Příspěvek
od Tommi_82 » pon zář 07, 2009 6:23
Omlouvám se, myslel jsem že jen filtr, právě to se mi zdálo velmi divné. Každopádně se stejně podle mého dá bez problémů pořídit obojí dohromady za 100E.
Vakuovou pumpu nemám, to se přiznávám, ale podle mýho stejně není potřeba tohle vysávat pravidelně. Žádný velký špony se v tom oleji stejně nevyskytujou, možná něco malýho co ani není vidět. Vypouštěný olej filtruju, ale asi nemám dost jemnej filtr nebo dobrý oči protože to co z motoru naposledy vyteklo vypadalo ještě poměrně slušně. R75 chce diagnostiku na resetování servisních kilometrů ale jediný co ta diagnostika dělá je že resetuje dva piny po dobu nekolika sekund. Vzhledem k tomu že mám elektrotechnické vysokoškolské vzdělání a dostatek podkladů na to abych věděl jak to funguje, můžu alespoň občas za tento úkon šetřit(tímto nechci tvrdit že neriskuju, nebo že se nemůže něco stát, něco se stát může vždy). Přiznám to tu na rovinu, že z mého auta veterán nebude. Nebudu brát rodině od huby abych se ho snažil držet ve stavu aby se dožil dalších 20 let. Přesto že to auto mám rád, neplánuji ho mít víc než dalších opravdu maximálně 6 let. Za 6 let už bude situace s Rovery zcela jiná a auto bude stejně zralý tak na ekologickou likvidaci, díly nebudou a zájem o Rovery bude klesat. Co se týče nároků na olej, které definoval výrobce tak normy jím určené splňuje i levnej šmejd. Je jen otázkou citu(a hlavně asi zkušeností) kdo si jaký olej vybere, protože doporučená škála je opravdu hooooooooodně široká. Rád si poslehnu který olej jste měli na mysli, protože mám veškerou technickou dokumentaci k mýmu autu(dva servisní manuály, nekolik uživatelských příruček) a nikde jsem si nevšiml zmínky o nějakém konkrétním typu(značce) oleje. Budu jen rád když mě poučíte.
Co se týče starýho oleje. Starej olej by ti měli vzít tam kdes koupil ten novej(v patřičném obalu) a to i na některých benzínových pumpách. Vždy by ho měli (u nás teda bezplatně, nevím jak jinde) přijmout ve svěrném dvoře do kterého spadáš místem bydliště. Překvapuje mě že to nevíš Ondro. Nevím jestlis ode mě čekal odpověď že ho liju do škarpy, ale ta otázka mě od tebe překvapila.
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)

Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008

Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014