Dotaz na kup R75

carols.j

Dotaz na kup R75

Příspěvek od carols.j » pon lis 30, 2009 21:37

zdravím rourkaře a prosím o pomoc.Moc rád bych posílil vaše řady . Jsem už dost starej na to abych přestal věřit v lásku na první pohled. A přece se mi to stalo. Zaláskoval jsem se do R-75 a to fest.Ale nějak přichází rozčarování v podobě servisu a náhradních dílů.Potřebuju jezdit skoro denně a ne čekat 14dní na nějaký díl nebo na opravy.Mám sice dva šikovný mechaniky ale jen na mechanický věci,destičky,čepy atd.pokud dodám díly a to je právě to z čeho začínám mít depku.Auto se mi moooc líbí,krásnější interier jsem neviděl ani v MB-S klasse,skoro za dva melouny.Proto Vás prosím!...přesvěčte mě že to tak není,vynadejte mi do srabáků abych si mohl 75ku koupit a mít z ní radost.Jsem z Praglu a přeju všem hodně kiláků bez problémů.

donutil

Re: Zdravení "Roveristů"

Příspěvek od donutil » pon lis 30, 2009 21:44

To cos napsal je vcelku pravda a nikdo ti to nevyvrátí.Jestli to auto chceš,tak se s tím budeš muset naučit žít.

carols.j

Příspěvek od carols.j » pon lis 30, 2009 22:35

JMMen se divím že v téhle době,kdy na našich silnicích jezdí tolik cizích značek a sklady jsou nacpaný náhradníma dílama tak co se týče Rovera je to taková bída.Momentálně jezdím BMW a servis této značky mám 2km. od baráku.Slyšel jsem že motory v Roveru jsou dělaný ve spolupráci s BMW.To do R nepasuje něco z BMW? Chtěl jsem dát bavora dceři a koupit si mazlíka R-75. Ještě dotaz na INZERA.Nejsi z Čelákovic?

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » úte pro 01, 2009 6:02

Motory CDT a CDTi jsou přímo BMW(vyráběly se v BMW Steyr- což je filiálka kde se dělaj všechny diesely BMW), jsou podobný například BMW 320d. BMW ale některý věci má víc festovní, kovovej spojkovej válec u BMW versus plastovej u Rovera, atd. Proč nejsou díly? Protože značka zanikla.
V BMW ti to s klidem budou servisovat, podvozek je ala BMW5. Měli by si skoro se vším tím poradit. Jen si tam prosímtě nenech lejt ten řídkej olej jak maj ve zvyku, Brácha má BMW320d a já R75, skoro totožný motory, on lije řídkej a já 10W40 a je jednoznačně vidět že ty jejich řídký oleje nejsou pro ten motor to pravý ořechový, ztráty oleje skrz turbo atd. Ale každýho věc, stejně nejsem schopnej ho přesvědčit.

Jo a do tohothle tématu to nepatří, asi to budu muset přesunout někam jinam. Tohle téma je o tom, když se potkáme tak si pěkně zamáváme a sem to pak napíšeme.
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

INZER

Příspěvek od INZER » úte pro 01, 2009 9:25

carols.j píše:JMMen se divím že v téhle době,kdy na našich silnicích jezdí tolik cizích značek a sklady jsou nacpaný náhradníma dílama tak co se týče Rovera je to taková bída.Momentálně jezdím BMW a servis této značky mám 2km. od baráku.Slyšel jsem že motory v Roveru jsou dělaný ve spolupráci s BMW.To do R nepasuje něco z BMW? Chtěl jsem dát bavora dceři a koupit si mazlíka R-75. Ještě dotaz na INZERA.Nejsi z Čelákovic?
Kousek vedle,mezi Říčanama a Mnichovicema je takovej zapadákov,tak vodtamtuď.
R75 CONNOISSEUR 2.0 CDT 03/2000
Obrázek

carols.j

Re: Dotaz na kup R75(Rozděleno z tématu : ZDRAVENÍ "ROVERISTŮ")

Příspěvek od carols.j » úte pro 01, 2009 10:40

Zdravím a omlouvám se za nesprávný umístění mého dotazu.Moc děkuju za info.zvedlo mi hodně náladu a jsem zase o velkej kus blíž k tomuto krásnýmu autíčku. Jinak já jsem z Horních Počernic tak že to k sobě nemáme daleko a do Říčan jezdím docela často.Kdyby se Ti někdy chtělo tak se moc rád kouknu na toho Tvého krasavce. Zatím dík a měj se.

