Rover 600 x Rover 600

Odpovědět
max80

Příspěvek od max80 » sob bře 08, 2008 19:43

.

tobias

Re: Rover 600 x Rover 600

Příspěvek od tobias » úte bře 11, 2008 23:21

:lol: :lol: :lol:
člověk tu pád dní neni a už je z něj úchyl :)) no jo, je to nemoc :) ale zase ne na úkor normálního života :lol: ačkoliv poslední dobou začínám zjištovat určitý hubnutí v oblasti peněženky, jakmile někam jedu :(
prodany Rover 620ti :(
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Kupka Jaroslav

Příspěvek od Kupka Jaroslav » stř bře 12, 2008 16:29

Zdravím všechny roveraky,jsem novým majitelem toho autíčka-teprve 15 dnů 620 Si.Přesedl jsem do něho z Opla Omegy,je to kočár,má už něco za sebou-má ale výdrž,má některou výbavu,která chybí u Rovera.Třeba Vámi vzpomínané vyhřívané sedačky,podle mne zbytečný přepych.Spíše mi chybí palubní počítač,který udává info o základních funkcích v autě.Jinak svezení v Roveru,to je paráda.Mám ho i jako Opla v automatu-ze zdrav.důvodu,má výbornou živější akceleraci.Jinak jsem byl nemile překvapen ráno po koupi auta,že nešlo nastartovat,prostě jen tuk a nic.Vytáhl jsem baterku,dal na nabíječku-to jsem si dovolil údajně hodně-dle prodejce auta-dodatečné info.Po 3 hod.nabíjení jsem dal bat.zpět a zase nic.Autičko se zakodovalo.Poradil mi ale prodejce nepochopitelnou fintu-zapnout klíček od zapalování a pákou automatic.řazení 2 krát projet všechny polohy řazení.Auto se uzdravilo a startovalo,funguje dodnes.To prý jsou jen malé mušky,horší problém prý lze očekávát při výměně malé baterky v ovládači dálkového ovládaní-centrálu.To jsem prevenčně vyřešil výměnou autorádia za nové,dle tech.dokumentace od auta,stávající původní autoradio je nějakou bezpečnostní centrálou v autě.ted vše šlape jak má.Funguje alarm a.t.d.Tak to jsou první mé postřehy a zkušenosti s tímto autem.Jen na závěr,dlouho jsem si nemohl zvyknout na takovou banalitu jako je přepínaní dálkových a tlumených světel.Mám za sebou už dost aut,to byl ale pro mne horor.Závěrem - mám Rover r.v.1998,model 1999,ve stříbrné-šedé metalize,sedačky semiš.Ahojky Jarda - Didi :D :lol:

max80

Příspěvek od max80 » stř bře 12, 2008 17:05

.

Roman620ti

Příspěvek od Roman620ti » stř bře 12, 2008 17:17

Jarda: Ahoj, taky Tě vítám v klubu a jsem rád, že jsme se rozrostli o další šestistovku :mrgreen: Už se těším na její představení 8)

Max80 : :lol: :lol: :lol:
2x Rover 620ti

Kupka Jaroslav

Příspěvek od Kupka Jaroslav » stř bře 12, 2008 19:34

Vidím,že roveráci jsou správná parta nadšenců.Po prohlídce toho červeného krasavce jsem dospěl k názoru,že do takového super stavu mého roverka asi nikdy nedám.Nemám na to podmínky ani nejsem na tom zdravotně nejlépe,jsem na inv.vozíku.To nevadí,stačí,jak mi dlouhodobě poslouží.Zdravím Jarda

Spring

Příspěvek od Spring » čtv bře 13, 2008 20:09

Buď vítaný....Roverák a Jaroslav...je dokonalá kombinácia :D ...aj ja takú mám....som tu síce málokedy, ale je fajn , že a rozrastáme.Veľa šťastia k autíčku aj vôbec.
Obrázek

tobias

Příspěvek od tobias » sob bře 15, 2008 10:12

Jaroslav: vítej mezi náma :) náhodou moje předchozí auto byla taky omega :) no jo, německý kočár, tohle je trochu něco jinýho, ale zase na druhou stranu má zase mnohá plus.
Máš ho už někde vystavenýho? Jinak doufám že dorazíš na sraz, ať je nás co nejvíc :)
A dostat auto do stavu, v jakym ho má Roman je asi nemožný...jezdí s ním jenom v létě když je sucho a jinak si hoví v garáži :)) to my normální lidi jezdíme právě když je hnusně...roman raději obleče pláštěnku a jde pěšky, aby se Rover neurousal :lol: :lol: :lol:
Já moc nemám co říkat...teďka mi na něj spadla větev, takže má poškrábanej bok :((( nárazníky ošťouchaný atd...

