V undy-ho prispevku o zavadach R75ky som objavil toto:
od undy:
"Voda v kufru bez viditelnych stop, odkud teče
Voda vtéká manžetou, přes připevňovací svorky zadního blatníku
Utěsnit svorky vnitřní manžety"
Presne takto sa mi hromadi voda pod rezervou, riesili ste to niekto? kde to treba utesnit?
P.
voda v kufri
voda v kufri
ex - R 75 CDT 2000
Toyota Corolla Verso, 2,2 D4D 100kw 7-miest, rv 2006
-
Re: voda v kufri
undy napsal toto-
jasne, to som zvladol precitat
ide o to, kde hladat tie manzety a svorky....
P.
ide o to, kde hladat tie manzety a svorky....
P.
ex - R 75 CDT 2000
ta voda vam tam zateka aj ked auto stoji, alebo len pocas jazdy..lebo mne sa objavy voda po stranach kufra za silneho dazda aj ked auto stoji...
som na tom podobne, aj ked auto stoji
ex - R 75 CDT 2000
Zjistil jsem, že mně to zatéká na obou stranách, na pravé straně ale o hodně víc. Ta voda lale nejde přes ty díry přes které jsou uchyceny ozdobné lišty, ale kolem té plastové větrací mřížky s gumovými lamelami. Co je to za nápad, udělat na obou stranách díru a vsadit do toho takovej plast? Dyť co to muže jako odvětrat, když tam jsou ty gumové krytky a navíc je to pod tapacírunkem. Tak jsem ty plastové mřížky šroubovákem vypáčil ven (šli dost těžko) a na ty díry jsem tmelem na lepení parozábranných fólií nalepil čtverce gumy o kousek větší jak je ta díra. Lepi jsem to zevnitř kufru. Doufám, že s vodou v kufru mám klid.
To je na odvedenie tlaku vzduchu ked zatvaras veko kufra,lepsie sa zatvara a aby ked sedi niekto v aute a ty pribuchnes veko mu nepraskli usne bubienky...
Žádný rozdíl jsem nezaznamenal. Po zaslepení gumou se to zavírá stejně a i když sedí manželka ve voze a já zavřu kufr, na nic si nestěžovala. Zastávám názor, že tyhle vyrovnávače tlaku jsou zbytečnost a zdroj problému se zatékáním.