Má niekto výkonovy graf motoru ROVER 214 1.4 16V 76KW jedná sa mi o graf motoru, aký sa zvykol uvádzať voľakedy
u motorových vozidieľ , je to obdlžnik kde sú uvedené na jednej strane otáčky mot. na druhej výkon, sú tam krivky ktoré
označujú ako pri ktorých otáčkach je spotreba a výkon a tiež krútiaci moment. Ak by to bolo možné poslať mailom na adresu
kmotorka@centrum.sk dakujem.
Výkonovy graf motoru 1.4 16V
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výkonovy graf motoru 1.4 16V
Nevím teda ani o jednom a hledat se mi to teď nechce, ale připadá mi, že trochu mícháš jablka s hruškama ... buď hledáš výkonovou a momentovou křivku (vodorovná osa = otáčky, svislé osy vlevo a vpravo = výkon a kroutící moment), což ale nemá se spotřebou nic společného, nebo tě zajímají grafy měrné spotřeby paliva pro jednotlivé stupně při různých otáčkách (graf 5 křivek pro 5 rychlostních stupňů v závislosti na otáčkách)
Výkonové křivky jsem viděl někde na webu, snad stránky nějakého chiptuningu, už nevím.

-
- Kontaktovat uživatele:
Křivky spotřeby paliva si sice upmím představit, ale nikde jsem je ještě pro žádný Rover neviděl. Rozhodně si neumím představit že by je někdo přidal ke grafu výkonu-momentu, tam už se moc nevlezou a nikdo by se v tom nevyznal.
Graf výkon-moment pro 1.4 Si (tak jak už jej popsal AnderN)jsem viděl někde na anglickým fóru MG-Rover.
Graf výkon-moment pro 1.4 Si (tak jak už jej popsal AnderN)jsem viděl někde na anglickým fóru MG-Rover.
Křivka spotřeby tam bývá taky - jen jedna, je většinou pod křivkami výkonu a kroutícího momentu, stupnici otáček má společnou, ale svislou stupnici má svou (graf je nakreslen vyšší, aby tam vlezla) je to měrná spotřeba v g/kWh, takže nezáleží na převodovém stupni, týká se jen motoru a ukazuje, v jakém režimu otáček je měrná spotřeba nejmenší. Pohybuje se většinou kolem 280 g/kWh (asi 0,36l).
Takže pokud jedeš rychlostí 100 km/h po rovině a na překonání odporu vzduchu a pasivních odporů při jízdě potřebuješ 18 kW výkonu, bude spotřeba za hodinu jízdy 18 x 0,36 = 6,48l/100km.
Takže pokud jedeš rychlostí 100 km/h po rovině a na překonání odporu vzduchu a pasivních odporů při jízdě potřebuješ 18 kW výkonu, bude spotřeba za hodinu jízdy 18 x 0,36 = 6,48l/100km.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je potom zjednodušený graf měrné spotřeby ... kompletní graf vypadá trochu složitěji -- každému bodu plochy odpovídá nějaká spotřeba v závislosti na otáčkách a zatížení motoru. Více méně spojité oblasti, kterým odpovídá stejná měrná spotřeba, jsou pak spojeny křivkami, které tvoří v následujícím grafu "ostrůvky" s uvedenou spotřebou od 290 do 700 g/kWh. Celým grafem jsou pak proložené křivky odpovídající jednotlivým rychlostním stupňům (tady vidíme III. a IV.) a křivkami konstantního výkonu pro zvolené rychlosti (zde pro 60 a 90 km/h). Tam, kde se křivky protínají, můžeme odečíst, jaká je asi spotřeba při dané ustálené rychlosti na jednotlivé rychlostní stupně. Tož to by bylo asi tak ve zkratce