problémy s 620sdi, prosím o rady zkušených Roveráků
-
problémy s 620sdi, prosím o rady zkušených Roveráků
Zdravím zkušené majitele těchto vozů. Před pár dny jsem koupil 620sdi, při prohlídce a projížďce se zdálo být vše v pořádku, ale již po cestě se vyskytly nějaké problémy, které po příjezdu a jednom přenocování doma trošku vygradovaly. Žádám vás všechny o rady.
Při cestě domů začalo auto v určitých otáčkách nepatrně cukat a na volnoběh je chod motoru dost neklidný (nekultivovaný), jako by občas jel jen na 3 válce a strašně se chvěje, třepe to s celým autem Zjistil jsem (pitomec sice až doma ), že je odpojená váha vzduchu, tak jsem ji zapojil a auto se chová pořád stejně
Ráno nechtělo nastartovat, tak jsem vyměnil žhaviče (btw docela peklo - velmi špatný přístup) a starty nejsou nějak výrazně lepší (chytá jako by na 2 válce, pak se chytne 3. a 4. a vrčí zase velmi neklidně a celý auto se chvěje) Mám strach, že je čerpadlo v háji, nebo nemá auto absolutně žádný tlaky. Při výměně žhavičů jsem musel sundat sání a objevil jsem v něm docela drsnej nános mastnýho šmíru, což mě taky dost znepokojilo
Další problém byl ten, že se pod autem objevila kaluž čistýho oleje - asi z převodovky, ale netuším, kudy to teče... Možná kolem poloos ???
Prosím všechny, kteří mají s něčím podobným zkušenosti o rady a tipy jak tyhle závady odstranit. Popřípadě, pokud je někdo z vás z okolí Brna a v Roverech se vyzná, jestli by se mi na to nemrknul....
předem všem mockrát děkuji
Jinak svezení s autem je parádní, jen mě štve nemožnost nastavení řidičové sedačky
Při cestě domů začalo auto v určitých otáčkách nepatrně cukat a na volnoběh je chod motoru dost neklidný (nekultivovaný), jako by občas jel jen na 3 válce a strašně se chvěje, třepe to s celým autem Zjistil jsem (pitomec sice až doma ), že je odpojená váha vzduchu, tak jsem ji zapojil a auto se chová pořád stejně
Ráno nechtělo nastartovat, tak jsem vyměnil žhaviče (btw docela peklo - velmi špatný přístup) a starty nejsou nějak výrazně lepší (chytá jako by na 2 válce, pak se chytne 3. a 4. a vrčí zase velmi neklidně a celý auto se chvěje) Mám strach, že je čerpadlo v háji, nebo nemá auto absolutně žádný tlaky. Při výměně žhavičů jsem musel sundat sání a objevil jsem v něm docela drsnej nános mastnýho šmíru, což mě taky dost znepokojilo
Další problém byl ten, že se pod autem objevila kaluž čistýho oleje - asi z převodovky, ale netuším, kudy to teče... Možná kolem poloos ???
Prosím všechny, kteří mají s něčím podobným zkušenosti o rady a tipy jak tyhle závady odstranit. Popřípadě, pokud je někdo z vás z okolí Brna a v Roverech se vyzná, jestli by se mi na to nemrknul....
předem všem mockrát děkuji
Jinak svezení s autem je parádní, jen mě štve nemožnost nastavení řidičové sedačky
-
Re: problémy s 620sdi, prosím o rady zkušených Roveráků
to musel byt vyhodny nakup, kdyz to chces opravovat. Ja bych se to prvne snazil vratit. Podle toho co mas ve smlouve no.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, to jsou ty sestikila za 30 tisic, ze jo? Uprimne lituju noveho majitele, asi si uzijes. Jak pise F.i.s.h.men, prvni vec by byla auto vratit, nebo se dohodnout na kompenzaci/oprave na naklady puvodniho majitele. Hlavne nic neopravuj sam, i ty zhavice bych vratil puvodni. Jak se v tom zacnes vrtat, mas po pravni strance smulu a vsechno jde na tve triko. Pokud k tomu uz doslo, tak to auto rozhodne potrebuje servis ... doma pred barakem to asi neopravis. V Brne lze doporucit Autoservis DS. Kde jsi ten vrak koupil?
První co musíš udělat je změřit tlaky.Tenhle má taky jen 3 žhavičky?Kdyz budou tlaky ok tak se spatnou vahou to asi nedava moc dobry AFR bych tak řekl.A ten bordel v sani budou netesnici ventili nebo driky ventilu?Poznas podle tlaku no.Co kdyz je v pici tesneni pod halvou?No a ten olej pod autem jakou ma barvu?Nema cervenou ze by byl ze serva?