AnderN
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AnderN » úte pro 01, 2009 12:03

K tem olejum ... typicky ridsi oleje do BMW patri, ale do radovych sestivalcu!
Obrázek
MG ZT CDTi @ 118 kW / 370 Nm - 2009-? :: 200.000 km @ Obrázek
Rover 25 18K4F / automat CVT - 2013-? :: 50.000 km @ Obrázek
Rover Mini Cooper - 2016-? :: 20.000 km @ Obrázek
Ex. Rover 620 SDi - 2004-2009 :: 100.000 km @ Obrázek

donutil

Příspěvek od donutil » úte pro 01, 2009 13:16

Tommi_82 píše:Motory CDT a CDTi jsou přímo BMW(vyráběly se v BMW Steyr- což je filiálka kde se dělaj všechny diesely BMW), jsou podobný například BMW 320d. BMW ale některý věci má víc festovní, kovovej spojkovej válec u BMW versus plastovej u Rovera, atd. Proč nejsou díly? Protože značka zanikla.
V BMW ti to s klidem budou servisovat, podvozek je ala BMW5. Měli by si skoro se vším tím poradit. Jen si tam prosímtě nenech lejt ten řídkej olej jak maj ve zvyku, Brácha má BMW320d a já R75, skoro totožný motory, on lije řídkej a já 10W40 a je jednoznačně vidět že ty jejich řídký oleje nejsou pro ten motor to pravý ořechový, ztráty oleje skrz turbo atd. Ale každýho věc, stejně nejsem schopnej ho přesvědčit.

Jo a do tohothle tématu to nepatří, asi to budu muset přesunout někam jinam. Tohle téma je o tom, když se potkáme tak si pěkně zamáváme a sem to pak napíšeme.
Tady se asi teorie a praxe liší.Já nejsem sice takový odborník,beru to spíš úsudkově,ale s tím podvozkem u BMV.Myslíš že když ti odejde silentblok na ramenu,nebo rameno,nebo ložisko v kolech,nebo kloub na poloose,nebo praskne tady teď tolik vzpomínaná pružina pérování,nebo něco na stabilizátoru,nebo vejfuk už ani nevím co bych si na podvozku vymyslel je shodné s bavorem?Já myslím že ne.A to nemluvím o diagnostice když ti to třeba nepojede a nebudeš vědět co s tím.Navíc co tu slyším nikdo nechce moc do auta investovat a za hodinovou sazbu v BMV by se mu asi protočily panenky.Jednou jsem v BMV byl v Olomouci.Měli dost své práce a o roveru se se mnou nechtěli ani bavit.Je to už delší dobu,je krize,možná bude změna v přístupu,nakonec mu stejně nezbyde než Mareda,nebo Zakar a čekat na díly.Zkrátka se s tím bude muset smířit,že to nebude jako u škůdky,na kterou je značkový servis v každým městě.Ale co si budem povídat,do značkovýho jedině když už není rady.

carols.j

Příspěvek od carols.j » úte pro 01, 2009 13:31

Ještě dotaz.Jezdím tak 15tisíc km ročně a většinou couračky kolem komína-jestli mi rozumíte a tak nevím zda je pro mě lepší benzín či nafta. Myslím že ty couračky pro naftu moc dobrý nejsou když se motor ani neohřeje. A DRUHÁ VĚC,CO KOROZE,JE KASTLE POZINK? :roll: Neparkuju sice na veřejný komunikaci ale pod střechou to zatím mít nebudu tak aby za rok z krasavce nebyla paštika. :shock: Toho servisu BMW se nebojím. Jsou to vesměs kámoši a hodinová sazba za práci je u mě 300kč a na díly mám u nich 30% slevu.Ta už mi samozřejmě bude k ničemu ale věřím jim jako odborníkům.

