Roverclub.cz Dolomity Tour 2011 (Dolomiti di Brenta-Italy)
Re: Roverclub.cz Dolomity Tour 2011 (Dolomiti di Brenta-Ital
Posledni vikend v dubnu je pro nas absolutne nepripustny... jsme sice jedni z mala (bohuzel), kteri tyto svatky slavi, ale o to vic je to pro nas jednoduzsi - posledni vikend v dubnu (23., 24.) je pro nas tabu
Hm ja jsem taky spíš počítal květen kvůli střeše
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
-
- Kontaktovat uživatele:
Z našeho pohledu prostě celej duben a květen jsme připraveni, přizpůsobíme se, nemůžem se dočkat ale vydržíme.
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
ok,bere se na vědomí původní termín květen
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna jsem zahlédla článek vztahující se k Ötzimu, tedy k jednomu našemu výletu,do bolzanského muzea... http://www.suedtirol.info/Jizni_Tyrolsk ... mstvi.html
Dekujeme... spousta lidi ma tuhla akci uz rezervovanou na kveten, tak to tak nechte... i v praci a financne mi to tak vyhovuje....
Weli, zkusis udelat nejaky odhad, na kolik by to teda dle Tveho planu vyslo cca penez? Nebude to zanedbatelna castka, tak i z toho pohledu se to musi promyslet
Weli, zkusis udelat nejaky odhad, na kolik by to teda dle Tveho planu vyslo cca penez? Nebude to zanedbatelna castka, tak i z toho pohledu se to musi promyslet
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Určitě, myslím na to
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem trošku sedla na ty počty...
Cenová rozvaha:
Počítám s kurzem Euro=26Kč.
Cesta tam a zpět... 1500km (s mým Tourerem cca 3tis Kč)= počítám cestu z Prahy! + nejdražší varianta cesty 34Euro (tam i zpět) poplatky za dálnice (nejlevnější varianta 0 Euro=cesta po vedlejších silnicích, krásná,ale časově delší..dokáže přidat cca 2hodiny času..)
V Innsbrucku,kde se potkáme, vzít plnou nádrž (palivo levnější než v Itálii,ale taky levnější než v ČR)
Ubytování: předběžně!! 20 Euro 1osoba/noc. Ještě jsem nehlásila ani přibližný počet...cena ale zajisté ještě klesne. Malé děti zdarma. Cena i se snídaní (opravdu velkou snídaní v královském stylu-troufám si tvrdit že ta porce vydá ještě na další dvě svačiny dne).
Jídlo: počítat s tím že v Itálii je jídlo ta nejdražší položka. Tak se dostatečně zásobit..kdo bude chtít, zajistím oběd i večeři. Ceny a případné množstevní slevy uveřejním po domluvě s penzionem! Večeře by asi vhodná byla,oběd vzhledem k výletům nejspíš ne..nechám na vás.
Hlavní jídlo vychází na cca 10-20 Euro (například řízek i s přílohou 12Euro, pizza 7-12Euro) .Samozřejmě počítat s tím že společně vyrazíme na pizzu,nebo nějakou místní specialitu. Na výletech kafe (cca 1,5-3Eura, Pivo cca 3Eura,..) a taky třeba typický štrúdl (cca 2-3Eura). Je možné se dozásobit v místním supermarketu. Je taky možnost vzít si kafe v termosce,..
Výlety v Itálii:
Palivo propočítat dle kilometrů uvedených u jednotlivých výletů.. Určitě by bylo vhodné kdyby jely třeba dvě posádky jedním autem,..
Lanovky: obě cesty lanovkou jsou v rozmezí 10-15Euro na osobu, děti většinou zdarma. Přesné ceny připadající na květen zjistím..
Vstupné do muzeí mezi 8-15Euro/osoba.
Zkusím teď modelovou situaci pro pár s malým dítětem a Roverem 75 v dieselu:
Jídlo si například povezeme.. cca 2tis Kč
Palivo: cesta do Itálie po dálnici tam i zpět 3,8tis Kč.
Palivo na výlety (absolvování všech které uvádím) cca 2tis
Lanovky a vstupy 1,5tis Kč
Ubytování (5nocí) 5 tis Kč
2x večeře,posezení u vínka,piva,kafe.. cca 1tis Kč
Nákup suvenýrů,pohledů,.. 1tis Kč.
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Mohli by jste mi napsat jaká byla vaše představa? Ušetřit se dá úplně na všem
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Cenová rozvaha:
Počítám s kurzem Euro=26Kč.
Cesta tam a zpět... 1500km (s mým Tourerem cca 3tis Kč)= počítám cestu z Prahy! + nejdražší varianta cesty 34Euro (tam i zpět) poplatky za dálnice (nejlevnější varianta 0 Euro=cesta po vedlejších silnicích, krásná,ale časově delší..dokáže přidat cca 2hodiny času..)
V Innsbrucku,kde se potkáme, vzít plnou nádrž (palivo levnější než v Itálii,ale taky levnější než v ČR)
Ubytování: předběžně!! 20 Euro 1osoba/noc. Ještě jsem nehlásila ani přibližný počet...cena ale zajisté ještě klesne. Malé děti zdarma. Cena i se snídaní (opravdu velkou snídaní v královském stylu-troufám si tvrdit že ta porce vydá ještě na další dvě svačiny dne).
Jídlo: počítat s tím že v Itálii je jídlo ta nejdražší položka. Tak se dostatečně zásobit..kdo bude chtít, zajistím oběd i večeři. Ceny a případné množstevní slevy uveřejním po domluvě s penzionem! Večeře by asi vhodná byla,oběd vzhledem k výletům nejspíš ne..nechám na vás.
