prevodovka
prevodovka
ahoj ludia, potrebujem pomocnu radu od vas, stala sa mi taka vec asi tyzden az dva dozadu, ze mi zacala ist prevodovka tazsie- myslim tym pri preradovani rychlosti tj. vyslapnem spojku a idem zaradit jednotku tak do tej jednicky mi to ide velmi tazko zaradit a potom to iste sa opakuje pri dalsich rychlostiach a dnes sa mi stalo ze som nevedel takmer vobec preradovat musel som to urobit takto: zaradil som 1 pri zaradovani do 2 som vyradil do neutralu pustil spojku a znova stlacil spojku a zaradil 2 pretoze dnes mi to uz priamo neslo preradovat..na zaciatku som si myslel ze to bude len stuhnuta kvapalina v prevodovke ale zrejme to tak nieje tak sa na vas obraciam s prosbou o pomoc a otazkou co tomu moze byt? aky tam moze byt problem?(tiahlo,synchron atd) ja sa v tomto moc nevyznam tak vas prosim o sedliacke vysvetlenie. a aky je pristup u rovera 75 k prevodovke? musi sa vytiahnut cely motor alebo sa to da nejak inak? koli asi moze stat takato oprava?
dakuhem moc za vase rady!
dakuhem moc za vase rady!
predtym VW Polo 1.4 benzin 44kw
teraz Rover 75 1.8 benzin 88kw
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: prevodovka
Rozhodně bych co nejdřív provedl výměnu oleje (patří tam MTF 94) pak bych ještě překontroloval jestli táhlo chodí tak jak má a jestli tam nejsou někde vychozený čepy. Až teprve když nic z toho nepomůže bych se zajímal jak vyndávat převodovku.
Hlavně se mrkni jak vypadá olej co vyteče ven a jestli je naprosto čistej.
Hlavně se mrkni jak vypadá olej co vyteče ven a jestli je naprosto čistej.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale jak si to znova čtu, tohle možná spíš vypadá na špatnou spojku.
Podla popisu by som povedal na 99% ze to je spojka,je tu o tom dost popisane. Skus s niekym co s tym na skusenos odvzdusnit spojku a uvidis...
v prvom rade dakujem za odpovede..hm no a ako som uz pisal nevyznam sa v tomto aute a ani vseobecne moc do aut nemam prax este..takze mohli by ste mi pls popisat kde najdem to tial a tie capy? a este ako sa odvzdusnuje spojka? inak neviem ci to je ta spojka pretoze ked preradujem tak mi to neskrka neobrusuju sa o seba zuby..
predtym VW Polo 1.4 benzin 44kw
Postup ako odvzdusnit spojku som tu pisal aj ja,skus pohladat,kedze ma prevodovka synchrony tak neskripe a preto som ti pisal ze to urob s niekym co ma o tom predstavu,jeden clovek to neurobi.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Co zkusit oslovit servis?
Tak úplně stejný problém jsem měl asi před měsícem. Resp. trvalo to delší dobu, nešlo zařadit, pak se to trochu rozběhlo a před tím měsícem to odešlo do kytek úplně.
Oprava : U spojkového pedálu zevnitř je hlavní spojkový válec (mám za to, že se to tak jmenuje), je to tlakový válec s pístem a nádobkou, do které se nalévá brzdová kapalina. Nový stojí docela dost, ale na vrakáči se to dá sehnat. Teoreticky se to dá i repasovat, ale nenašel jsem firmu, která by do toho chtěl jít. (Severní Morava). Po výměně je vše naprosto OK.
Oprava : U spojkového pedálu zevnitř je hlavní spojkový válec (mám za to, že se to tak jmenuje), je to tlakový válec s pístem a nádobkou, do které se nalévá brzdová kapalina. Nový stojí docela dost, ale na vrakáči se to dá sehnat. Teoreticky se to dá i repasovat, ale nenašel jsem firmu, která by do toho chtěl jít. (Severní Morava). Po výměně je vše naprosto OK.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo to je hlavní spojkový válec(master cylinder).
A ako zistim ci uz je aj spojka opotrebovana natolko ze treba vymenit aj ju?../keby to bol len tento valec tak by to potesilo /
Rover 75 2.0 CDT
Bez sundání převodovky se to dá jen odhadnout podle stavu ujetých km . .. . .
hadraplán MGF 1.8 VVC
Rover 75 2.0 V6 - v péči když je nemocná
teraz najazdene 214.000 km..a kupovali sme ho ked mal 150.000..dovtedy neviem ci bola menena ale predpokladam ze nie
Rover 75 2.0 CDT
Tak bych řekl, že je zralé na výměnu spojky, pokud vyměněna nebyla . . . na V6 jsem měnil spojku po 200 tisících a tlušťka lamely byla už milimetr pod limitem
hadraplán MGF 1.8 VVC
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Řešil bych oboje naráz.
Repase hlavního válce je pravděpodobně možná, projeďte si Xparts katalog a jiné zdroje.
Vyměnil bych gumičky kapaliny i spojku+ložisko.
Netuším zda to má i pracovní válec ?
Každopádně pak to bude fungovat dále.
Díly na brzdy bych až na vyjimky z jiných aut na vrakovišti nebral, víte o stavu prd....a život máte jen jeden.
Repase hlavního válce je pravděpodobně možná, projeďte si Xparts katalog a jiné zdroje.
Vyměnil bych gumičky kapaliny i spojku+ložisko.
Netuším zda to má i pracovní válec ?
Každopádně pak to bude fungovat dále.
Díly na brzdy bych až na vyjimky z jiných aut na vrakovišti nebral, víte o stavu prd....a život máte jen jeden.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
noo a este jedna otaazka..ake su nasledky toho ked jazdim so zlou spojkou a tazko sa mi radi a pod. co sa potom dalej nici?
Rover 75 2.0 CDT