Klimatizace
Re: Klimatizace
To mas jedno kolik gramu.pokud nechladi nech si ji doplnit a vycistit.vetsinou za to das kolem tisicovky.kdyz ti to nechladi tak to mas uplne prazdny
Chlapek co mi to ide robit povedal ze tam zalezi na presnosti,ze max +/- 50gramov ,ze to inak nefunguje. Tiez hovoril postup, ze najprv to naplnia dusikom,tak na den az dva,ze ci to nefuci a az potom to plnia chladivom a s kontrastnou latkou.
No, já MĚNIL klimu 3x a pokaždé někde jinde. (náplň by se totiž měla vysát a napustit nová, kdo si jí jen nechá doplňit, tak to časem zasmrádne). Plyn který tam dávají se myslím nazývá FREON a na gramech opravdu nezáleží... Prostě napojí mechanismus s bombou na napouštěcí ventilek, vysají starou náplň a pak otevřou ventily kterýma se to napouští do chladícího systému klimatizace, podívájí se na budíky, zavřou ventily, spakují si mechinasmus, ty jim vybluješ 1000,- a jedeš domů s omrzlým obočím
ROVER 75 2.0 CDT Limousine
Ted sem mu volal a zjistil sem si to.vyjde mi to na tisicovku.zjisti jestli to neutika a pak to napusti novou napln vysolis prachy a Se zmrzlym usmevem jedes domu
- Roman620ti
V každé lepší plnírně klimatizací mají tabulky, ve kterejch je i Rover a na každou řadu je tam udanej obsah média v klimatizaci.
V šestistovce má bejt plná náplň 750 a i při zbytkovém množství 450 fungovala, ale slabě. Takže to s tím +-50 je nesmysl. Jinak jen doplnit systém novým se snad ani nedělá, ne? Nebo nějakej kolenovrt. A klimatizace smrdí proto, že se čas odčasu nenechá vydezinfikovat a pak jde smrad a mikroby do interiéru a těla cestujících. Já než dojedu do cíle, tak klimu vypnu a teplej vzduch hned vysuší části, přes které jde vzduch a rosením jsou mokré a zamezí se tak tvorbě humusu. Co jsem kupoval toho stříbrného, tak to při puštěném větraku strašně páchlo a použili jsme s bráchou speciální dezinfekční sprej. A už je pokoj
V šestistovce má bejt plná náplň 750 a i při zbytkovém množství 450 fungovala, ale slabě. Takže to s tím +-50 je nesmysl. Jinak jen doplnit systém novým se snad ani nedělá, ne? Nebo nějakej kolenovrt. A klimatizace smrdí proto, že se čas odčasu nenechá vydezinfikovat a pak jde smrad a mikroby do interiéru a těla cestujících. Já než dojedu do cíle, tak klimu vypnu a teplej vzduch hned vysuší části, přes které jde vzduch a rosením jsou mokré a zamezí se tak tvorbě humusu. Co jsem kupoval toho stříbrného, tak to při puštěném větraku strašně páchlo a použili jsme s bráchou speciální dezinfekční sprej. A už je pokoj
2x Rover 620ti
No rikal ze to cisteni smrdi.ale jen chvili nez se to vyfouka
no tak mam po probleme . Bohuzial mi kompresor vypovedal sluzbu. Technik sa na to pozrel pomeral tlaky a povedal ze zatial to nema cenu plnit lebo kompresor,je bud vadny alebo do neho nejde 12V alebo alebo alebo... to bude asi drahsie ako som si myslel. S tym si sam neporadim, takze mi ostava uz jedine origos HONDA servis.
- Roman620ti
a PŘI ZAPNUTÍ TLAČÍTKA TI NA VOLNOBĚHU STUPNOU OTÁČKY, NEBO SE VŮBEC NIC NEDĚJE?
2x Rover 620ti
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
A jak technik poznal,že je kompresor vadný když máš prázdnou klimatizaci ???
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
Ano, ked stlacim tlacitko A/C tak mi stupnu otacky ale klima sa nespusti...t.j. mal pripojeny manometer a ten sa ani nepohol, povedal ze tam sice tlak je, ale mozno nejde 12V do cerpadla, pripadne nejaka ina elektricka chyba.
