Vyplatí se nákup Roveru 600?
-
Re: Vyplatí se nákup Roveru 600?
Krásná práce - přístup vypadá solidně.
Jo pohodlná auta to je moje. Chci se zeptat, jak rychle se ničí podvozek, na českých silnicích a jak se s tou hrůzou podvozek vyrovnává.
A ještě jeden dotaz, vrzoty pískoty - objevují se?
Jo pohodlná auta to je moje. Chci se zeptat, jak rychle se ničí podvozek, na českých silnicích a jak se s tou hrůzou podvozek vyrovnává.
A ještě jeden dotaz, vrzoty pískoty - objevují se?
Rover 400, 16K4F, 82KW, 1998, stříbrná...
No odcházej přední čepy(ty si vyměň preventivně), a mě něco lupe vzadu a boucha ve predu silentblok v rameni, ale to po tom co sem dal nizkoprofilovy 17ky.Predtim v pohodě.Chystám se to opravit. Pokud nemáš auto plné krámů tak nic neskřípe ani nevrže, aspoň teda mě a a ni u předchozího 620ti ne Fakt to Sdi bude to pravy orechovy, ja bych na něj měl taky zalusk(kuli spotrebe:)):)
Miluji Rover Club. T16 turbo power.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím 620SDi je dobré auto, dokonce moc dobré, dlouho jsem ho měl. Ale spotřeba kolem 5 litrů je reálná leda tak na opravdu dlouhé vzdálenosti, nebo hodně rozvážným jízdním stylem, zrovna tak 5,5 l/100 km z 90% po městě. Ono jistě není město jako město. Opravdová spotřeba je kolem 6-6,5 l/100km (ověřeno sledováním v průběhu asi 100.000 km), ve městě v zimě si umí vzít i přes 7,5. Já jen, aby někdo nebyl překvapen.
Obecně R600 vybírej od faceliftu z poloviny roku 1997 do ukončení výroby v roce 1999. Zvenku to není moc patrné, ale má lepší interiér a modernizace byla zaměřena na bezpečnost s ohledem na tristní výsledek crashtestu starého modelu. Na první pohled poznáš podle toho, že zadní sedadla mají výškově nastavitelné hlavové opěrky, zatímco ty staré ne (jako ten z výše uvedeného inzerátu).
Jak už naznačili kolegové nade mnou, nejlevnější kusy dnes připomínají cikánský povoz (opět jako ten z výše uvedeného inzerátu), najít zachovalý exemplář je problém. Good luck!
Obecně R600 vybírej od faceliftu z poloviny roku 1997 do ukončení výroby v roce 1999. Zvenku to není moc patrné, ale má lepší interiér a modernizace byla zaměřena na bezpečnost s ohledem na tristní výsledek crashtestu starého modelu. Na první pohled poznáš podle toho, že zadní sedadla mají výškově nastavitelné hlavové opěrky, zatímco ty staré ne (jako ten z výše uvedeného inzerátu).
Jak už naznačili kolegové nade mnou, nejlevnější kusy dnes připomínají cikánský povoz (opět jako ten z výše uvedeného inzerátu), najít zachovalý exemplář je problém. Good luck!
- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
No moc ho teda nenahánam a tých 5,5litra mi už par krát vyšlo aj ked nejaku dlhodobu spotrebu som nejak nemeral. Možno málo žere lebo mu nafta nechutí a preto mi sním stale trhá
2x Rover 620 Sdi
jestli sháníš 620 v dieselu, tak bych jednu měl od známýho. NAjeto něco kolem 220 tisíc, ale v pohodě auto. Dá ho tak kolem 30 tisíc, už asi rok ho chce prodat, ale je línej
Tak mi kdyžtak napiš zprávu a můžem se domluvit.
Tak mi kdyžtak napiš zprávu a můžem se domluvit.
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
-
Bohužel to ještě nějakou dobu bude trvat, než budou peníze. Musím doopravit fiata, aby byl prodejný a zbytek vydělat.
ok, tak až to bude aktuální, ozvi se a můžeš se přijet podívat. Řekl bych, že to asi nějak rychle nezmizí, když na to takhle kašle a mimochodem to je automechanik, ale je otazka, co je pravdy na tom, že kovarova kobyla chodi bosa
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
-
No tak to bych se pak přesvědčil na vlastní oči, přece jen by se o to mohl nějak starat, když je automechanik.
