asi pred tyzdnom a pol sa mi pocas jazdy rozsvietila kontrolka oleja a palubny PC mi vypisal "LOW OIL PREASURE"
,cca po 10 km jazdy mi pri parkovani zdochol motor a uz nechcel naskocit tak som ho radsej dalej netrapil...
dolial som tam 2L oleja (15W/40) aj ked podla manualu tam ma ist 10W/40 (to som vtedy ale nevedel a tak som dolial ten co som mal k dispozicii). Auto mi bez problemov nastartovalo a dosiel som na nom domov...
Vymenil som olej aj olejovy filter...prvych 20km sa auto spravalo akoby sa nic nedialo ale ked sa mi rozohrial motor zacitil som spaleny smrad a ked mi klesli otacky motora pod 1000 kontrolka oleja mi zacala blikat a zas sa mi zobrazil napis "LOW OIL PREASURE" ...
Myslel som si ze sa ten new olej musi dostat vsade a vsetko poriadne premazat,ale rano ked som odchadzal do prace mi nechcelo auto nastartovat a ked sa to konecne podarilo (asi na 5x) opakovala sa ta ista situacia s olejom... (kontrolka,napis,teplota,smrad) no a aby toho nebolo malo ked kleli otacky pod 1000 a ja som musel na "stop"-ke zastavit auto zdochlo a musel som startovat zas...skontroloval som olej , dolial asi 2dcl a motor naskocil , ale od vtedy sa opakuje ta ista situacia,auto ledva nastartuje ked sa zohreje tak sa asi prepaluje olej alebo prehrieva motor,pri otackach 1000 a nizsie (neutral) zdochyna a bojim sa ze motor je na konci svojej kariery...mam v plane vymenit vzduchovy filter a sviecky ale niesom si isty ci to pomoze a potom ho napojit na pc a spravit diagnostiku...
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________tak auto je opat spojazdnene ale este to chce diagnostiku a tu mi spravia najskor 3.jan.2011

vymenil som sviecky,vzduchovy filter,dobil baterku a dolial kvapalinu do chladica...
vyzera to tak ze som nenastartoval koly slabej baterke,zamrznutemu benzinu a zamrznutemu palivovemu filtru...
na znovu ozivenie motora som pouzil nejaky odmastovaci pripravok ktory som nastriekal do sacieho potrubia pocas startovania a na rozmrazenie palivoveho filtra som musel pouzit teplu vodu kedze momentalne mame vonku -11,5°C...do nadrze som nalial 10L benzinu zmiesaneho s pripravkom valvoline (alebo taky nejaky to malo nazov) proti zamrznutiu benzinu...
problem s tlakom oleja a prehrievanim motora asi docasne vyriesila chladiaca kvapalina ktora sa mi zahadne vyparila z auta ale to som este nesiel dlhsiu trasu takze neviem ci sa problemy s tlakom oleja neobjavia po 10-20km...
aj tak sa mi ale zda ze nieco v motore zvlastne klepe asi nejaka vacka... predtym isiel motor uplne hladko a teraz ako kosacka...takze asi len diagnostika a prehliadka ukaze co dalej a ci ten motor nieje zadrety...
kazdopadne dik za rady,pomoc a ochotu...*iQuino*