Před týdnem jsem cestoval k Brnu. V Luhačovicích se mi rozsvítila ikonka dobíjení. V motorovém prostoru jsem našel několik proužků gumy. A také torzo řemene. Byl na něm čitelný nápis STARLINE.

Co teď, v sobotu odpoledne se nedá jen tak koupit řemen. Vypl jsem světla a zpět domů. Doma jsem napíchl auto na nabíječku. V neděli jsem měl 99procent jistotu, že v úterý odpoledne bude nový řemen. Pak ještě dva dny jsem jezdil takto do práce. Doma nabít, cestou vybít. A poznatek: Čím míň bylo napětí v baterii, tím vyžší byly otáčky volnoběhu. V úterý jsem vyměnil řemen, najel jsem s novým řemenem asi 400km. Za celou dobu se neprojevila závada, která se vyskytovala předtím. A to: Při volnoběhu( např. zastavení na křižovatce) zůstal viset volnoběh na 1500 až 2000 ot. Vždy pomohlo krátké přidání plynu a otáčky klesly na 800. Také při jízdě z kopce Jsem vždy vyřadil, ( upravil volnoběh) a zase zařadil. Závadu jsem přisuzoval již špatné škrtící klapce. 2x jsem ji čistil. poprvé byl pak klid asi 50 km. podruhé zlepšení nenastalo. Napadají mě možné vysvětlení. Buď byl řenen načatý již dlouho a někdy prostě jen tak prokluzoval a po krátkém přidání plynu zabral. Při prokluzu došlo k poklesu napětí a ŘJ tedy špatně vyhodnotila ůdaje z některých snímačů. Horší varianta by však byla závada kompresoru klimy. Ten je tímto řemenem poháněn součastně s alternátorém. Nevylučuji ani chybu v napínáku. Pro jistotu ještě najdu zpúsob, jak prověřit ložiska v kompresoru a alternátoru. A v nejbližší možné době se vrhnu i na rozvody. Po sundání krytu rozvodů a točení motorem se též objevil nápis STARLINE

Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504