Hlavní jídlo vychází na cca 10-20 Euro (například řízek i s přílohou 12Euro, pizza 7-12Euro) .Samozřejmě počítat s tím že společně vyrazíme na pizzu,nebo nějakou místní specialitu. Na výletech kafe (cca 1,5-3Eura, Pivo cca 3Eura,..) a taky třeba typický štrúdl (cca 2-3Eura). Je možné se dozásobit v místním supermarketu. Je taky možnost vzít si kafe v termosce,..
Výlety v Itálii:
Palivo propočítat dle kilometrů uvedených u jednotlivých výletů.. Určitě by bylo vhodné kdyby jely třeba dvě posádky jedním autem,..
Lanovky: obě cesty lanovkou jsou v rozmezí 10-15Euro na osobu, děti většinou zdarma. Přesné ceny připadající na květen zjistím..
Vstupné do muzeí mezi 8-15Euro/osoba.
Zkusím teď modelovou situaci pro pár s malým dítětem a Roverem 75 v dieselu:
Jídlo si například povezeme.. cca 2tis Kč
Palivo: cesta do Itálie po dálnici tam i zpět 3,8tis Kč.
Palivo na výlety (absolvování všech které uvádím) cca 2tis
Lanovky a vstupy 1,5tis Kč
Ubytování (5nocí) 5 tis Kč
2x večeře,posezení u vínka,piva,kafe.. cca 1tis Kč
Nákup suvenýrů,pohledů,.. 1tis Kč.
Mohli by jste mi napsat jaká byla vaše představa? Ušetřit se dá úplně na všem
Tyyyyjo... no pekny... abych zacal setrit
Zeptam se... moznost ubytovani ve stanu? Pro nas bohuzel nemyslitelne (skoooooda ), ale pro netehotne romantiky urcite lakave (ja bych do toho s manzelkou jinak sel hned ). Urcite to je velka uspora financi...
Pak mne napada vec, kdyz bychom se snazili jet v kolone, je realne vzdy nakoupit "mytne" ve skupine tak, abychom se neroztrhli?
Zeptam se... moznost ubytovani ve stanu? Pro nas bohuzel nemyslitelne (skoooooda ), ale pro netehotne romantiky urcite lakave (ja bych do toho s manzelkou jinak sel hned ). Urcite to je velka uspora financi...
Pak mne napada vec, kdyz bychom se snazili jet v kolone, je realne vzdy nakoupit "mytne" ve skupine tak, abychom se neroztrhli?
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Trundi stanovat volně opravdu nelze.. jen v kempech a ty tedy moc neznám,se přiznám
Vezměme v potaz cenu ubytování ve srovnání s ČR... Já si tedy myslím že tam kam jedeme je to víc muziky za stejné peníze jako v ČR.
Nápad s mýtným ne e..projíždí se mýtnými branami s obsluhou.
Můj rozum říká že ne všichni absolvujeme všechny akce které jsme naplánovali...ušetřit se dá hodně na jídle,.. A na palivu zejména tím že na výlet pojedeme společně s nějakou další posádkou Na výletech že půjdu třeba jen na jednu lanovku,ne na všechny.. i tak bude hodně co vidět,to mi věřte.
Vezměme v potaz cenu ubytování ve srovnání s ČR... Já si tedy myslím že tam kam jedeme je to víc muziky za stejné peníze jako v ČR.
Nápad s mýtným ne e..projíždí se mýtnými branami s obsluhou.
Můj rozum říká že ne všichni absolvujeme všechny akce které jsme naplánovali...ušetřit se dá hodně na jídle,.. A na palivu zejména tím že na výlet pojedeme společně s nějakou další posádkou Na výletech že půjdu třeba jen na jednu lanovku,ne na všechny.. i tak bude hodně co vidět,to mi věřte.
Jako ze ani v arealu na travniku... dost skoda. Chapej, clenove z rad studenstva a tech, co ziji od vyplaty k vyplate by to dost pomohlo. Taky nezapomen, ze jsou lide, kteri povazuji stan v prirode za vetsi luxus a romantiku, jak prezidentsky apartman a to nehledic na cenu. My treba nejradeji vzpominame na nas UK RoadTrip na chvile stravene nekde u more ve stanu, ci ve Francii u kupy hnoje, jak na ty v posteli v domku u pratel
Toz pokud takova moznost neni, nebo by to komplikovalo situaci, neda se nic delat
No tak to teda bude hodne srandovni cesta... mytne brany nemam rad a ve Francii jsme to radeji vzali polnackama... to byla sranda
Toz pokud takova moznost neni, nebo by to komplikovalo situaci, neda se nic delat
No tak to teda bude hodne srandovni cesta... mytne brany nemam rad a ve Francii jsme to radeji vzali polnackama... to byla sranda
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Chápu,ale není to možné.. celé Dolomity jsou chráněná oblast UNESCO a jsou tam hodně tvrdé kontroly, netolerují ani přespávání v autě a karavanech (mimo kempy).
Welinka píše:...netolerují ani přespávání v autě a karavanech (mimo kempy).
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Já to tedy absolutně chápu. Co by z Dolomit za chvilku zbylo?
-
- Kontaktovat uživatele:
Kolik je dohromady mýtné mezi Innsbruckem a Nalsem(ten Brenerskej průsmyk nebo co a ty dálnice tam v Itálii)? Tos říkala že se dá nějak objet nebo co, ne?
Edit: Se mi totiž zdá že celou cestu od Innsbrucku vede souběžně s dálnicí cesta a v takovým případě mi nepřijde nutný to jet po dálnici a platit mýtný...
Edit: Se mi totiž zdá že celou cestu od Innsbrucku vede souběžně s dálnicí cesta a v takovým případě mi nepřijde nutný to jet po dálnici a platit mýtný...