rychle blikani pomoc pls
rychle blikani pomoc pls
ahoj lidi ked som si kupil rovera tak som tam siel s kamosmi a ked sme sli na benzinku kamos ktory siel za mnou autom mi vravel ze mi rychlo blikala smerovka a ked sme to potom skusali na benzinke uz to islo v pohode a tetaz po dlhsej dobe sa mi to stalo zas ale teraz uz to neprestalo smerovka blika moc rychlo a navic na pristrojovej doske mi svieti kontrolka zluta svitici zarovka a ni vykricnik...
pls neviete cim to moze byt ?? dufam ze se mi tam nic nevypali alebo tak..
diky za pomic vopred uf
pls neviete cim to moze byt ?? dufam ze se mi tam nic nevypali alebo tak..
diky za pomic vopred uf
predtym VW Polo 1.4 benzin 44kw
teraz Rover 75 1.8 benzin 88kw
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: rychle blikani pomoc pls
vypálí, žárovka.
u některé žárovky směrovek je buď špatnej kontakt a nebo spálená žárovka, takže zapnout výstražný aby blikaly všechny směrovky a obejít auto.
Jinak ono ti to píše i která shořela, jen to je většinou v jiné řeči.

u některé žárovky směrovek je buď špatnej kontakt a nebo spálená žárovka, takže zapnout výstražný aby blikaly všechny směrovky a obejít auto.
Jinak ono ti to píše i která shořela, jen to je většinou v jiné řeči.
ale mne blikaju vsetky smerovky len napravo blikaju rychlejsie a zadna blika na zluto nie ako by mali oranzovo
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1. Pro odpověď používej tlačítko Odpovědět, nikoliv Upravit.
2. Rychlejší blikání směrovek je signalizace, kterou používají pro indikaci vadné žárovky auta už nejméně posledních 15 let. A to všechna auta, někde to říkají už v autoškole. Některá auta, jako je Rover 75, mají navíc bonus v podobě signalizace na palubní desce. Přečti si návod k obsluze. Pokud ti palubní deska signalizuje vadnou žárovku, tak tam nějaká vadná bude. Zřejmě některá z pravých směrovek, když blikají rychleji.
2. Rychlejší blikání směrovek je signalizace, kterou používají pro indikaci vadné žárovky auta už nejméně posledních 15 let. A to všechna auta, někde to říkají už v autoškole. Některá auta, jako je Rover 75, mají navíc bonus v podobě signalizace na palubní desce. Přečti si návod k obsluze. Pokud ti palubní deska signalizuje vadnou žárovku, tak tam nějaká vadná bude. Zřejmě některá z pravých směrovek, když blikají rychleji.
poprosím o radu, keď zapnem smerovky, tak žiarovka raz svieti, potom zhasne a to robí stále dokola, až pokiaľ tie smerovky nevypnem.
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak
Posmívat se nebudem. Je fakt že kolegu vyvedla z míry věc, která je naprosto běžná. Třeba je to jeho první auto(i když při pomyšlení že R75 je něčí první auto trošku žárlím
).

Posmívat se nebudem. Je fakt že kolegu vyvedla z míry věc, která je naprosto běžná. Třeba je to jeho první auto(i když při pomyšlení že R75 je něčí první auto trošku žárlím

- Roman620ti
S takovým velkým problémem je lepší zajet na diagnostiku, než riskovat další poškození motoru

2x Rover 620ti
njn je moje prvni a nema mi kto poradit tak se obracim sem na vas kdyz vidim tyhle reakce nemam chut sem uz neco psat..
a dik za pomoc
a dik za pomoc

My to nemyslime zle priteli, jen nas to lehce pobavilo
Tohle ti opravdu zde nevyresime, musis s tim do servisu, ikdyz se to tvari jako relativne drobnost.
Muze to byt nejaky zkrat/kostra, muze to byt vadna zarovka, tezko rict dokud to auto nekdo neuvidi.
Ale chapu te, taky resim na svym aute kazdou drobnost.
btw: nekupoval si to auto treba nahodou nekde ze severnich Čech?
nebylo treba vyplaveny? 

Tohle ti opravdu zde nevyresime, musis s tim do servisu, ikdyz se to tvari jako relativne drobnost.
Muze to byt nejaky zkrat/kostra, muze to byt vadna zarovka, tezko rict dokud to auto nekdo neuvidi.
Ale chapu te, taky resim na svym aute kazdou drobnost.
btw: nekupoval si to auto treba nahodou nekde ze severnich Čech?

-
- Kontaktovat uživatele:
Do servisu? Dyť si sám diagnostikoval že žárovka zadního blikače je jiná než by měla být. To si snad vymění sám, ne?
taky pravda... to uz je na nem..
no uz se to vyresilo samo, asi byla zla zarovka protoze se uz vypalila prava predni je k.o. takze ji vymenim a budu doufat ze neni zlej kabl ale iba zarovka..
diky za pomoc nevedel sem si rady kdyz blikali vsechny
diky za pomoc nevedel sem si rady kdyz blikali vsechny
-
- Kontaktovat uživatele:
ono občas zlobí na R75 cokoli, důležitý je že se to samo vesměs dá do cajku, teda aspoň u mě to tak bylo snad vždy.
No... panove... ono totiz to, ze to blika rychleji, svym puvodem nebyl ucel indikace chyby... konstrukcne totiz blikaci obvod byl resen proudovym (tepelnym) relatkem, aneb proud k zarovkam vede pres rezistor (ztráty, jak je obecne znamo, se projevuji emitaci tepla), ten zahriva bimetalovy pasek a ten rozpojuje obvod. Rezistor vychladne a bimetalovy kontakt znovu uzavira obvod a tak dokola... tudiz, pokud jedna zarovecka praskne, obvodem protyka mensi proud a bimetal se diky mensimu teplu z rezistoru mene ohyba a tak je perioda kratsi
- mimochodem to blinkrove cvakani dela prave tento mechanizmus... Moderni auta to uz takto resene nemaji a cvakani relatka je nahrazeno reprackem
...troska teorie
Takze srandu bych si z nikoho nedelal, protoze rychlejsi blikani nemusi nutne signalizovat spalenou zarovku - z principu to muze byt zpusobeno napr. mene vykonou zarovkou...

...troska teorie

Takze srandu bych si z nikoho nedelal, protoze rychlejsi blikani nemusi nutne signalizovat spalenou zarovku - z principu to muze byt zpusobeno napr. mene vykonou zarovkou...