Žárovky na 75 a jejich výměna
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žárovky na 75 a jejich výměna
Bavíme se tu o tom jak to zařídit aby nám originální reflektory našich aut svítily co nejvíc a za pomoci LED světelného zdroje nainstalovaného v pozici žárovky parkovacích světel, nikdo tu nechce na auto dolepovat nějaký tuningový mrdky. Osobně to chci hlavně kvůli hrkání po městě.
Dneska už se dělaj i žárovky s 36 vysocesvítivýma led a je to dlouhý jak jedna žárovka H7 a přitom je to hubený jak žárovka W5W a nebere si to ani 5W. Do budoucna stějně nemá klasická vláknová žárovka budoucnost, tak proč nepodpořit vývoj atypických světelných zdrojů. Nechápu co se ti nelíbí na tom že bych si chtěl za nějakejch 500 korun koupit náhradu žárovky která vydrží pravděpodobně déle než moje auto. Doma mám světla z obyčejných LED například ve stropním osvětlení na chodbě a mám s tím dost dobrý zkušenosti tak proč bych to neměl chtít i do auta. Baterku na svícení mám s vysocesvítivejma LED a taky jsem naprosto spokojenej. Výdrž baterií v tom je vynikající a svítí to úžasně.
Vůbec mi nejde o to že by mi bylo líto dát 500,- za sadu žárovek. Spíš mě štve že možná může existovat něco co může vydržet dýl než 10 žárovek a přitom to stojí tolik co jedna kvalitní žárovka. Prostě pokud to funguje, rád bych to měl taky, pokud ne tak to kupovat asi nebudu.
Dneska už se dělaj i žárovky s 36 vysocesvítivýma led a je to dlouhý jak jedna žárovka H7 a přitom je to hubený jak žárovka W5W a nebere si to ani 5W. Do budoucna stějně nemá klasická vláknová žárovka budoucnost, tak proč nepodpořit vývoj atypických světelných zdrojů. Nechápu co se ti nelíbí na tom že bych si chtěl za nějakejch 500 korun koupit náhradu žárovky která vydrží pravděpodobně déle než moje auto. Doma mám světla z obyčejných LED například ve stropním osvětlení na chodbě a mám s tím dost dobrý zkušenosti tak proč bych to neměl chtít i do auta. Baterku na svícení mám s vysocesvítivejma LED a taky jsem naprosto spokojenej. Výdrž baterií v tom je vynikající a svítí to úžasně.
Vůbec mi nejde o to že by mi bylo líto dát 500,- za sadu žárovek. Spíš mě štve že možná může existovat něco co může vydržet dýl než 10 žárovek a přitom to stojí tolik co jedna kvalitní žárovka. Prostě pokud to funguje, rád bych to měl taky, pokud ne tak to kupovat asi nebudu.
Napadlo tě, co se stane,když umístíš tu svítivou LED do parkovačky ? Buď tam dáš o podobné svítivosti, jako je parkovačka - a pak je to naprd, nebo tam dáš větší a pak budeš oslňovat, protože zdroj světla nebude nijak usměrnovaný.
Pochopil bych to jako náhradu hlavní žárovky.
Pochopil bych to jako náhradu hlavní žárovky.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
-
- Kontaktovat uživatele:
V části máš pravdu, ta pozice je blbá, ale zas tak jako hlavní žárovka to nikdy svítit nebude. Teoreticky by to mělo svítit víc než parkovačka ale o dost méně než potkávací žárovka. Místo kecání o ničem raději zkusím najít někoho kdo už to má abych si mohl udělat názor. Uznávám že máš kus pravdy ale nejsem ještě uplně přesvědčenej o tom že to co chci vyzkoušet je uplně marný.
No uvidíš.
Rozumím ti, taky používám LED svítidla - jako ruční svítilna je to famózní...
Rozumím ti, taky používám LED svítidla - jako ruční svítilna je to famózní...
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
-
karel dousa: A kdyz mas deni sviceni tak neoslnujes? Nevim presne o co jde tommymu, ale ja bych tam chtel dat vic svitivou, aby to vypadalo, jako ze mam zapnute svetla, abych nemusel svitit s osram night breaker, kdyz maj malou zivotnost. jinak si myslim, ze takovahle zarovka nebude nikdy oslnovat. At uz ma jakykoliv diody. Maximalne to bude svitit jako denni a ty maj oslnovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Roverixi, díííky díííky. Bylo to všecko těma kloboučkama!!! žárovky se mi o ně šprajcovaly a proto mi šla i pěkně blbě zacvaknout pružinka. Teďka už ty pružinky nacvakne i naše malá, jde to jak po másle. Svítí to naprosto přesně. Maximální spokojenost. Fakt ně nenapadlo že tam něco takovýho je a že to způsobuje takový komplikace.