- Roman620ti
No tak se zkus podívat na spojku kompresoru (je v řemenici kompresoru). Když někdo zapne tlačítko klimi, mělo by se po chvilce ozvat takové hlasité scvaknutí. To způsobuje elektromagnetická spojka, která se zmagnetizuje a tím se rozjede i s řemenicí kompresor. Dám sem odkaz, kde jsem o tom psal. Já měl ustříhané nýty a spojka tak nefungovala. Neozývá se ti po startu takové divné chrastění od řemene alternátoru? Třeba máš problém někde jinde, ale za podívání to stojí. Já takhle ušetřil hromadu peněz a strašné hnusné práce.
Tak tady je to co jsem psal jinde:
Tak už je závada nefunkční spojky kompresoru vyřešena a zárověň i podivné chrastění, které jsem přisuzoval k servučerpadlu, ale šlo to z kompresoru:!:
Takže když někomu nepůjde kompresor, zkuste se podívat na heveru ze spodu auta do řemenice kompresoru. Je tam mechanizmus spojky a já na ní měl ustříhané ocelové nýty a tím byl upadlej kroužek, kterej se při zapnutí tlačítka klimi měl pomocí zmagnetizování přitisknout k řemenici a tím roztočit kompresor. Takhle byl kroužek volnej a při zaplém motoru si chrastil v řemenici a při zaplém tlačítku klimi se jen sám přitiskl a nechrastil, ale zároven nemohl roztočit kompresor a tak klima nechladila. Ustřižené nýty jsme nahradili šroubky a po nastartování už funguje a krásně chladí Doufám, že mi klima vydrží funkční v obou Rourkách a už se těším na pařáky.
Tak tady je to co jsem psal jinde:
Tak už je závada nefunkční spojky kompresoru vyřešena a zárověň i podivné chrastění, které jsem přisuzoval k servučerpadlu, ale šlo to z kompresoru:!:
Takže když někomu nepůjde kompresor, zkuste se podívat na heveru ze spodu auta do řemenice kompresoru. Je tam mechanizmus spojky a já na ní měl ustříhané ocelové nýty a tím byl upadlej kroužek, kterej se při zapnutí tlačítka klimi měl pomocí zmagnetizování přitisknout k řemenici a tím roztočit kompresor. Takhle byl kroužek volnej a při zaplém motoru si chrastil v řemenici a při zaplém tlačítku klimi se jen sám přitiskl a nechrastil, ale zároven nemohl roztočit kompresor a tak klima nechladila. Ustřižené nýty jsme nahradili šroubky a po nastartování už funguje a krásně chladí Doufám, že mi klima vydrží funkční v obou Rourkách a už se těším na pařáky.
2x Rover 620ti
Dakujem za radu...hned to pojdem skontrolovat...ak by to bolo take jednoduche tak by to bolo super
-
- Kontaktovat uživatele:
Pan co plní ledničky je fajn jen musí naplnit i olej do klimy jinak se zadře kompresor jak nám na ChrysleruRoman620ti píše:Mě to potom naplnil i jeden moc šikovnej pán, kterej se zabejvá lednicema atd a ještě jsme pokecali. Dal mi tam i tu detekční mrchu a měl tam i brejle a tu UV lampu a koukal, jestli nenajde nějakej únik. Jenže rok před tím to plnili v servisu a ten detekční prevít tam nedali. Cenu si řekl 600kč a to bylo někdy k večeru v pátek . Nestálo by za hřích zkusit pohledat i někoho takového, bez mega reklam. V Praze toho musí bejt hafo...
Jinak velkého úniku se bát nemusíš, pokud by tam nějakej velkej únik fakt byl, tak by se to prozradilo hned v té první fázi a to drahé plnivo klimi by tam nenaprali. Ono jak to napojej na ventilky, tak odsajou případnej zbytek plniva a tím to vyvákuujou a nechá se to nějakejch 20min bejt a až když neni nějakej pokles tlaku začnou klimatizaci plnit. To už pak trvá chvilku...Ono myslím, že až bude 30°C, tak rád zajedeš to "zkusit" naplnit.
Tak som kontroloval a kontroloval...inak je tam fakt na nic pristup Vsetko vyzeralo OK len to stale nefunguje. Inak som dal Roveru zabrat, vydrzal cestovat 1800km za 20 hodin, akurat pri navrate som uz isiel cez den a bez klimy to bolo dost horuce .
Jinak množství náplně je na takové žluté samolepce v motorovém prostoru - je tam napsáno R134a (to je to chladivo) a pak LHD xxx gramů a RHD xxx gramů. Co máte volant vlevo, platí pro vás LHD. A opravdu to chce odsát a naplnit olejem i chladicím plynem. Není ten olej jak zkontrolovat