I když s tím nemám nic společného, a je to záležitost ATS.
Napadlo mě Vás informovat o tom, že ATS staví jeden anglickej speciál pro závody do vrchu. Kde se pravidelně učastní už několik roků.
Stavba nového vozu pro MSE
V lednu započala stavba vozu pro závody do vrchu MSE Berg - Trophy 2009. Vůz bude postaven na bázi slavného vozu Metro 6R4. Speciál stavěný do E1-1400 bude mít pohon jedné nápravy. Používat bude motor MG-Rover K -serie 1400 ccm, který se s obsahem 1,8 montuje i do vozu Lotus Exige. Dodavatelem dílů pro úpravu motoru bude stejná firma, která dodává úpravy pro majitele Lotusů - Powertrain Performance UK. Bodykit dorazí také z UK. Montáž a vývoj podvozku bude dílem leteckých dílen ACM Drahoš ve Volanově. Převodovku dostane na starost Autosport Fejfar u Nové Paky a o motor se podělí Fiedler motor-tuning ( Stružinec) s týmovým motorářem Josefem Srnským. Koordinaci všech má na starosti duchovní otec tohoto projektu, jezdec, manažér týmu a technický ředitel ATS co. Krčmář Miroslav. Celý projekt by měl být hotov začátkem května 2009, kdy by měly započít první testy. Vůz bude prioritně sedlat Josef Honců a sveze se s ním i Srnský. O dalším pokarčování stavby vás budeme informovat.
FP

Originální vůz MG Metro 6R4 Foto : web Britisch Car Enthusiasts
Adkaz na stránky ATS:
http://www.atsservis.eu/

! Byť je to replika, má neuvěřitelné kouzlo.. jistě se na tom podílí přepečlivá šikovnost těch co se na něm podíleli. Tímto znovu moc děkuji p.Krčmářovi .. Hned jsem si říkala že takový zážitek si nemohu nechat pro sebe..v budoucnosti bychom mohli podniknout nějakou exkurzi, napadá mě třeba až se bude nějaké testování na letišti ?