Rover 75 výmena 1,8 za CDTi
Re: Rover 75
hm... dobrého mechanika mám, ale nie elektromechanika... budem sa musieť poobzerať po niečom, ak na to prídem v čom bol problém, dám vedieť, možno to pomôže niekomu pre budúcnosť, diky za odpovede 

-
- Kontaktovat uživatele:
Mě za ty dva roky co koráb mám odešly jen žárovky v potkávačkách, jedna parkovačka, a jedna zadní obrysová, jinak nic(všechny odešly jen proto, že je povinnost svítit ve dne).
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Námitka -- spekulaceTommi_82 píše:... všechny odešly jen proto, že je povinnost svítit ve dne ...

K znacke toho radia je to VDO Dayton, dost dobre radia ,viem to pretoze take iste mam v traktore 

-
zamita se - jestli ma treba ty osram nightbreaker, ktere maji malou zivotnost.AnderN píše:Námitka -- spekulace
btw ja sem zatim menil jen zarovku osvetleni spz.
len tak pre info, žiarovka začala sama od seba svietiť, ale takým spôsobom, že sa mi prehodili svetlá, brzdné svieti namiesto obrysových a opačne 

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi bych šel uškrtit bazarníka, protože se v tom s největší pravděpodobností hrabalo nějaké prase a teď to dělá paseku.
to je predsa písané v manuáli, ak sa vypáli koncové svetlo, jeho funkciu automaticky preberá brzdové, 100%.bad_angel píše:len tak pre info, žiarovka začala sama od seba svietiť, ale takým spôsobom, že sa mi prehodili svetlá, brzdné svieti namiesto obrysových a opačne
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A funkci brzdového světla přebírá koncové
To hádám asi ne ...

brzdová žiarovka je dvojvláknová. Za normálnvch okolností Ti svieti koncové svetlo / jednovláknová žiarovka/ a keď zabrzdíš, v brzdovej žiarovke svieti len to 21W vlákno, čiže to druhé vlákno/špirála 10W/ je tam akoby do rezervy, ak Ti odíde vlákno v žiarovke koncového svetla. Toto je na 100% overené. V praxi, ak teda nesvieti žiarovka koncového svetla, jej funkciu preberie 10W vlákno z brzdovej / dvojvláknovej/ žiarovky a vyzerá to zozadu zvláštne, ale každopádne svietia obe strany len jedna v strede a druhá hore.AnderN píše:A funkci brzdového světla přebírá koncovéTo hádám asi ne ...
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tomu samozřejmě rozumím ... ale z tohoto:
jsem pochopil, že kromě toho mu začalo svítit taky koncové místo brzdového. A to už rozhodně v pořádku není.bad_angel píše:... brzdné svieti namiesto obrysových a opačne ...
no to asi ozaj nie, asi sa len zle vyjadril. Pamätám sa na to preto, lebo keď som ho kupoval, robil to isté- svietila jedna strana normálne a druhá hore. Po skúšobnej výmene žiaroviek sa to dalo do normálu, tak som po tom pátral a v návode alebo v RAVE to vyslovene takto píšu. 

Na jednej strane je to uplne normálne, na druhej je to vymenené... jednoducho svietia všetky žiarovky, len sa vymenili... palubný PC mi samozrejme hlasi že mi nesvieti obrysové svetlo, pritom to obrysové mi svieti, ale len ked brzdím
ked nebrzdím, tak funkciu obrysového svetla prebralo brzdné svetlo .... dúfam, že to je celkom jasne napísané, ale to už je asi zbytočné riešiť, ja to skúsim najprv len vymeniť a uvidím, čo sa bude diať

Zdravím, tak som tu po čase znovu, na aute som už stihol najazdiť za tri mesiace takmer 10 000km, zatial je všekto v poriadku, akurat mam jeden, dúfam, že len menší problem, po pretočení kľúčika počujem čudné zvuky, ako keby sa niečo naťahovalo a potom odťahovalo, zo začiatku som si myslel, že to sa nastavajú svetlomety, pripomínalo mi to ten zvuk, neskôr som ale zistil, že zvonku to vôbec nie je počuť, iba z vnútra, ako keby z palubnej dosky, auto bezproblemov štartuje aj správa sa ako má, len ten zvuk pri pretočení kľúčika ktorý trvá asi 5s a tak isto ak vypnem motor, ten zvuk sa zopakuje, čo to môže byť?
-
- Kontaktovat uživatele:
Žádnej problém, páč mě to dělá taky. Taky jsem myslel že to jsou světla, protože to dělá přesně v době kdy se mi zdá že se hýbou paraboly. Akorát teda ten zvuk trvá asi dvě sekundy maximálně, pět určitě ne, to je poměrně dlouhá doba.