Hlava motoru + chladící kapalina...
Re: Hlava motoru + chladící kapalina...
To je ta červená, jak se tu o ni píše, tu tam klidně dej, toto označení má i ta modrá(zelená)
, jak kdo chce

R 400 SDI 99
Fridex G48 je tmavozelený, jestli je to růžové, pak by to měl být G plus, ale oboje jsou vhodné, tak to tam klidně dej, nic se nestane.
G48 je i klasicky modrá
http://400.rajce.net/nemrz.kapalina
http://400.rajce.net/nemrz.kapalina
R 400 SDI 99
-
Když jsme u těch barviček. Jakou barvu má brzovka?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ta moje byla tuším taková do žluta ... odstín asi jako motorový olej, ale o hodně světlejší.
Brzdovka je žlutá, taková jak ty limonády za komunistů. Dříve bývala i červená, ale ta už se nepoužívá. Rozlišuje se DOT3 - bod varu 205°C, a DOT4 - bod varu 265°C, obě jsou ale barevně stejné a mohou se míchat dle libosti.
-
Já jsem právě měl brzdovku a ta byla jak voda, tak jsem se pak s každým hádal, že brzdovka je čirá.
-
Jinak tě chválím za to přirovnání. Nabízelo se i jiné přirovnání na žlutou.Hombre píše:Brzdovka je žlutá, taková jak ty limonády za komunistů. Dříve bývala i červená, ale ta už se nepoužívá. Rozlišuje se DOT3 - bod varu 205°C, a DOT4 - bod varu 265°C, obě jsou ale barevně stejné a mohou se míchat dle libosti.

No jo, ale to bych musel upřesnit, jestli v hospodě na pivu, nebo normálně po ránu 
Jinak myslím, že brzdovka je barvená uměle, aby byla odlišena od té červené, takže normálně by byla čirá, teda je možné, že ji některí výrobci už nebarví, protože už ji není od čeho odlišovat. Zase ale není vidět v nádobce hladina.

Jinak myslím, že brzdovka je barvená uměle, aby byla odlišena od té červené, takže normálně by byla čirá, teda je možné, že ji některí výrobci už nebarví, protože už ji není od čeho odlišovat. Zase ale není vidět v nádobce hladina.
-
- Kontaktovat uživatele:
Něco na tom bude, taky už jsem se setkal s čirou brzdovkou, byla ve žluté neprůhledné lahvi ale byla čirá. Ruku do ohně za to už ale nedám je to moc dlouho.
- Roman620ti
jestli výrobce omylem neposlal do flašek vodu
Nevěřil bych tomu, ale kámoš měl na zprasení Š120 a po jednom dnu prasení se urvala schnilá trubička ke spojkovému válečku na převodovce, koupili jsme novou trubku a v rámci úspory naplnili celej systém spojky vodou
No a normálně to fungovalo po celou dobu prasení...byly to aspoň dva dny ještě 

2x Rover 620ti
-
- Kontaktovat uživatele:
To je hrůza co slýchávám o chudinkách "škůdkách" a těch videí na youtube jak je bouraj do stromů a přeskakujou hromady hlíny. To je prostě ideální krosovej stroj
A k těm kapalinám taky už jsem viděl nějaký dožluta, ale i uplně čirý, klidně bych řek, že DOT 4 je většinou čirá, protože všude leju 4ku tak mi to příde normální, nevim jestli je to náhoda, ale když jsem si minule koupil DOT 3ku do spojky na čtyřkylu tak byla právě dožluta, nebo lehce nahnědlá, prostě jako motorovej olej eště naředěnej aspoň 1:1 

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je možný ta čirá co jsem viděl byla taky DOT4.