Dobrý den všem milovníkům tohoto angličana. Zase jednou po "delší" době mně začíná autíčko zlobit.
Když auto stojí delší dobu na slunci, mám vyzkoušeno, že venku je tak 27 - 28 stupňů C, tak za jízdy po zapnutí klimatizace auto začne cukat, resp. jakoby zatuhávat. Když klimu vypnu a nebo přepnu na econ tak to přestane. Zapnu opět klimu a tak do minuty je to zpátky.
Před měsícem mi opravovali turbo (koupil jsem z Jeseníku použité), měnil jsem oba řemeny a kladku, přeplňovali klimatizaci. A když jsem s tím v posledních teplých dnech přijel do servisu, tak se jim to "neprojevilo" protože venku nebylo dost horko, takže preventivně zvedli otáčky na palivovém čerpadle. No a od té doby už se teplota hýbe okolo 20-ti stupňů, takže problém žádný. No a abych toho neměl málo, tak dneska mi při jízdě po vyřazení rychlosti spadli otáčky volnoběhu z obvyklých cca 750 pod 600 a po sešlápnutí plynu se to vrátilo zase zpět. Mám pocit, že mi to můj Rover dělá naschvál.
Nepotkal jste se někdo s tímhle problémem?
Zatuhávání s klimou
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zatuhávání s klimou
To padání otáček se zaplou klimou a vyřazenou rychlostí dělá nám všem, už jsme to tu psali. To vůbec neřeš. Celkově si myslím že momentálně nemáš žádnej problém takže se tím vůbec nezabývaej a užívej si autíčko.
To padání otáček bych rozchodil, ale problém mám s tím, že auto při jízdě s klimatizací ztrácí výkon, popřípadě a to je ještě horší, začne v několika sekundových intervalech poskakovat - cukat. Dříve to nedělalo a najednou tohle.
A když už jsem u toho, nevíte někdo číslo levého gufera převodovky nebo kde by se dalo sehnat?? Teče mi přes něj olej a v servise mi řekli, že je to sice bezproblémová výměna, ale vzhledem k tomu, že na té "gumové či plastové" manžetě je kovový kroužek a elit a podobně na to podle auta a typu neslyší. A když jsem zkoušel klasické obchody, tak mi řekli, že potřebují rozměry. Takže opět nic.
-
- Kontaktovat uživatele:
Když je studenej motor a jedu s klimou do kopce tak mi to taky v sekundových intervalech jako by ztrácí výkon, motor má takový hrubší chod.