topeni a fukary
topeni a fukary
zdravicko pratele,mam takovy problem...kdyz zapnu topeni do polohy jen foukani na skla tak mi jde na predni sklo teply vzduch ale z fukaru prednich jako normalne jak jsou treba na strednim panelu jde studeny----je to normalni??myslim ze ne?popripade kde muze byt problem....dekuji
-peace and love-
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: topeni a fukary
Mas pod tymi otocnymi gombikami ako na ventilator a leplotu este posuvne pačky na cirkulaciu vzduchu, ktorou si regulujes vnutorny a vonkajsi obeh keby si nevedel. No a vedla nej nalavo mas dalsiu packu a tou si regulujes cerstvy vzduch do prednych furakov na palubovke, takze daj si ju do polohy napravo, myslim ze tam je gulicka a predne fukare sa ti vypnu.
Ak ti toto nejde tak rozobrat a treba opravit...
Ak ti toto nejde tak rozobrat a treba opravit...
Rover 214Si 16V 1996, hrdzoblato
-
- Kontaktovat uživatele:
jojo jak píše mackoco. Je to normální, máš to akorát blbě nastavený.
dekuji za radu jiz je to ok....to je tim ze nectu manual...:)dikec chlapi...
-peace and love-
přidám se - mě to totiž u 416 dělá to samé (tam je ona "páčka" přímo mezi středními venťáky). ať si jí dám do jaké polohy chci, ze středních panelů fouká studeňák pořád...
75 2.0 CDT
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak holt rozdělat palubovku a spravit klapku.
-
Panove ja jsem celou jednu zimu a jeste pul te druhe jezdil se zamlzenyma oknama, protoze sem mel porad vnitrni okruh. To pro me byl svetovej napad prepnout to na cestvy vzduch z venku. Hold mlady ucho. jeste se mam co ucit 

-
- Kontaktovat uživatele:

asi jsem zapomněl dodat, že to dělá pouze při poloze "odmlžování". pokud dám polohu "nohy-xicht", fouká krásně teplej. takže tou klapkou to asi nebude, spíš asi někde přímo v nastavení polohy ventilátoru, což?Tommi_82 píše:Tak holt rozdělat palubovku a spravit klapku.
75 2.0 CDT
-
- Kontaktovat uživatele:
Ovšem to docela mění situaci. V poloze odmlžování se hrne do auta maximum vzduchu z venku, takže je jasný že když je venku zima tak je hold krapet studenej. 
Akorát nevím jestli se bavíme o tom samým, pro mě je odmlžování poloha většinou zvaná MAX. DEF., prostě ventilátory na maximum. Nevím jestli ty nemluvíš o poloze kdy to fouká na čelní sklo a to by pak měla klapka podle mě středový průduchy uzavřít.

Akorát nevím jestli se bavíme o tom samým, pro mě je odmlžování poloha většinou zvaná MAX. DEF., prostě ventilátory na maximum. Nevím jestli ty nemluvíš o poloze kdy to fouká na čelní sklo a to by pak měla klapka podle mě středový průduchy uzavřít.
huh, asi teď máme oba trochu zmatekTommi_82 píše:Ovšem to docela mění situaci. V poloze odmlžování se hrne do auta maximum vzduchu z venku, takže je jasný že když je venku zima tak je hold krapet studenej.

jde o rozdíl při odmlžování (poloha ventilátoru vpravo - obrázek okna a nohy, příp. jen okno), kdy za jakýchkoliv podmínek (klapka, ohřátej motor) prostě ze středových panelů fouká studený vzduch, kdežto z krajních krásně teplej.
oproti jakékoliv jiné poloze (xicht, nohy, kombinace) kdy fouká teplej ze všech otvorů stejně. zde opět vstupuje do hry středová klapka - vyzkouším teď, až pojedu domů z práce, jak se chová při této poloze a přepínání na studenej/teplej vzduch.
/edit - tak jsem to zkoušel včera odpo i dneska ráno a výsledek je takový, že poloha středového přepínače nemá žádný vliv na teplotu vzduchu foukaného ven

75 2.0 CDT
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Funguje ti to normalne. Kdyz chces teplym vzduchem ofukovat okna, tak z tech stredovych vydechu na palubni desce jde proste studeny. Reseni -- uzavrit stredove vydechy na palubce. Az prepnes foukani na cestujici misto na okna, tak si je zase otevri.
no lol, tak z toho jsem trochu zmaten (věřím, ale nejde mi to do hlavy). jaký to má význam? to foukání studeňáku ze středu na okna, když chci odmlžit?AnderN píše:Funguje ti to normalne. Kdyz chces teplym vzduchem ofukovat okna, tak z tech stredovych vydechu na palubni desce jde proste studeny. Reseni -- uzavrit stredove vydechy na palubce. Az prepnes foukani na cestujici misto na okna, tak si je zase otevri.
75 2.0 CDT
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Z prostrednich vydechu to na okna snad nefouka ... nebo mas nejaky "tuning" palubni desky?
-
- Kontaktovat uživatele:
Fouká Ondro, ale jen na to zadní.