PŘIHLÁŠENÍ PŘEDJÍŽDĚNÍ PŘEDĚLÁNÍ.
Zdravím.
vzhledem k tomu, že jsem v UK celkem často, občas sem nějakým tamním autem zavítám. Obvykle Lotus či nějaký veterán.
Zkušenost s policisty: Pokaždé co jsem tu s automobilem z UK byl,
se nikdy nestalo, aby mě zastavil policista (jen když jsem stál a povídal jsem si u něj česky). i když už policista zvedal "plácačku!

po zhlédnutí anglických SPZ ji dal hned dolů a otočil se jiným směrem. Bohužel mám i zkušenost z Prahy, když jsem potřeboval poradit ohledně hotelu a zastavil jsem u chodníku, že se policisty zeptám, dělal, že mě neslyší, otočil se a odešel. Známí, má trvalý pobyt v USA, jezdí s Americkými SPZ a také ho nestaví.
Předjíždění: Vzhledem k tomu, že jsem měl auto na víkendy dlouhodobě v servisu a byl jsem zrovna v UK pro náhradní díly, Vámi zmiňované MGF s RHD jsem si dovezl a tento problém mám vyzkoušený. O proti automobilům s RHD, se kterými mám na českých silnicích zkušenost (lotus Elise/Exige či 7) je to s MGF dost problematické. Sedíte dost u dveří, takže v případě nějakého většího automobilu před Vámi, na protijedoucí automobily prostě nevidíte, dostatek výkonu, abyste auto, během chvilky minuly, MGF ani ve verzi VVC nemá, takže bude rozumnější se předjíždění vyhnout.
Přestavění z RHD na LHD: Toto, ať Vám říká kdokoli něco jiného, v ČR legální není a rozhodně se žádná výjimka neuděluje! Je to mimo jiné z důvodu cashzon, který jsou u většiny aut jiné na straně řidiče než spolujezdce. Tím nechci říci, že to nejde. V případě některých, aut, jsou crashzony stejné a prodávají se originální díly, se kterými to jde bez problémů a bezpečně předělat. To ale nemění nic na tom, že na to žádnou výjimku nedostanete.
Co se týče
změny světel, motůrků na stěrače ...atd., vím v ČR o 4 technických stanicích, které to dělají, bohužel Vám to ale s přihlášením nepomůže, samozřejmě pokud nesplňujete některou z výjimek výše popsaných.
Přihlášení: Co vím tak existují 2 možnosti. Veterán (do roku 80) a že jste auto zdědila. V případě veterána, není o čem mluvit-prostě se to neřeší. v případě dědictví, je to v celku zdlouhavý proces v podobě dokládání lejster až po právě zmiňovanou výměnu světel, zrd., a motůrku stěrače. Automobil dále jako způsobilý provozu v ČR neprodáte. Co se týče přihlášení, když jste byl majitelem, majitelkou v UK, nevím o tom nic a popravdě nevěděl o tom nic ani ředitel dopravního inspektorátu Plzeň (cca před rokem. Tím ale neříkám, že to nejde. V ČR se bohužel informace o přihlášení vozidel a pod, dostanou na insp. až jako poslední
Jinak v případě že budete mít auto přihlášené v jiném státě, nevidím v tom problém. Kolega bydlí v Anglii, svá auta má přihlášená samozřejmě tam
a z§stává tu i několik měsíců bez toho aniž by něco řešil.
Toliko jen mé zkušenosti, snad troch pomůžou
Bárta