Dieslove motory
Od koupe pred cca ctrnacti dny mam s Roverkem nalitano pres 2000 km s dvojim tankovanim. Po propoctu, kdy jsem pokazde do nadrze dostal +/- 54 l a na dennim poctadle mel 1020 a 986 km se dostavam na prumernou spotrebu 5,5 l. Druha nadrz byla s cestou na Slovensko s jednou tretinou po dalnici. Zvytek je s courackama po meste a do prace. Nejsem zadny "strelec" a z predchoziho auta, kdy jsem mel Fabii s palubnim pocitacem, jsem se naucl jezdit na spotrebu (tudiz krajinkar) . I kdyz mi to obcas neda a rad si vychutnam silnesi preplnovany motor. Myslim, ze se spotrebou budu nadmiru spokojen.
Mel by jsem ale jeden dotaz. Pri pohledu do nadrzky s chladici kapalinou jsem byl trochu zarazen docela spinou, kdy nejsem zrovna schopen urcit pravou barvu kapaliny. Co to muze znacit? Pri pohledu do nadrzky u predchozi Fabie bylo i pres pruhledny plast videt cistou oranzovou kapalinu.
Mel by jsem ale jeden dotaz. Pri pohledu do nadrzky s chladici kapalinou jsem byl trochu zarazen docela spinou, kdy nejsem zrovna schopen urcit pravou barvu kapaliny. Co to muze znacit? Pri pohledu do nadrzky u predchozi Fabie bylo i pres pruhledny plast videt cistou oranzovou kapalinu.
no jo po fabce to musi byt rozdil.
Jinak ta spina v chladici muze byt taky tim, ze tam predchozi majitel lil normalni vodu misto destilky a muzou tam byt usazeniny. Nebo je to proste uz starsi auto a je tam bordel. Vyplati se to cas od casu vypustit, procistit a znova naplnit.
Jinak ta spina v chladici muze byt taky tim, ze tam predchozi majitel lil normalni vodu misto destilky a muzou tam byt usazeniny. Nebo je to proste uz starsi auto a je tam bordel. Vyplati se to cas od casu vypustit, procistit a znova naplnit.
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
- Roman620ti
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Big.T píše:Od koupe pred cca ctrnacti dny mam s Roverkem nalitano pres 2000 km s dvojim tankovanim. Po propoctu, kdy jsem pokazde do nadrze dostal +/- 54 l a na dennim poctadle mel 1020 a 986 km se dostavam na prumernou spotrebu 5,5 l. Druha nadrz byla s cestou na Slovensko s jednou tretinou po dalnici. Zvytek je s courackama po meste a do prace. Nejsem zadny "strelec" a z predchoziho auta, kdy jsem mel Fabii s palubnim pocitacem, jsem se naucl jezdit na spotrebu (tudiz krajinkar) . I kdyz mi to obcas neda a rad si vychutnam silnesi preplnovany motor. Myslim, ze se spotrebou budu nadmiru spokojen.
Jde o to jestli předchozí majitel dodržoval výměnné lhůty chladící kapaliny.Vyndej nádržku a vyčisti jí.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud byl ten olej horsi, mohl turbu pomoct, ale musel by byt hodne spatny, aby ho odrovnal za 2000 km. Podle meho nazoru muselo byt nacnute uz z drivejsi doby.onpo píše:Při první výměně u 200-ky nám v Jablonci v servisu dali Hekra 10W-40 a po 2tis km odešlo turbo. Prý kvůli oleji, ale nikdo to nedokáže. Od té doby používáme ten Valvoline.
- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Cim sa da vycistit ta nadrzka?Zakar píše:
Jde o to jestli předchozí majitel dodržoval výměnné lhůty chladící kapaliny.Vyndej nádržku a vyčisti jí.
Mam ju hrozne spinavu a cely chladiaci system tiez
Mate niekdo nejaky dobry system na vyplachnutie? Ake cistice pri tom pouzit?
Dikes
2x Rover 620 Sdi
- Roman620ti
Re: Re:
Cim sa da vycistit ta nadrzka?
Dikes [/quote]
Dneska se dá sehnat i nějaká chemie na vyčištění systému. Naleje se do nádobky, nechá se to prohnat celým okruhem a po pár minutách se všechno vypustí, potom se musí systém propláchnout vodou, aby se zbavil té chemie. Až potom se dá nemrznoucí směs. Ta nádobka je na dvou hadicích a jednom držáku, je to hned venku a já si ji čistil zubním kartáčkem a špejlí s vatou. Ale neměl jsem jí nějak extra špinavou. Pokud jí máš už hodně zahnědlou, tak to bude asi akorát tak na výměnu...
Dikes [/quote]
Dneska se dá sehnat i nějaká chemie na vyčištění systému. Naleje se do nádobky, nechá se to prohnat celým okruhem a po pár minutách se všechno vypustí, potom se musí systém propláchnout vodou, aby se zbavil té chemie. Až potom se dá nemrznoucí směs. Ta nádobka je na dvou hadicích a jednom držáku, je to hned venku a já si ji čistil zubním kartáčkem a špejlí s vatou. Ale neměl jsem jí nějak extra špinavou. Pokud jí máš už hodně zahnědlou, tak to bude asi akorát tak na výměnu...
2x Rover 620ti
Re: Re:
Jeee, ty mas s Roverkem spolecny kartacek???Roman620ti píše:Cim sa da vycistit ta nadrzka?
Dikes
R 620 SD r.v. 1998
www.tomsfoto.xf.cz
www.tomsfoto.xf.cz
- Roman620ti