cca 203.000 km
V sobotu jsem sebral vsechnu odvahu a pustil se do vymeny prednich tlumicu. Nakoupil jsem nejakou chemii na pripadne osetreni zrezivelych mist a tez jsem poridil dvourameny stahovak (ktery jsem ve finale vlastne ani nepotreboval

). Hned se priznam, ze jsem se vubec nepodival do manualu, jak by se melo s demontazi postupovat. Coz jsem mozna mel, protoze finalni cas vymeny jednoho tlumice s pruzinou bylo cca 5 hodin

Postupoval jsem takto: nejprv sundat kolo, pak trmeny, povolit stabilizator, aby mi nezvedal rameno (mel jsem to zvednute jen na jedne strane). Uvolnil jsem kablik ABS a hadici k brzde z tlumice... Ale pak prisel problem... mel jsem od dedecla pulcenou jakousi starou gola sadu a ejhle, klicovy sroub v tehlici mel velikost 15, ktera v sade nebyla

A jelikoz nicim jinym to nebylo realne povolit, museli jsme poprosit souseda... kazdopadne na vratidlo jsem musel jeste vzit dalsi trbuku, abych s tim sroubem pohl... ale nakonec povolil

Pak jsem asi dve hodiny bojoval s tim, jak tehlici z tlumice sundat dolu.... pomahal jsem si ruzne heverem a podkladanim... az po tech dvou hodinach jsem prisel na to, ze ten sroub z tehlice se musi vytahnout uplne

I tak jsem musel tlumic stlacit, abych tehlici vyvliknul... spoceny, spinavy jak prase, bolave nohy od kleceni na betonu... aj tak se mi vec povedla a tlumic byl venku... montaz druheho tlumice s pruzinou uz mi trvala asi pul hodky

... ja vim, za takovouhle praci by mi asi nikde nikdo nezaplatil, ale ja jsem hrdy na to, ze jsem to dokazal sam. Nahodou jsem se u toho celkem realizoval, taky jsem si dal trosku do tela, coz mi taky bodlo. Kazdopadne s vyslednym efektem jsem nad miru spokojeny... uz totiz v zatackach nemam strach, ze vyletim do prikopu a cesty do prace nejsou tak frustrujici... jako fakt by clovek neveril tomu, ze ty tlumice maji na jizdni komfort takovy vliv

Tu par fotek