Nedaju sa zatvorit dvere

petbab

Re: Nedaju sa zatvorit dvere

Příspěvek od petbab » pon pro 27, 2010 22:37

tak to zajtra vystriekam tym, co najdem v pivnici, tusim tam jedno WDcko ostalo.
Len aby som nestriekal doblba, kde presne striekat, na ktore miesto a kadial ?
a este jedna vec ma napadla pre okamzitu pomoc, nepomohol by rozmrazovac nastriekany na spravne miesto? Len ci by ta tekutina potom v zamku nerobila problemy....
P.
ex - R 75 CDT 2000
Toyota Corolla Verso, 2,2 D4D 100kw 7-miest, rv 2006

roverix
Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504

Příspěvek od roverix » pon pro 27, 2010 23:23

Rozmrazovač je pouze na tu část zámku, kde se strká klíč. Je to líh, sežere mastnotu, vyschne a pak to zamrzne znovu a víc. Po použití rozmrazovače je třeba opět zámek promastit. To WD klidně nastříkej i do blba, nic tím nepokazíš.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504

Welinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Welinka » úte pro 28, 2010 8:32

Dostala jsem včera radu... "vykašli se na zázraky,namaž to obyčejným mýdlem". Tak to dnes zkusím...

cobain

Příspěvek od cobain » úte pro 28, 2010 8:48

mydlo je faajn vec na ine ale ako nebranim sa pouzitiu ani v tomto
ak to pomoze daj prosim vediet

AnderN
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AnderN » úte pro 28, 2010 9:19

Na tohle by možná bylo nejlepší nesolené sádlo ... hrome, to už jsem někde slyšel :D
Obrázek
MG ZT CDTi @ 118 kW / 370 Nm - 2009-? :: 200.000 km @ Obrázek
Rover 25 18K4F / automat CVT - 2013-? :: 50.000 km @ Obrázek
Rover Mini Cooper - 2016-? :: 20.000 km @ Obrázek
Ex. Rover 620 SDi - 2004-2009 :: 100.000 km @ Obrázek

Keksin

Příspěvek od Keksin » úte pro 28, 2010 9:56

AnderN píše:Na tohle by možná bylo nejlepší nesolené sádlo ... hrome, to už jsem někde slyšel :D
Připomínáš mně film Světáci, kde se každej naučil jednu věc msm:

K tomu sádlu. Máš na mysli škvařený, nebo neškvařený.

petbab

Příspěvek od petbab » stř pro 29, 2010 11:09

premazanie WDckom pomohlo, prave som ho zaradil do povinnej vybavy :-)

Teraz este jedna otazka. Tuto zimu sa mi vynoril dalsi problem s dverami, zadnymi.
V jednu chvilu prestali fungovat, nedali sa otvorit ani zvnutra ani zvonku. Ci ide central, netusim (ono ked sa ale nedaju otvorit ani zvnutra, tak to asi nebude motorcekom centralu), ten cudlik na dverach, ktorym je mozne zamknut dvere mam zapadnuty a nevidno ho uz od kupy auta. Na druhy den uz sli normalne, po cca 2 dnoch znova prestali fungovat a teraz sa uz par tyzdnov nedaju otvorit .
Nemate nejaky tip, v com by mohol byt problem?
Keby to bol pokazeny motorcek centralu, alebo zlomeny zobacik zamku, slo by to otvorit aspon zvnutra, ale nejde.

P.
ex - R 75 CDT 2000

petbab

Příspěvek od petbab » čtv pro 30, 2010 17:04

takze serial pokracuje, dvere sa mi sice podarilo na cas spojazdnit (dokonca aj zadne dvere sa sami od seba rozhodli, ze budu fungovat), ale dnes po 2 hodinach jazdy a 2 hodinach statia na mraze sa dvere znova nedali zatvorit.
Ako velky frajer som suvwerenne vytiahol WDcko , nastriekal, a... a nic, dvere nesli. Striekal som zas a zas, vsade kde sa dalo....a nic. Hodina pol striekania a buchania dverami na -7 moc zdraviu a nalade neprida....
Uplne zufaly som pritiahol auto k bloku, natiahol z pivnice vsetky predlzovaky, co som doma nasiel a zapol manzelkin fen. Po 10 sekundach zamok funguje.
Ale tie nervy okolo toho...
Mam chut ho predat alebo zosrotovat alebo pustit z brehu.........

Ale dost bolo emocii, netusite, je sanca to nejako trvalejsie spojazdnit? alebo treba dat dole tapacir a priamo na zamku aplikovat pol kila vazeliny alebo co?

P.
ex - R 75 CDT 2000

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » čtv pro 30, 2010 17:28

Na tvým místě bych to prvně zkusil pořádně odmastit(lihem) a pak to teprve pořádně promazat. Však rozdělej dveře a vyndej zámek a mrkni se co tam je za problém. Přece se kvůli takové drobnosti nebudeš zbavovat auta. Přece je tu stále možnost koupit z vrakáče jinej zámek...

