POMOC: prehrdzavené blatníky
POMOC: prehrdzavené blatníky
Čaute tak z nadpisu už viete, v čom je problém. Áno cez zimu mi pre hrdzaveli oba zadné blatníky. Neviem čo s tým mám robiť. Či mám to auto dať preč, nejako sa posnažiť to zagitovať, alebo spraviť nejaký iný "zázrak". V servise mi povedali, že by ma to vyšlo veľmi draho (možno aj viac ako druhé auto), a že by to trvalo veľmi dlho, kým by to dali do takého stavu, aby to bolo ako nové. V sobotu sa mi má na to pozrieť ešte jeden klampiar, ktorý sa takýmto robotám venuje už veľmi dlho. No neverím, že bude k tomu optimistický. Tu sú aj fotky toho auta a tých miest, kde mi to ako pre hrdzavelo. Fotky som dal do linku, nakoľko tu na fórum sa dajú uploadnuť malé fotky. Prosím pozrite si to a poraďte mi, čo mám s tým spraviť. Najlepšie by bolo, keby sa ozvali nejaký klampiari, alebo niekto, kto podobný problém mal a vyriešil ho. Ďakujem Vám veľmi pekne. Auta sa zbaviť nechcem, nakoľko mi prirástlo k srdcu.
FOTKY AUTA
FOTKY AUTA
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Re: POMOC: prehrdzavené blatníky
Tady žádné kitování nepomůže, kup lemy honda civic 6.generace a nechej to vyměnit. Ve vybavené dílně to odhaduji na 2 dny práce.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Tohle mě taky trápí né v takové míře... ale příští rok po zimě by to mohlo klidně takhle vypadat...
taky z toho mám strach.. už jednou jsem to nechal "opravit" ale už to kvete znova...
známej mi radil, at si koupim ty umělohmotný lemy.. nebo něco v tom smyslu
taky z toho mám strach.. už jednou jsem to nechal "opravit" ale už to kvete znova...
známej mi radil, at si koupim ty umělohmotný lemy.. nebo něco v tom smyslu

šikovný ruce dokážou cokoli.V blatníkách je dutina ve který stéká voda a když se ucpe bordelem,třeba rzí tak je to problém a do výšky vody to začne reznout.Já zvolil extrémní řešení,který jsem používal na škodovce.Vzal jsem flexu a vrchní část lemu jsem od spodku dveří až po vršek odříznul.Asi tak 2cm tlustej pruh.Všechen rez jsem vyškrábal,odmastil.Pak násedovali hodiny piplání a hraní s kytem.Druhej den jsem už barvil a lakoval.Po dvou letech se mi objevil opět flek rezu v místě kde je kyt.Takže si to zopáknu,ale ušetřil jsem astronomický peníze. Kamarád klemíř minulý léto obhlížel auto a nenašel to místo,jen že je to bouraný na zadek a že je to stříklý jiným odstínem(což jsem netušil).Kroutil hlavou co český ručičky dokážou.Pokud máš prostor kde to dělat a není to zrezlí do hloubky tak držim palce
Zkusim najít fotky a dát je sem.Jen konečnou podobu jsem zapoměl udělat takže bude jen průběh a současná podoba.Jo a sundej si ty gumy po lemech,tam se drží bordel.

Páni ďakujem veľmi pekne za rady a tipy. Všetky ich beriem do úvahy. "roverix" a vieš aj približnú cenu tých lemov na zadné blatníky? Ja nemám ani šajnu, v akých cenových hladinách sa to pohybuje. Ale určite nepôjdem nikam na vrakovisko, aby som zobral lemy z nejakého vraku. Aj keby nebol prehnitý, aj tak by som to nechcel. Dajte mi prosím niekto vedieť. Ďakujem.
Tak jsem našel pár fotek,ale jen do půlky práce.S tím kytováním to bylo na delší dobu tak jsem byl večer rád,že už jedu domu.Ještě abych fotil
http://img220.imageshack.us/i/dsc00357q.jpg/
http://img96.imageshack.us/i/dsc00364e.jpg/
http://img697.imageshack.us/i/dsc00367k.jpg/

http://img220.imageshack.us/i/dsc00357q.jpg/
http://img96.imageshack.us/i/dsc00364e.jpg/
http://img697.imageshack.us/i/dsc00367k.jpg/
ještě udělám fotku jak to teď vypadá 

Ďakujem ti za fotky. Len škoda je to, že ja to mám o dosť horšie, ako si to mal ty. Si myslím, že mne by asi moc gitovanie nepomohlo
. Rozhodne som zvedavý, čo mi povie v sobotu na to jeden chlapík, ktorý sa venuje klampiarstve už nejaký ten rok.

- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Tak, cenu lemů vůbec netuším. Já si většinou na svých autech lemy vyráběl sám.Noobsz DJ píše:Páni ďakujem veľmi pekne za rady a tipy. Všetky ich beriem do úvahy. "roverix" a vieš aj približnú cenu tých lemov na zadné blatníky? Ja nemám ani šajnu, v akých cenových hladinách sa to pohybuje. Ale určite nepôjdem nikam na vrakovisko, aby som zobral lemy z nejakého vraku. Aj keby nebol prehnitý, aj tak by som to nechcel. Dajte mi prosím niekto vedieť. Ďakujem.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
- Roman620ti
No třeba na accorda zadní lem vychází kolem 1300kč/ks, takže na civika to bude asi +- podobný a z vrakáče to asi nebude dobrej nápad, buď bude většina už nahnilejch, kde to pak ani nepude přivařit a nebo ti budou chtít prodaj jen čtvrtku skeletu 

2x Rover 620ti
No však ja nebudem kupovať určite žiadne veci z autovrakoviska. To by som už bol asi fakt dobre padnutý na hlavu. Však dnes sa mi na to pozrú ešte dvaja klampiari, ktorí mi dajú vyjadrenie čo sa s tým bude dať spraviť. Potom sem napíšem, ako som u nich pochodil.
- Roman620ti
Jo já si to blbě přečetl, sem právě myslel, že píšeš o vrakovišti 

2x Rover 620ti
ja jsem si to nechaval na 416Si delat vloni na podzim, lemy staly 1600 oba - objednaval kamos odnekad z Moravy.
Prace me stala 800 (klempir za den prevazil a prekytoval).
Na lak uz bohuzel bylo blbe pocasi a pres zimu mi skrz kyt prosakl rez, takze nejak behem mesice potrebuji vyhledat nekoho kdo mi to prebrousi, prekytuje a pak na lak
Jinak mi to zase cele prohnije.
Na lak uz bohuzel bylo blbe pocasi a pres zimu mi skrz kyt prosakl rez, takze nejak behem mesice potrebuji vyhledat nekoho kdo mi to prebrousi, prekytuje a pak na lak

Inač ja som tu zháňal tie lemy zadných blatníkov a nikde nič. Ani na tú Honda Civic 6 generácie a ani na Rover nevedia nikde nič zohnať. Bol som asi v 6 obchodoch s ND.
-
sector píše:ja jsem si to nechaval na 416Si delat vloni na podzim, lemy staly 1600 oba - objednaval kamos odnekad z Moravy.
kde jsis to nechal delat u jakeho klempire? cena je dobra. Na kyt nesmi prijit voda, protoze je porovitej. Ten se jen vybrousi a az na plnic muze prijit voda.