Nový rover v SR
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový rover v SR
s tím startováním, taky bych to viděl na čidlo vačky, pokud se to bude opakovat...
Asi nie, lebo led-ka v kluci mi svieti ked stlacam tlacidlá...Raziel píše:Ahoj,pekna 75,vela spokojnych km prajem...K tomu dialkovemu,pravdebodobne budes mat vymackane tie spinace na otvaranie a zatvaranie auta.Rover to dost nestastne vymyslel aspon pre mna...
-
- Kontaktovat uživatele:
To vyřeší diagnostika...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vitej mezi Roveristy
at slouzi, ty drobnosti casem vychytas. Tahle vypada hezky -- tmava zvenku, svetla uvnitr ... takova byvala moje sestistovka taky ... mam dneska nejakou nostalgickou

- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
ukrutný krásavec
Gratulujem k Roverkovi a prajem vela stastných km.

Gratulujem k Roverkovi a prajem vela stastných km.
2x Rover 620 Sdi
Tiež gratulujem k novému autíčku.Vyzerá byť v dobrom stave, tak nech Ti slúži a nerobí starosti.
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
Dakujem vam za pochvalu zatial sa velmi vytesujem... Radost mi zatial nekazi ani to ze to obcas nestartne, kupil som ten snimac vacky, tak uvidime, v stvrtok idem na diagnostiku. Chcem sa opytat na tlacitko pred rychlostnou pakou vykričník v trojuholniku so šípkou, je to len trakčná kontrola alebo ESP? Lebo v ceskom manuale je to zobrazene ako talcitko s napisom TC. Dakujem
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jop, je to tlacitko, kterym se da vypnout kontrola trakce ... mam za to, ze ESP v R75 ani jinych Roverech nikdy nebylo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo je to kontrola trakce, nakolik se to liší od ESP těžko soudit. Jisté je že naše kontrola umí ovládat výkon motoru. Jestli umí přibržďovat jednotlivá kola a má nějaký senzory kinetické energie vozu nebo tak něco a nějaký další vychytávky, to netuším. Rozdíl mezi použitím a nepoužitím kontroly trakce je ale docela velkej, to si každej kdo to má může vyzkoušet...
- Fujitsu
- Kontaktovat uživatele:
Podle mého soudu se mají věci takto:
ASR - kontrola trakce - umožňuje omezit prokluzování kol hlavně při rozjezdu, ale i během jízdy, umí omezit výkon motoru a přenášenou sílu na jednotlivá hnaná kola. Ve výsledku je auto schopno se rozjet s jedním kolem na asfaltu a druhým ve sněhu a na kluzké vozovce v záběru optimalizovat přenášenou sílu na obě kola.
ESP - stabilizace podvozku - to samé jako ASR plus hlídání rychlosti otáčení všech kol a vyhodnocování směru natočení volantu, směr posunu auta a kdo ví co ještě. Ve výsledku je auto schopno projet řízeným smykem na kluzké vozovce, samozřejmě pouze do určité míry.
Kdyžtak mě někdo poupravte.
ASR - kontrola trakce - umožňuje omezit prokluzování kol hlavně při rozjezdu, ale i během jízdy, umí omezit výkon motoru a přenášenou sílu na jednotlivá hnaná kola. Ve výsledku je auto schopno se rozjet s jedním kolem na asfaltu a druhým ve sněhu a na kluzké vozovce v záběru optimalizovat přenášenou sílu na obě kola.
ESP - stabilizace podvozku - to samé jako ASR plus hlídání rychlosti otáčení všech kol a vyhodnocování směru natočení volantu, směr posunu auta a kdo ví co ještě. Ve výsledku je auto schopno projet řízeným smykem na kluzké vozovce, samozřejmě pouze do určité míry.
Kdyžtak mě někdo poupravte.
Rover 416Si, 1997, šedá kůže, Platinum Silver
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
To hlídání rychlosti všech otáčených kol bych dal už i k ASR, protože to rozhodně náš TC vyhodnocuje(pomocí všech čtyř ABS senzorů). Nebo jen od předních dvou?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ASR pouze kontroluje prokluz hnanych (tzn. prednich) kol. Neumi spolupracovat s ABS ani se svou funkci nepriblizuje ESP, ktere ma za ukol udrzovat jizdni stabilitu v zatackach.
Gratulujem ku krásnemu autu, mám ho v tej istej farbe ale v slabšej výbave. Tie muchy postupne vychytáš, možno aj nejaké ešte pribudnú ale viem ako sa vytešuješ! Dám ti dobrú radu. Skontroluj si či máš priepustné prepady v prednom torpéde!!! lebo ak nie tak ti môže dažďová voda zaplaviť interiér a máš postarané o peknú zábavku kým to vysušíš! / vlastná skúsenosť /. Nerozmýšlal si na originálnymi elektrónami?
original mam 15" su na nich zimne, toto su 17" ked boli mimo auta velmi sa mi nepacili, ale na aute su celkom dobre... Ale kupil som ich s autom tak co budem spekulovat