otevři kepotu a nahaž do motorového prostoru pětikoruny. Pak couvni. Najdeš-li pětikoruny na zemi, nemáš kryt. No, teď vážně: Veškeré kontakty ošetřit sprejem proti korozi ( i na čidlech ) Kontakty na baterii očisti natři vazelínou a fest utáhni. Víko rozdělovače a kabely ke svíčkám raději nové. Při rozpojování kontaktů nesmí být zapnuté zapalování.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
voda stříkne na indukční cívku, resp. na její kontakty. Je za motorem dole. Zásuvka s kontakty má těsnění, ale asi je špatné. Já už mám cívku přemontovanou na levý podběh až nahoru, jak drží tlumič.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
roverix -- borci hazou rovnou petistovky 
Priklanim se k te civce ... kdyby za to mohly kabely, kontakty na baterce atd., tak by ten problem nejspis nebyl tak spontanni po projeti kaluze vody, ale projevovalo by se to i jindy.

Priklanim se k te civce ... kdyby za to mohly kabely, kontakty na baterce atd., tak by ten problem nejspis nebyl tak spontanni po projeti kaluze vody, ale projevovalo by se to i jindy.
mel sem ten samy problem a stacilo kdyz sem vymenil zapalovaci kabely protoze byli nepatrne cvakle 

golf 1.8 gti........golf 1.4 cl.........Rover 45 1.6........audi a6 1.9Tdi.....
..octavia 2.0 Tdi.........zatim me nejvic stal rover
..octavia 2.0 Tdi.........zatim me nejvic stal rover