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » úte pro 01, 2009 13:34

OK, měl jsem na mysli že typově je podvozek podobnej. Netvrdím že každý díl musí být totožný(a to ani není). Když ale je někdo zvyklej servisovat v BMW, třeba tam zná i lidi když tam bydlí(a třeba taky ne), tak když tam doveze R75 tak mu to vezmou. Stejně tak kdyby mě 10 let servisoval nějakej Pepa Horáček z Horní Dolní, tak tam s novým autem přijedu a bude mi ho pravděpodobně servisovat taky, pokud není vyloženě lemra. Rozhodně kvůli tomu že mám nový auto nebudu hledat novýho servisáka, když to auto je principielně to samý co to původní. Navíc co se týče cen, tak na ty už je asi kolega zvyklej když tam servisoval doteď.
S tou diagnostikou R75CDT si podle mě v BMW poradí dělaj to tam tuším tak za dvojku(což netvrdím že je levný) akorát je nahovno že výstup z diagnostiky dostaneš v němčině(vycházím ze zkušenosti v Renocar Brno) a ne v angličtině jak u normálních lidí.

To je jedno, evidentně sis donutile nečetl to na co jsem reagoval. viz :

"Momentálně jezdím BMW a servis této značky mám 2km. od baráku.Slyšel jsem že motory v Roveru jsou dělaný ve spolupráci s BMW."
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

AnderN
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AnderN » úte pro 01, 2009 13:41

K tomu jezdeni kolem komina -- pokud je typicka cesta par km sem a par km tamhle, pak je opravdu zbytecne kupovat jakykoliv diesel, ktery se ani nezacne ohrivat. Pri takovem provozu by akorat trpel.
Obrázek
MG ZT CDTi @ 118 kW / 370 Nm - 2009-? :: 200.000 km @ Obrázek
Rover 25 18K4F / automat CVT - 2013-? :: 50.000 km @ Obrázek
Rover Mini Cooper - 2016-? :: 20.000 km @ Obrázek
Ex. Rover 620 SDi - 2004-2009 :: 100.000 km @ Obrázek

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » úte pro 01, 2009 13:42

S korozí to tak zlý není, ale určitě jsou tam části které reziví. Bohužel se třeba jedná o části dveří, které jsou vidět, takže o té rzi člověk ví. Osobně mám spodek stříklej gumoasfaltem ale i přesto jsou zespod některý díly rezavý, ale vzhledem k věku auta to není zas až tak závažný.

Naftové motory CDTi pozdějšího data výroby se ohřívají rychleji než stará CDTčka, proto se k nim ani nedodával přídavný přihřívač Webasto. Pokud jen tak crnkáš a nestojíš o motor BMW tak můžeš zkusit 1.8 benzín (případně když budeš mít hodně štěstí a budeš kupovat novější kousek tak 1.8 Turbo).
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

carols.j

Příspěvek od carols.j » úte pro 01, 2009 14:09

raději bych přece jen zůstal u motoru s báwa-kvůli tomu servisu.Tak ho vždycky před výjezdem nechám 5minut běžet aby se ohřál.Co? Ale někde jsem čet že dvoulitr benzín je taky dělanej s baworákem.To bych šel spíš do 2l v benzínu.

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » úte pro 01, 2009 14:11

Za pět minut na volnoběh se ti teda moc neohřeje, ale varianta by tu byla. Přihřívač webasto, ale dálkově ovládaný. Ten ti malej okruh podle mě za pět minut ohřeje.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

donutil

Příspěvek od donutil » úte pro 01, 2009 15:12

Já měl hlavně na mysli tu dostupnost dílů,to okolo byla jen taková omáčka.Víš,jako ten rozdíl, když si koupíš auto který má servis,anebo si to musíš shánět sám,třeba přes ebay a tak.Třeba mu ale v BMV když se s nima zná vyjdou vstříc a díly mu seženou.Jen nevěřím že do druhýho dne.Nesleduju co má v nabídce třeba Kelly,ale jak jsem koukal na ATS,mě připadalo že na 75 tam mají jen pár věcí.A tak jsem chtěl vlastně odpovědět na to hlavní,co se pán ptal.Nejdůležitější je koupit tak,aby nic chvíli nepotřeboval.

Odpovědět