No a druhá možnost je http://www.karavan.cz/index.html?pod=/_ ... sy-12v.htm
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

petbab

Příspěvek od petbab » pát pro 31, 2010 12:19

no presne o tom som zacal uvazovat,
dalsia moznost je nosit so sebou zapalky a sviecku, len aby sa tam nieco nevznietilo, ....
P.
ex - R 75 CDT 2000

Welinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Welinka » pát pro 31, 2010 16:08

Tommi_82 píše:Na tvým místě bych to prvně zkusil pořádně odmastit(lihem) a pak to teprve pořádně promazat. Však rozdělej dveře a vyndej zámek a mrkni se co tam je za problém. Přece se kvůli takové drobnosti nebudeš zbavovat auta. Přece je tu stále možnost koupit z vrakáče jinej zámek...

No a druhá možnost je http://www.karavan.cz/index.html?pod=/_ ... sy-12v.htm

:D

INZER

Příspěvek od INZER » stř led 19, 2011 14:06

Jaká pojistka se vyndavá,když nechci být upozorňován na to,že mám otevřený dveře? Už ta blbá kontrolka zase problikává a rozebírat auto kuli tomu fakt nebudu. Stačí že mi prozměnu odešlo vyhřívání pravýho zrcátka. vzek: vzek: .
R75 CONNOISSEUR 2.0 CDT 03/2000
Obrázek

cvrko

Příspěvek od cvrko » sob bře 05, 2011 1:50

Hojki lidi,já zase mám na zadních pravých dveřích to něco-dálkačem otevřu celé auto a už nějakou dobu trvale mi nevyskočí čudlík a jsou to zrovna dveře,kde sedí mladej--to jsou nervy,čalounění jsem měl dole a cívku na centrál jsem vystříkal silikonem a nic----poraďte vzek:
Obrázek Obrázek
Rover 75 CDTi r.v. 2005

Peter75

Příspěvek od Peter75 » sob bře 05, 2011 6:50

Tak ako to tu uz bolo preberane vela krat,vymenit zamok dveri,kedze je to jeden celok.
Rover 75 2.0CDT ,r.v. 2002
Obrázek

ROVERMAN 2

Příspěvek od ROVERMAN 2 » sob bře 05, 2011 13:07

Ahojte.Přes zimu,se mi stávalo to samý.Sice se mi ještě nestalo,abych nějaký dveře neotevřel,ale po otevření nešli zavřít stupo: .A to i přes řádný oštetření gum a zámků,co jsem dělal na podzim.Občas pomohlo,když jsem vzal šroubovák a rozhejbal západku.Někdy jsem musel nechat auto trošku rozehřát a pak to šlo taky.Stejně,když mám auto někde venku (v práci, návštěva atd.),tak asi jako každej,nejdřív nastartuju,zapnu topení a jdu ometat sníh,a nebo prostě jenom na cigárko,ať se autíčko alespoň trošku ohřeje.Když nejdou zavřít jakýkoliv dveře,stačilo je zavřít a něčím zapřít,a nebo se o ně opřít,tak aby byly zavřený.Než dokouřím,nebo ometu sníh, (cca 10 min.),je autíčko vyhřátý na trenýrkovou teplotu a dveře makaj jako v létě SMOKE: .A to i při -20 C.Taky jsem to zkoušel vystříkávat vším možným,ale zbytečně stupo: .Zámky nezamrzaj,jen jsou ztuhlý a západka se zavírá moc pomalu,nebo zůstává vyset v otevřený poloze,nebo i mezi,ale nedocvakne až do konce.Měl jsem to už několikrát rozebraný,vzal jsem si zámek domů a v kuchyni na stole,pěkně v teplíčku a u flašky rumu,jsem dumal,PROOOČ ????Cvakal jsem si tady s tím furt dokola,jenže doma zámek fungoval bezvadně a bohužel,se nedá ta mechanická část rozebrat,tudíž ani nic vyměnit.Podle mně,jsou už po těch letech ,vytahaný pružiny západky a ty,pak v zimě už nemaj potřebnou sílu,aby přetáhly odpor zatuhlýho zámku a ještě zatuhlýho maziva.Ono za těch pár let provozu,se do toho zámku dostává spousta bordelu,v zimě to každej poctivě namaže,na to se postupně lepí další prach,a tak furt dokola,až je tam pěkná vrstvička sajrajtu.A chudák pružina,se s tím v zimě už nepopere.Chtěl jsem pružiny vyměnit,bohužel,zámek se fakt nedá rozebrat.Je to zalisovaný a snejtovaný plastovejma krytama,Jedině rozlámat ty plasty,ale pak už to nedá dohromady ani Rubik :| .Takže jedině zkusit zámky vyndat a řádně vykoupat v technickým benzínu,nebo lihu a pak znovu promazat,jak psal Tommi 82,a nebo horší varianta,koupit nový :evil: .Stačí koupit jen tu mechanickou část,bez motůrků,to jediný jde od sebe oddělit.Na eBayi,by to nemuselo být ani tak drahý.Až budu mít nějaký prašule navíc,mam v plánu koupit nový.Nebo zkusit nějaký vrakáče,ale to myslím bude taky jen dočasný řešení a asi za ranec.Tak to je asi vše.Na druhou stranu,toto je jediněj problém,co se mi občas v zimě stane.Když vidím kluky od nás z práce,nebo i jiný motoristy jak se v zimě trápěj s autama (leckdy i s novýma),tak mně ty dveře zas tak nevaděj msm: .Vím,že si dám cigárko,očistím sníh,sundám bundu (páč je v autě přetopíno),a svím parníkem odplouvám dom hi: hi: hi: weed: .

Odpovědět