- Roman620ti
No když vidím ty růjnu po bazarech, nevím, nevím. Smutný je, že když se podívám po dražších, kde by člověk čekal nějakej lepší stav, tak vypadaj stejně zanedbaně O ty Rovery mi příde že se lidi ani moc nestaraj a když si něco takovýho potom koupíš, začneš sypat bankovky. Výhoda je, že se v tom budeš hrabat sám, bez této výhody bych Ti to ani nedoporučoival ...ale jak ho budeš mít, nebudeš se moc vynadívat a jak kolega píše, hledej raději 97 a vejš
2x Rover 620ti
- Roman620ti
max80 píše:Ovsem i vyjimky se najdou...(nejen) v benzinu
No jó, jenže to už někdo voprasil, tu "chromovou" lemovku kupil asi v metráži a vomotal s ní co ho napadlo a pak ty nevkusné mlhovky A ještě je nějak divnej rok výroby, kdyby to byl opravdu únor 1997, musel by mít už interiér po faceliftu, tady je ještě starej...no ale za 20 éček by byl dobrej a na první pohled vypadá hezky...a ještě je to tíčko
2x Rover 620ti
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Rok odpovídá, facelift byl myslím až někdy v první polovině roku. Já měl červenec 97 a už to byl ten novější. Ty mlhovky sice nejsou originál, ale jsou rozhodně o poznání lepší, než na tom předchozím vraku, který byl koneckonců i tou chromovou páskou oblepený podstatně hůř. Ale pěkné exempláře se opravdu ještě pořád dají najít, dokonce i v dieselu.
-
Já bych to zjednodušil, každý považuje za vrak něco jiného. Kdybych měl pár set tisíc na účtě, tak bych taky dělal Zagorku. Realita je jiná, proto mě osobně přijde Rover celkem slušně zachovalí i u starších modelů. Rez lak spojku není problém u nás opravit. Spotřebku stačí vyměnit kus za kus.
- Roman620ti
[AnderN
Ba ne, osobně mám obě tíčka začátkem února 1997 a obě už sou po faceliftu, na zimním sraze v Praze, kde ještě byl i kolega ROMAN 620TI,než to odvezl na vakáč měl myslím úplný konec 1996 a už to měl též po faceliftu, ale ještě v takové tmavější šedé kůži, to byla asi vůbec raritka...jdu se podíévat na ty exempláře ...no teda to tíčko vypadá až moc překvapivě zachovale, takovej nevošahanej volant sem viděl akorát v prospektu a von ten interiér vůbec je jak novej, včetně origo vkládanejch koberečků. Akorát asi zadní kapata byla dělaná, podle těch vysoko lepenjch znaků, ale jako to už je krasavec. A u tý nafty je zvláštní ten panel, co si to tam dodělal, to vypadá jak kdyby měl automatickou klimatizaci
Dreamkiller - to máš pravdu, ale aby tý spotřebky nebylo víc, než je únosný...bych ti mohl vypsat, co všechno sem už povyměňoval
Ba ne, osobně mám obě tíčka začátkem února 1997 a obě už sou po faceliftu, na zimním sraze v Praze, kde ještě byl i kolega ROMAN 620TI,než to odvezl na vakáč měl myslím úplný konec 1996 a už to měl též po faceliftu, ale ještě v takové tmavější šedé kůži, to byla asi vůbec raritka...jdu se podíévat na ty exempláře ...no teda to tíčko vypadá až moc překvapivě zachovale, takovej nevošahanej volant sem viděl akorát v prospektu a von ten interiér vůbec je jak novej, včetně origo vkládanejch koberečků. Akorát asi zadní kapata byla dělaná, podle těch vysoko lepenjch znaků, ale jako to už je krasavec. A u tý nafty je zvláštní ten panel, co si to tam dodělal, to vypadá jak kdyby měl automatickou klimatizaci
Dreamkiller - to máš pravdu, ale aby tý spotřebky nebylo víc, než je únosný...bych ti mohl vypsat, co všechno sem už povyměňoval
2x Rover 620ti
-
Spotřebku musím měnit i teď na Fiatu z roku 1993 - vím co to je za práci, není to problém. Jde pouze o ceny dílů. Práce nestojí nic, jen čas.