rady a zkušenosti novicovi

Autoservisy, testbooky....atd
Odpovědět
fuller

rady a zkušenosti novicovi

Příspěvek od fuller » stř bře 16, 2011 15:31

Zdravím všechny roveristy!

Právě jsem se stal hrdým majitelem sedanu 75, 2.0 CDT a chtěl bych se zeptat na rady a zkušnosti zkušenějších kolegů. O historii konkrétního kusu nic moc(spíš nic, než moc :D ) nevím-dovoz Itálie. Při koupi mi asistoval technik z STK a kromě levýho čepu kola žádný zásadní problém nenašel, na protokolu z STK samozřejmě vše v pořádku. Mě se po pár dnech ježdění zdá, že trochu hučí ložiska(nebo gumy?) a na nerovnostech(při přejíždění děr v silnicích) trochu plave zadek-u obojího žádný klasický příznaky nemoci jako např. rány do volantu a pod. Mám domluvenou podrobnější prohlídku v servisu, kde už prý "pár" Roverů dělali. Chtěl bych se tedy zeptat, na co si speciálně dát pozor a co prověřit, zkontrolovat a co naopak drží?

Pokud je zde někdo z Plzně a okolí, budu moc rád pokud by se mi ozval(ve 2 nebo více se to líp táhne :D ). Pokud někdo víte o servisu v okolí Plzně, kde R75 umí, budu samozřejmě taky vděčnej. Ještě bych se chtěl zeptat, jak je nejlepší kupovat náhr. díly, aby člověk neprojel barák(o rimmerbros vím).

Tak pro začátek asi fšechno. Dík za odpovědi, náměty a připomínky.

Trunda
Site Admin

Re: rady a zkušenosti novicovi

Příspěvek od Trunda » stř bře 16, 2011 15:59

Gratulace ke koupi a vitej mezi nami ;-)
S petasedmou Ti moc neporadim, ale co se tyka dilu, tak takove ty beznejsi a spotrebnejsi soucastky se daji sehnat i v auto kelly a spouste jinych... ty mene caste objednavame bud na eBay, nebo u brachu Rimmeru... v Rakousku jsou taky nejake shopy, ale cenove nic moc... no a pak samozrejme vrakoviste ;-) a rozprodej vraku...
Kazdopadne ale bacha na servisy... kolikrat to jsou prasata, ktery dokazou autu uvest do jeste horsiho stavu, nez v jakem ho dostali do rukou, obzvlaste pokud se s mechaniky osobne neznas a oni nemaji s Rovery zkusenosti... rozhodne pri prevzeti vzdy zkontroluj na miste vse, co vymenovali a opravovali, protoze jsou schopni si fakturovat i za dily, ktere nevymenili... proste Sodoma Gomora :-(
Preji Ti hodne stastne najetych km ;-)
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

Keksin

Re: rady a zkušenosti novicovi

Příspěvek od Keksin » stř bře 16, 2011 16:35

Nazdar a gratuluju k R75, je to krásný auto. Co se týče servisu na plzeňsku, tak si přečti toto viewtopic.php?f=16&t=699
Pokud by jsi chtěl odborníka na Rovery, tak mrkni na toto memberlist.php?mode=viewprofile&u=16 Je to sice trochu z ruky, ale budeš mít o auto postaráno.
Některé díly se dají za rozumnou cenu koupit v ČR, něco na Ebay a nebo si dát tady inzerát.
A co zkontrolovat?????? Když si pročteš toto viewforum.php?f=9 tak tam máš vše.
A hoď sem fotky ať se mrknem. SMOKE:

Odpovědět