Nejdřív jsem ty kloboučky nevnímal protože žárovky maj stínítka v podobné barvě, ale pak jsem si rožnul parkovačky a už jsem to krásně viděl. I to jak jsou žárovky blbě.
Ještě musím pořešit ty parkovačky protože jsem zjistil že to ony dodávají tomu světlu o něco žlutější nádech než by musel být.
Nejdřív jsem ty kloboučky nevnímal protože žárovky maj stínítka v podobné barvě, ale pak jsem si rožnul parkovačky a už jsem to krásně viděl. I to jak jsou žárovky blbě.
Ještě musím pořešit ty parkovačky protože jsem zjistil že to ony dodávají tomu světlu o něco žlutější nádech než by musel být.
Fishmane, jde o to, kde je umístěná - na místě parkovačky bude oslňovat i zdroj světla o hodně menší intenzitě než je hlavní žárovka.
Umístění světel na autě, clonky v parabole a rýhování skla - to všechno má svoje důvody.
Jsem na silnici každej den, za každýho počasí a za každej den potkávám auta se světly, která buď nejsou vidět, nebo oslňujou - je to dost únavný a často zdroj krizovejch situací.
Proti opravdovým světlům na denní svícení nic nemám - ty zaručí tvojí viditelnost protijedoucím a za deště a mrholení tolik neoslňujou.
Co se týče světel, dobře řešená, nevysvícená parabola H4 (světla na R200/400MkII patří k těm dobrým - navíc mívají druhý pár dálkových světel ) svítí dobře a pokud se osadí dobrou žárovkou, i já, šeroslepec vidím a nikoho neoslňuju
Originálně zastavené xenony je vyšší level - množství světla, vykreslení....ale je to vyšší level i finančně.
Používám Tungsram Megalight - cena do 100,-/ks, vydrží 2roky, nebo 30-40tis. km.
Umístění světel na autě, clonky v parabole a rýhování skla - to všechno má svoje důvody.
Jsem na silnici každej den, za každýho počasí a za každej den potkávám auta se světly, která buď nejsou vidět, nebo oslňujou - je to dost únavný a často zdroj krizovejch situací.
Proti opravdovým světlům na denní svícení nic nemám - ty zaručí tvojí viditelnost protijedoucím a za deště a mrholení tolik neoslňujou.
Co se týče světel, dobře řešená, nevysvícená parabola H4 (světla na R200/400MkII patří k těm dobrým - navíc mívají druhý pár dálkových světel ) svítí dobře a pokud se osadí dobrou žárovkou, i já, šeroslepec vidím a nikoho neoslňuju

Originálně zastavené xenony je vyšší level - množství světla, vykreslení....ale je to vyšší level i finančně.
Používám Tungsram Megalight - cena do 100,-/ks, vydrží 2roky, nebo 30-40tis. km.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tungsram Megalight jsou dobrý, měl jsem je tam ještě od předchozího majitele. Asi po roce co jsem pětasedmu měl mi jedna vyhořela. Teďka mám ty Osramy a ty svítěj víc ale zas mám jistotu že moc dlouho nevydržej.
Mimochodem otázka na pětasedmdesátkaře, jde na diagnostice vypnout to že po vypnutí motoru se světla na nějakejch 30 vteřin rožnou? Moc o tohleto nestojím. Je tu někdo komu to nedělá?
Mimochodem otázka na pětasedmdesátkaře, jde na diagnostice vypnout to že po vypnutí motoru se světla na nějakejch 30 vteřin rožnou? Moc o tohleto nestojím. Je tu někdo komu to nedělá?
Malo by sa to dať vypnúť, ale mne to celkom vyhovuje. Tip: aj keď je táto funkcia zapnutá, dá sa tomu zabrániť tak, že svetlá vypneš PRED vypnutím motora. Vtedy sa už na tých 30 sekúnd nerozsvietia. Funguje to (aspoň u mňa) iba ak vypneš svetlá až po vypnutí motora.Tommi_82 píše:Mimochodem otázka na pětasedmdesátkaře, jde na diagnostice vypnout to že po vypnutí motoru se světla na nějakejch 30 vteřin rožnou? Moc o tohleto nestojím. Je tu někdo komu to nedělá?
