Stalo sa to nasledovne:na ambulanciu ku mne prišla mne neznáma pani,pri rozhovore sme sa dostali k tomu , že jej manžel mal rovnaké auto ako ja.Kúpili ho v roku 2003,krátko na to ochorel a niekoľko rokov sa liečil v podstate pripútaný na lôžko.Auto dali do zálohy nejakej inštitúcii,aby mali peniaze na liečbu.Jedná sa o to,že manžel nakoniec umrel,po dedičskom konaní z jeho poistky vyplatila aj tú požičovňu alebo čo a auto má asi 2 týždne doma.Samozrejme moja otázka bola,či by ho nechcela predať,ona by aj v podstate súhlasila,ona nemá vodičák,preto , keď bol manžel chorý tak auto nepotrebovali a mohli ho dať do zálohy.Toto všetko mám jej teóriu,tá ma až tak nezaujíma,podstatné je to,že auto som bol pozrieť.
Myslím si,že moje auto poznám dostatočne dlho na to,aby som zistil,že som videl a sedel v takmer novom aute.Okrem vodičovho miesta všade polcentimetra prachu,kľúče ako nové,volant,páka,pedále,lak auta,spodok,motor-proste ako v rozprávke.Dostať sa k novému autu 6 rokov po kúpe s najazdenými 7803 km?
Neviem,čo teraz,ak by som do toho šiel,čo by bolo s mojim krásnym vyšperkovaným Roverom,posledné roky som do neho veľa investoval a nakúpil plno doplnkov,kolesá,DVD s GPS tempomat,roleta na elektrinu a plno iného.Tento je v skromnejšej výbave ale VONIA NOVOTOU.Tak už 2 dni nespávam a asi ani dlho nebudem.Našťastie tá pani si predstavuje neskutočnú cenu,na druhej strane má pravdu,veď predáva skoro nejazdené auto,čo stálo cez milión za 650000sk.Už som normálne rozmýšľal nad všelijakými možnosťami,lízing,pôžička,moje potom predám,predtým z neho poprehadzujem všetky doplnky,ale-napr.tento má manuálnu klímu-neviem či by to šlo,má el.okná len vpredu,nemá kožené sedačky ani vyhrievanie ani tempomat ani TC,ani palubný počítač.Viem,že teoreticky by to šlo prehodiť,na druhej strane môjmu autu nič nie je.Asi dostanem schizofréniu...A čo s týmto autom,keď 6 rokov stálo,bolo byx na ňom možné hneď jazdiť,alebo okrem náplní meniť aj rozvody,pneu ,nejaké iné veci?To by už zasa nebol originál,ale v podstate opravované,ja fakt neviem