Miluji Rover Club. T16 turbo power.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano, taky jen 3 zhavice ... ale to uz asi zjistil, kdyz je vymenil. Tesneni pod hlavou u techto dieselu moc casto nepraska, ale vyloucit se to samozrejme neda, kdyz to clovek nevidel. Servo obcas utika, ale ne tak moc, aby z toho byla kaluz -- spis par kapek za den.
Jojo, tak jak s eměří pak tlaky?Přes vstřik nebo co?A me servo tece proudem:-D:-D:-DDNes to musim nejak vyresit:(Ale nejspis to bude neco jienho tedy, jen je mi divny že by olej byl cistej když je auto v takovym stavu:-DTakze motorovej to asi nebude:-D:-D:-D
Miluji Rover Club. T16 turbo power.
- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
pozri si vzduchový filter, ak je zaprasený može sa tak motor chovať, a ten olej može byť z poloos tiež som tam menil gufera
2x Rover 620 Sdi
- Roman620ti
Turbo olej rosí do sání vždycky, to je běžná věc, ale nesmí to tam vyloženě utíkat. Pokavaď si to necháš, vyčisti si ty hadice a pak mužeš pozorovat, jak rychle se to zasviní. Pokud někdo jen jezdil a nikdy to nečistil, tak ten první pohled může bejt strašnej
Ta louže čistého oleje může bejt z převodovky, když jsem měl špatné gufero na poloose, za jízdy to tam rozfrkalo všude možně a pak to udělalo loužišku. To poznáš, když pod to vlezeš, kde to je pastný a odkud ten olej kape. servo to může bejt taky, ale to by bylo tmavší, většinou červený olej.
Nechápu tu řidičovu sedačku, pokavaď je v pořádku, musí jít mimo jiné nastavovat výškově a je tam i nastavování bederní opěrky.
S motorem nevím, to je těžko říct, ale v tom bazaru to muselněkdo oc dobře připravit, tak už to bývá Nejlepší je se neohlásit a přijet nečekaně, než aby to bylo už zahřátý a "připravený"
Ta louže čistého oleje může bejt z převodovky, když jsem měl špatné gufero na poloose, za jízdy to tam rozfrkalo všude možně a pak to udělalo loužišku. To poznáš, když pod to vlezeš, kde to je pastný a odkud ten olej kape. servo to může bejt taky, ale to by bylo tmavší, většinou červený olej.
Nechápu tu řidičovu sedačku, pokavaď je v pořádku, musí jít mimo jiné nastavovat výškově a je tam i nastavování bederní opěrky.
S motorem nevím, to je těžko říct, ale v tom bazaru to muselněkdo oc dobře připravit, tak už to bývá Nejlepší je se neohlásit a přijet nečekaně, než aby to bylo už zahřátý a "připravený"
2x Rover 620ti
-
to Roman 620ti díky za příspěvek, btw na sedačce je fakt jen jedno kolečko z boku po levé ruce dole a tím se šteluje jen odklon...
- Roman620ti
Tak to je zvláštní, asi to teda bylo podle výbavy, ale většinou sou po levé straně řidičova sedadla 2 kolečka a tím druhým se právě hýbe výškově. Pak je ještě jedno kolečko ze předu, jako pod pravou nohou řidiče, to je ta bederní opěrka, nebo jak se tomu říká.
Jinak k tomu guferu, pokavaď by to teklo opravdu přes gufero poloosy, tak snad bude vháji pravá strana (ve směru jízdy). Ta jde sehnat v druhovýrobě za 200,- a výměna neni náročná. horší to je se stranou druhou, ta se musí objednat v originále, ať už z Hondy, nebo Anglie...
Jinak k tomu guferu, pokavaď by to teklo opravdu přes gufero poloosy, tak snad bude vháji pravá strana (ve směru jízdy). Ta jde sehnat v druhovýrobě za 200,- a výměna neni náročná. horší to je se stranou druhou, ta se musí objednat v originále, ať už z Hondy, nebo Anglie...
2x Rover 620ti
Ahoj,já koupil Roverka za 80000kč a z bazaru jsem také málem nedojel.Cukalo to a nejelo to víc než 120km/h,byl to palivový filtr.Jestli má auto dobrý základ,tak se vyplatí do něj investovat.Díly nejsou drahé.Hlavně, aby jsi to pěkně posoudil.Mluvil jsem nedávno z majitelem celkem vraku a on myslel uplně vážně,že má libovku.
ahoj muže to dělat ten přepouštěcí šroub na přívodu nafty je tam sítko u vstřikovacího čerpadla mě to přestalo úplně jet snad ti to pomůže
-
Pokud to vyloženě škube, může to být načaté čerpadlo.