Rover 75 2.0 V6 (2000) 2006-2011
-
- Kontaktovat uživatele:
No vyzkouším a pak dám vědět. Díky za tip, je to docala možný, já vypínám světla až po vypnutí motoru, zvyk je železná košile.
Jo a co se týče parkovaček, zatím uvažuju o těchdle.
130 korun /kus je dobrá cena
http://www.cztuning.cz/index.php?action ... &back=cart
Pokud by to oslňovalo tak můžu odpájet tu čelní a osadit to nějakou jinou diodou s tímhle pouzdem. Používáme je v práci. Nebo spíš před ně dát stínítko.
Jo a co se týče parkovaček, zatím uvažuju o těchdle.

130 korun /kus je dobrá cena
http://www.cztuning.cz/index.php?action ... &back=cart
Pokud by to oslňovalo tak můžu odpájet tu čelní a osadit to nějakou jinou diodou s tímhle pouzdem. Používáme je v práci. Nebo spíš před ně dát stínítko.
Myslím, že to je popsaný v manuálu.Tommi_82 píše:
Jasně že to jde. Udělali mi to v Písnici. Ale co mě mrzí,že diagnostika se nemohla domluvit s autem na tom,že když třeba nechám otevřený okýnko a zamknu,tak mi nevyjedou.
R75 CONNOISSEUR 2.0 CDT 03/2000

O tech oknách se tady nedávno kecalo (ale už nevím kde), pry to nejde nastavit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Inzer to ví, debaty se myslím účastnil.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tommi, F.i.s.h.men:
1. Nightbreaker neni spatny, ale malo vydrzi. v R600 jsem pouzival OSRAM SilverStar ... ma pekne bile svetlo a o poznani vetsi vydrz. Dalsi varianta jsou OSRAM Cool Blue, ktere maji svetlo nejvic do modra (z nabidky OSRAMu) a vydrzi o neco vic, nez slavny Nightbreaker. Jeste jsem premyslel vyzkouset neco od Philipsu, taky dela nadstandardni zarovky, ale co mam xenony, tak uz to neresim.
2. Dioda rozptylka do parkovacek ma slaby vykon, musel bys tam pouzit nejakou vykonnejsi, aby davala rozumnejsi svetlo. Porad si ale myslim, ze potkavaci svetlomet tim nenahradis. A co v noci? Budes svitit silnyma parkovackama a zaroven potkavacima? To ti ostatni ridici budou dekovat ...
3. To zpozdene vypinani svetel ma ZT taky, ale je to presne, jak pise rado -- vypnu svetla pred zhasnutim motoru = zhasnou okamzite; vypnu svetla az po zhasnuti motoru = sviti jeste 30 s. Rekl bych, ze tak byla funkcionalita planovana uz na prknech konstrukteru a taky si matne vzpominam, ze jsem to snad kdesi cetl.
roverix -- sklo svetla byva vetsinou lepene, rozebiratelnost mizerna. Pocita se s vymenou cele lampy.
1. Nightbreaker neni spatny, ale malo vydrzi. v R600 jsem pouzival OSRAM SilverStar ... ma pekne bile svetlo a o poznani vetsi vydrz. Dalsi varianta jsou OSRAM Cool Blue, ktere maji svetlo nejvic do modra (z nabidky OSRAMu) a vydrzi o neco vic, nez slavny Nightbreaker. Jeste jsem premyslel vyzkouset neco od Philipsu, taky dela nadstandardni zarovky, ale co mam xenony, tak uz to neresim.
2. Dioda rozptylka do parkovacek ma slaby vykon, musel bys tam pouzit nejakou vykonnejsi, aby davala rozumnejsi svetlo. Porad si ale myslim, ze potkavaci svetlomet tim nenahradis. A co v noci? Budes svitit silnyma parkovackama a zaroven potkavacima? To ti ostatni ridici budou dekovat ...
3. To zpozdene vypinani svetel ma ZT taky, ale je to presne, jak pise rado -- vypnu svetla pred zhasnutim motoru = zhasnou okamzite; vypnu svetla az po zhasnuti motoru = sviti jeste 30 s. Rekl bych, ze tak byla funkcionalita planovana uz na prknech konstrukteru a taky si matne vzpominam, ze jsem to snad kdesi cetl.
roverix -- sklo svetla byva vetsinou lepene, rozebiratelnost mizerna. Pocita se s vymenou cele lampy.