Topeni a světla
Re: Topeni a světla
Něco jsme řešili tady:
viewtopic.php?f=6&t=1856&p=30736&hilit= ... tor#p30736
a tady:
viewtopic.php?f=6&t=3926&p=45302&hilit=prupisky#p45302
viewtopic.php?f=6&t=1856&p=30736&hilit= ... tor#p30736
a tady:
viewtopic.php?f=6&t=3926&p=45302&hilit=prupisky#p45302
-
- Kontaktovat uživatele:
Prodavá to i patriknoha, ale cenu nevím...
Tak jako proc by se to zrepasovat nemohlo? Rezistory, ci odporovy drat se da zchrastit vsude mozne a misto pajeni se to prisvorkuje... no a kutil si udela rizeni otacek elektronicky pres spinaci tranzistor
... mimochodem to prasacke reseni pomoci rezistoru fakt moc nechapu... vypada to jak kdyby na tom chteli usetrit a nebo se nejakemu inzenyrovi nechtelo premyslet 

inač ja by som nemal problém dať si tie odpory na ten rezistor, či čo to je prizvárať...v robote by mi to zvárači bez akýchkoľvek problémov spravili...ale tak radšej vezmem nový kus a nebudem sa musieť trápiť so zháňaním tých odporov...lebo som našiel presné hodnoty...nechce sa mi to po Bratislave zháňať...u nás v meste nie je žiadny taký obchod, kde by som to mohol zohnať...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tos špatně pochopil, stačí spojit přepálený dva konce drátu dohromady, mezi to žádnej odpor strkat nemusíš.
ja som to myslel tak, že by som tie odporové dráty nahradil výkonovým odporom...a mal by som pokoj
...ale tak radšej kúpim kompletne novú kus a hotovo...tak budem mať istotu, že nikde tam nebude skrat, vďaka ktorému by som o svojho Rovera prišiel...nebolo by mi veru do smiechu
...

-
- Kontaktovat uživatele:
jj rozumím, to asi ikomu z nás by v takové situci nebylo do smíchu.
páni viete mi niekto z Vás napísať, ako vyhľadať na ebay-i ten regulátor?...išiel som do sekcie airconditions & heats, ako kľúčové slovo som zadal Rover, prehrabal som sa si tisíckou ponúk ale nikde nič...našlo mi kopec chladičov, trubiek, kompletných ovládačov, výduchov, kompresorov, ventilátorov a neviem čoho ešte...len problém je v tom, že všetko to bolo na Land Rover a Range Rover...viete mi niekto prosím poradiť, kde to hľadať...hrabem sa v tom už asi dve hodiny a stále bez výsledku
...

-
- Kontaktovat uživatele:
buď v klidu ono se to tam zas tak často neobjevuje. Podle mě to tam teď v nabídce asi není. Jak říkám, zavolej Patrikovi Nohovi a můžeš to mít doma ještě tento týden...
páni takže ten rezistor, alebo čo to je som nejako dal dokopy...písal som aj tomu človekovi, čo predáva tie ND na Rover...pýtal som sa na cenu...a aj mi odpísal...ale 1990kč za kus plastu s troma strunkami nedám, ani keby ma mali kvôli tomu na hranici upáliť...spravil som to následovne...tie dve strunky, ktoré boli poškodené som odpájkoval preč...spoj je predsa len z cínu...v robote som našiel poškodenú vŕtačku...vybral som z nej uhlík a z neho strunku...tú som použil na druhý stupeň...čudujem sa, že som ešte aj predne trafil odporovú hodnotu...bolo to 0,5 ohmov...na prvý stupeň som použil oceľovú strunku, ktorá je v pere...všetko pekne navinul a napájkoval na miesta, kde boli aj pôvodné strunky...pri tejto strunke som tiež trafil odporovú hodnotu na 0,65 ohmov...išiel som s tým do auta, napojil som to na kábel a spustil prvý stupeň ventilátoru...samozrejme strunka začala dymiť a potom sa rozžeravila...no prežila tu záťaž 10 minút...a to nebola v tom boxe a nebola chladená prúdiacim vzduchom...to, že dymila je v poriadku...musela vypáliť tú svoju povrchovú úpravu...potom som spustil ten druhý stupeň, kde som dal strunku z uhlíku z vŕtačky...tiež sa z nej pekne zadymilo a potom sa rozžeravila...tiež prežila 10 minútovú záťaž...tak sa Vás chcem spýtať...čo si o tomto riešení myslíte?...prežije to nejaký ten čas?...je tu nejaká šanca, že by sa mi od tých struniek mohlo niečo v aute "chytiť" a spôsobiť mi škodu?...chcem to ako dočasné riešenie, kým sa mi podarí zohnať výkonové odpory v prepísanej hodnote...ja osobne a tiež aj kolegovia z práce si myslia, že sa mi nemá čo v aute "chytiť" a zapáliť sa...ale tak predsa len tu budú určite ľudia, ktorí budú mať viac skúseností s týmto...
P.S. tie strunky som namotal tak, ako boli na vinuté pôvodne strunky...zahrievajú sa iba v strede...nie po krajoch...všetko funguje presne tak, ako má...teda čo som to testoval...
P.S. tie strunky som namotal tak, ako boli na vinuté pôvodne strunky...zahrievajú sa iba v strede...nie po krajoch...všetko funguje presne tak, ako má...teda čo som to testoval...
Co já vím, tak se dýmí i z těch originál pružinek a taky jsou dočervena rozžhavené. Takže vych se nebál.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle bude z těch dočasných řešeních, které tam už zůstanou navěky 

AnderN tak navždy to tam tak nechcem...buď sa mi podarí zohnať celý druhý kus, alebo niekde zoženiem tie výkonové odpory v tých hodnotách, v ktorých to má byť...len je to menší problém...čo som bol v dvoch elektro obchodoch, tak nemali také hodnoty, ako som ja potreboval...to je 0,68 ohmov, 0,5 ohmov a 0,22 ohmov...a nakoľko mi tá regulácia chýba, musel som sa dať na takéto riešenie...bohužiaľ nešťastné, ale tak funkčné...
Hombre to, čo si napísal som si aj chcel prečítať...ale nie od hocikoho...sledujem tvoje príspevky tu na fóre...takže si myslím, že nejaké tie skúsenosti mať budeš, tak moje obavy z toho, že by sa mohlo niečo stať vypustím...ďakujem za tvoje vyjadrenie...
a ešte taká otázka...bude tu teda zavedená KARMA?...už som sa to raz pýtal niekde tu na fóre...ako bodlo by to...takto by aspoň ľudia mohli vedieť, komu sa dá dôverovať, čo sa týka rád a tipov...
Hombre to, čo si napísal som si aj chcel prečítať...ale nie od hocikoho...sledujem tvoje príspevky tu na fóre...takže si myslím, že nejaké tie skúsenosti mať budeš, tak moje obavy z toho, že by sa mohlo niečo stať vypustím...ďakujem za tvoje vyjadrenie...
a ešte taká otázka...bude tu teda zavedená KARMA?...už som sa to raz pýtal niekde tu na fóre...ako bodlo by to...takto by aspoň ľudia mohli vedieť, komu sa dá dôverovať, čo sa týka rád a tipov...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na tomto fóru určitě nic podobného už zavádět nebudeme; k plánované podobě nových stránek klubu nechť se vyjádří ti, kdo jsou k tomu více kompetentní.
-
- Kontaktovat uživatele:
jak píše AnderN, muselo by se přejít na jiný redakční systém, to by byly jen velký komplikace a starosti a minimální benefity...