Roman: POMOOOOOOOC....dneska ráno si vstanu, že pojedu do práce...nastartuju, rozjedu se a najednou mi to chcípne...nastartuju a znova...a takhle porad dokola...bojim se bojim...snad to bude tim, ze tam je malo benzinu...zkousel sem kdy mi zacne svitit kontrolka a asi nezacne :((z omegy sem byl zvyklej, ze pod nulou je jeste tak 7 litru...no uvidime, snad to bude ono, jinak se asi zblaznim...ale aby toho nebylo málo, tak sem došel pro klíče od omegy, že se svezu Helmutkem...no a ona je vymlácená baterka...tak nakonec sem se dopravil Fabii 1,2HTP :)) Boleslavské žihadlo :)
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Kupka Jaroslav

Příspěvek od Kupka Jaroslav » sob bře 15, 2008 14:20

Ahojky roveráci.Četl jsem vaše řádky,zajímalo by mne,jaký to byl problém s tím startováním auta.Pokud jen málo benzínu,tak to beru,jiný důvod-to je k zamyšlení nad technikou toho roverka.Každá zkušenost je dobrá.Jarda

tobias

Příspěvek od tobias » sob bře 15, 2008 14:27

Kupka Jaroslav píše:Ahojky roveráci.Četl jsem vaše řádky,zajímalo by mne,jaký to byl problém s tím startováním auta.Pokud jen málo benzínu,tak to beru,jiný důvod-to je k zamyšlení nad technikou toho roverka.Každá zkušenost je dobrá.Jarda
Stalo se mi to poprvý a doufám, že to je jenom benzín...prosim prosim :roll: protože chvilku to běží úplně v pohodě a potom to prostě chcípne...buďto benzín, nebo svíčky...ale zase by to bez nich ani nenaskočilo...no nevim nevim...každopádně dám vědět. Máš už někde nějaký foto?
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Kupka Jaroslav

Příspěvek od Kupka Jaroslav » sob bře 15, 2008 15:04

Nemám ještě foto,brzo to napravím.Ta závada bude asi v zapalování,káble-třeba jen navlhlé.Nějaká, doufám banalitka.

tobias

Příspěvek od tobias » sob bře 15, 2008 15:22

Kupka Jaroslav píše:Nemám ještě foto,brzo to napravím.Ta závada bude asi v zapalování,káble-třeba jen navlhlé.Nějaká, doufám banalitka.
V kabelech právě ne, protože motor naběhně, takové 3 vteřiny běží, pak ale spadnou otáčky a umře...byl jsem s nim v rakousku na horach a vsude mozne a s vhlkosti ani zimou nemel problem...a zrovna dneska rano bylo krasne :)..takdoufam, ze to bude ten benzin, jestli ne, tak se po****...ono přelezt z 147kW na 41kW je docela skok :P
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Kupka Jaroslav

Příspěvek od Kupka Jaroslav » sob bře 15, 2008 15:59

Nevím,jen jsem tak typnul,podobný problém jsem měl u Opla Omega a po výměně káblů se vše napravilo.Rovera mám teprve necelý měsíc a i když už mám nějaké zkušenosti s auty,Rovera teprve studuji,je to o něčem jiném.Hned po koupi mne též šokoval,že nestartoval,to jsem zde již popsal,po radě prodejce -jak na to,byla závada v mžiku odstraněna.Je chyba,že není dostupná nějaka dílenská příručka na orientaci při odstranění závad.Už na tom ale pracuji,mám syna,který bydlí ve Skotsku,má už ode mne úkol- vše o Roveru řady 600 sehnat a dle jeho možností i přeložit do češtiny.Tak jsem zvědavý,jak se bude kluk snažit.Samozřejmě že na těchto stránkách se domluvím s někým,kdo to umí,aby to dal k dispozici na netu pro všechny zájemce.Já jsem počítačový začátečník.

tobias

Příspěvek od tobias » sob bře 15, 2008 16:21

Kupka Jaroslav píše:Nevím,jen jsem tak typnul,podobný problém jsem měl u Opla Omega a po výměně káblů se vše napravilo.Rovera mám teprve necelý měsíc a i když už mám nějaké zkušenosti s auty,Rovera teprve studuji,je to o něčem jiném.Hned po koupi mne též šokoval,že nestartoval,to jsem zde již popsal,po radě prodejce -jak na to,byla závada v mžiku odstraněna.Je chyba,že není dostupná nějaka dílenská příručka na orientaci při odstranění závad.Už na tom ale pracuji,mám syna,který bydlí ve Skotsku,má už ode mne úkol- vše o Roveru řady 600 sehnat a dle jeho možností i přeložit do češtiny.Tak jsem zvědavý,jak se bude kluk snažit.Samozřejmě že na těchto stránkách se domluvím s někým,kdo to umí,aby to dal k dispozici na netu pro všechny zájemce.Já jsem počítačový začátečník.
U omegy sem to taky měnil...jednou shorely, podruhy mi je sezraly veverky nebo co...bylo to skoro spotrebni zbozi :))
Tohle je prave problem, ze mi to nikdy neudelalo...nastartuju, chvilinku to bezi uplne klidne a kultivovane a potom se odporouci :(
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Kupka Jaroslav

Příspěvek od Kupka Jaroslav » sob bře 15, 2008 17:15

Když je to tak,je to potom něco vážnějšího,620 Ti má turbo,čili je motor a celý jeho chod řízen počítačovou jednotkou,může to být i v tom systému.Chtělo by to s tím na diagnostiku.Před tím se ještě kouknout na přívod benzínu, jestli tam není nějaká nečistota.Pokud jsi dojel benzín k nule,je to pravděpodobné,že si cucá binčus ze spodku nádrže.Dolí tam kanistr benzínu a uvidíš.Pak ho dotankuj,pokud pojede, alespon do půlky nádrže a vyhýbej se v budoucnu minima benzínu v nádrži.Jinak mne nic nenapadá. :?:

Odpovědět