poradte na co si dat pozor pri kupe R75 CDT + servis na SK
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: poradte na co si dat pozor pri kupe R75 CDT + servis na SK
Stejne 25 tisic km uz mi prijde jako docela long life ... radeji bych menil po 15 tisicich max. Nebo to ma nejakou inteligentni logiku, jako ze kdyz clovek jezdi kratsi trasy, nebo kdyz jezdi po meste (caste rozjezdy atd.), tak se ty km do dalsi vymeny odecitaji rychleji? On totiz olej pri jizde konstatntni rychlosti na dlouhou vzdalenost degraduje mnohem mene, nez pri provozu studeneho motoru nebo v mestske zatezi.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě osobně o to počítadlo vůbec nejde. Dávám tam 25 000 abych musel co nejméně často šťourat drátem v autě. Většina lidí v mým okolí stejně mění olej v závislosti na čase(každý rok, nebo každý druhý rok) zcela nezávisle na kilometrech, já patřím mezi ně.
Tu inteligentní logiku to má. Mě osobně klesají ty kilometry rychleji než ujeté kilometry.
Tu inteligentní logiku to má. Mě osobně klesají ty kilometry rychleji než ujeté kilometry.
Kompjůtr vyhodnocuje styl jízdy, krátké, dlouhé trasy atd. No a podle toho se odečítají km, myslím že po padesáti. Ve skutečnosti ujedeš třeba 8000km, ale PC ti ukazuje, že zbývá 1000km do výměny oleje z celkového intervalu 25000km. A to proto, že šofér jezdí jak prase, nebo má cestu do hokny 500m.
zatial sa mi nedari najst dobru dieslovu 75ku za dobry peniaz:-( (chcel som najradsej kombik),
nasiel som vsak inzerat na 45ku 1,6 za dobru cenu okolo 2 tis...., je to velky rozdiel oproti 75ke? priestorovo? motoricky? atd?
peter
nasiel som vsak inzerat na 45ku 1,6 za dobru cenu okolo 2 tis...., je to velky rozdiel oproti 75ke? priestorovo? motoricky? atd?
peter
ex - R 75 CDT 2000
Toyota Corolla Verso, 2,2 D4D 100kw 7-miest, rv 2006
-
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, je tam rozdíl jedné třídy naprosto ve všem. Jinak koukám že z toho kombíku jsi slevil, protože Rover 45 Tourer určitě neseženeš.
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No pokud se ptáš takhle tak to si na Rovera koukal jen kvůli ceně a nic o něm nevíš. Tj. doporučuji ti koupit si cokoliv jiného,
sorry za upřímnost.
Cena servisu R75 by to mohla vehnat slzy do očí.
Velká prohlídka 29000 CZK není problém. Dát do Rovera třeba ročně půlku jeho pořizovací ceny je věc běžná.
sorry za upřímnost.
Cena servisu R75 by to mohla vehnat slzy do očí.
Velká prohlídka 29000 CZK není problém. Dát do Rovera třeba ročně půlku jeho pořizovací ceny je věc běžná.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
viacmenej pravdu mate... mam malicke auto a treba do rodiny daco vacsie.... akotak mam nacitane veci okolo volva V40, to bola moja prva volba. na to ze sa da r75ka kupit za rozumne peniaze som nadabil len nahodou...
rover 75 je moja srdcovka, obdivujem ho uz par rokov (vzhlad ma fascinuje, ale este som sa neviezol, mam rad britsky styl) jedna lestenka parkovala na nasej ulici ...
ked som videl R75 kombi, srdce zaplesalo. ale pomaly si zacinam uvedomovat, zwe to nie je moc realne. moje financne moznosti koncia na 4 tis EU. a chcem auto, ktore ma na servise nezruinuje,
keby som nasiel fakt dobru R75ku asi by som do nej i napriek vasiom varovaniam siel. malo by to byt kvalitne vozitko, snad by som ten servis utiahol....
co vy na to?
rover 75 je moja srdcovka, obdivujem ho uz par rokov (vzhlad ma fascinuje, ale este som sa neviezol, mam rad britsky styl) jedna lestenka parkovala na nasej ulici ...
ked som videl R75 kombi, srdce zaplesalo. ale pomaly si zacinam uvedomovat, zwe to nie je moc realne. moje financne moznosti koncia na 4 tis EU. a chcem auto, ktore ma na servise nezruinuje,
keby som nasiel fakt dobru R75ku asi by som do nej i napriek vasiom varovaniam siel. malo by to byt kvalitne vozitko, snad by som ten servis utiahol....
co vy na to?
ex - R 75 CDT 2000
no a na toto co poviete?
http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/rover/75/7562615
http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/rover/75/7562615
ex - R 75 CDT 2000
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Byval to hezky a dobre vybaveny vuz ... dnes jiz ve znacne opotrebovanem stavu. Koukni na ten volant, naraznik ... zbytek auta nebude celkove o nic lepsi (motor, podvozek, brzdy, vyfuk). Odpovida to cene ... Muj nazor -- radeji koupit za podobne penize hezkou R45, nez R75 pred smrti. Ta by te fakt zruinovala.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud tvoje finance končí na 4 tis. EUR tak jednoznačně je pro tebe jediná volba R45. Rozumnou R75 v této cenové hladině bys hledal dlouho. Servisní náklady na R45 jsou velmi znatelně nižší než na R75. Je to jiný a mnohem jednodušší auto.
Pokud chceš kombík tak asi fakt ta V40. Když jsem hledal větší auto, taky jsem o ní přemýšlel, nakonec jsem raději připlatil a vzal auto který jsem chtěl už delší dobu a o kterým jsem něco málo věděl.
Pokud chceš kombík tak asi fakt ta V40. Když jsem hledal větší auto, taky jsem o ní přemýšlel, nakonec jsem raději připlatil a vzal auto který jsem chtěl už delší dobu a o kterým jsem něco málo věděl.
Podle všeho to bylo servisovaný v http://www.autohaus-dobersberg.at/. Třeba to bude po technické stánce dobrý.
-
- Kontaktovat uživatele:
Prvních pár prohlídek nic neznamená, moje auto bylo servisovaný taky v Dobersbergu a najde se hned několik věcí který nefungujou. O tom to fakt není.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mmnt, bylo tam servisovane, nebo tam bylo na prvnich garancnich prohlidkach a od te doby uz je treba 100 tisic km servisovane jinde? Na tom totiz asi dost zalezi.
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
75 je dobrá volba. A co se týká financí na servis: Jestliže peníze na případnou opravu budou, auto opravím. Jestli peníze nebudou, dám 75 do depozitu, koupím nějaký favorit, aby bylo čím jezdit. Až 75 opravím, s velkou chutí favorita sekerou rozmlátím. Mám 75 necelý rok, najel jsem 24000 km. Celkem 4 opravy co stály 00prd: Vzadu jeden bezp. pás , Stahovačka v zadním okně , Táhlo řazení , Konektor předního blinkru.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
-
- Kontaktovat uživatele:
Aha já si neprohlížel fotky, tohle auto bylo servisovaný v Dobersbergu po celou dobu. Keksine, promiň dávám ti za pravdu.