Zůstanou viset otáčky
Zůstanou viset otáčky
Zdravím všechny. Máme doma pilu 216 i 1996. Jede fakt super, ale má jednu velkou masařku. Při zahřátém motoru a delší jízdě při sundání nohy z plynu zůstanou viset otáčky na 3 tis někdy na 2500 a zuří i při prošlápnutí. Za studena to maká normálně. Děkuji moc za každou radu.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zůstanou viset otáčky
Přesunuto do správné sekce.
Podobné problémy už se tady řešily, prohledej sekce 200/400 XW a 200/25 RF ... mám dojem, že problém byl buď v plynovém lanku, škrtící klapce nebo krokovém motorku.
Podobné problémy už se tady řešily, prohledej sekce 200/400 XW a 200/25 RF ... mám dojem, že problém byl buď v plynovém lanku, škrtící klapce nebo krokovém motorku.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Krokovy motorek bud vycistit nebo vymenit...
-
- Kontaktovat uživatele:
JJ, mal som ten problém. Ked ti stúpnu tie otacky, predpokladám pri zácpe alebo pri pomalom a častom posuvaní vo fronte. Skús fintu s podobratím plynu, jednoducho nohou podobereš plyn. Ak klesnú tak maš problem aky som mal ja(nájdeš na fore).
Každopádne ak este nemas menenu lambda sondu a mas najazdene okolo 150 000 ked ne viac, rovno ju vymen alebo zbehni na diagnostiku či je v poriadku, inak sa ti to neoplatí ani riesit. Lambda má od vyrobcu bosch limit 100 000, potom moze davat chybné udaje.
Potom uz iba krokáč, lanko alebo snímač polohy, ale ak ti to nerobí za studena tak krokový motorček ( regulator volnobeznych otacok ) to nebude a ked pojdes na diagnostiku s tou lambdou tak ti zmeraju aj snimac polohy klapky a ked budes mat lanko dobré tak to robí lambda.
Každopádne ak este nemas menenu lambda sondu a mas najazdene okolo 150 000 ked ne viac, rovno ju vymen alebo zbehni na diagnostiku či je v poriadku, inak sa ti to neoplatí ani riesit. Lambda má od vyrobcu bosch limit 100 000, potom moze davat chybné udaje.
Potom uz iba krokáč, lanko alebo snímač polohy, ale ak ti to nerobí za studena tak krokový motorček ( regulator volnobeznych otacok ) to nebude a ked pojdes na diagnostiku s tou lambdou tak ti zmeraju aj snimac polohy klapky a ked budes mat lanko dobré tak to robí lambda.
Rover 214Si 16V 1996, hrdzoblato
Proc by to nemohl byt krokovy motorek, kdyz blbne jen za tepla? Jeho vada se muze projevit az po te, co se vsechno zahreje - vazelina je mekci, plasty v sani se pohnou, atd.... Zkontrolovat ten krokac je velmi jednoducha vec, takze doporucuju proverit. Psal jsem tu o tom uz nekolikrat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Moze , ale v mojom pripade to bola slepá ulica. krokovy motor bol v poriadku ako vinutia tak aj priebeh, skusal som to aj s inym a stale sa mi zvysovali otacky. Doteraz neviem aky suvis malo to vyslapnutie pedálu ked to ovplivnuje iba potenciometer ktorý má asi nizsiu polohu v rozsahu bezca ako rozsah klapky a tym vyslapnutim ho nejako pretlacim mimo rozsah ale ani v tom potenciometri to nebolo lebo som to skusal s inym pouzitym a v meraní boli take iste. Umna to bola teda lambda.
Samozrejme vsetky tieto veci maju nato vplyv tak vsetko co nastavuje motor treba vyskusat.
Samozrejme vsetky tieto veci maju nato vplyv tak vsetko co nastavuje motor treba vyskusat.
Rover 214Si 16V 1996, hrdzoblato
Já už jsem tak zoufalej, že zkusím všechno. Ještě že jste tady, mehánici si nevěděj rady už jsem zkusil dva. Díky moc za rady. Jste bombarďáci. Neměl jsem ani tušení, že něco takového je, já JELIMAN. Až to proběhne dám vědět. Hu.
Mě zůstávají viset taky. Jak říkáš. 2 až 3000 ot. A víš čim to je ? Tím jsem si zcela jistý, protože to začalo poté, co jsem vyndal škrtící klapku a vyčistil. Nedosedá a nedovírá. Musim ji pomoct rukou a pak otáčky spadnou. Nevim proč. Pružinka ji prostě po přidání plynu nevrátí sama zpět. Budu to muset znovu rozebrat a nějak promazat. Samozřejmě je to jedna z možností. ten zbytek tu odkazují kluci. krokový motorek, lambda......
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Díru pro osku škrtící kapky třeba projet výstružníkem, a pak to bude šlapat. Nebo koupit hliníkovou klapku.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Tak plyn vrátit nepomáhá. Ještě nevíte někdo kde je přípojka na počítač ? Nemůžu ji najít? Diky. Uh
Je někde za středovým panelem:

A zkus taky vyčistit tu škrtící klapku, krokový motorek, a zásuvku na potenciometru klapky a krokovém motorku prostříkni nějakým sprejem na kontakty a pečlivě vyčisti. Jednou mi to taky blblo a byl to špatný kontakt v zásuvce potenciometru.

A zkus taky vyčistit tu škrtící klapku, krokový motorek, a zásuvku na potenciometru klapky a krokovém motorku prostříkni nějakým sprejem na kontakty a pečlivě vyčisti. Jednou mi to taky blblo a byl to špatný kontakt v zásuvce potenciometru.
Začíná se u mě objevovat podobný problém, občas zůstanou otáčky vyset kolem 2OOO, pomůže jedině několikrát prošlápnout plyn, vyřešil to někdo? Kde přesně najdu ten krokový motorek apod?
Rover 25 2.0 iDt 74kW 2003
Prosim prosim, snaz se trosku hledat... Zadej par klicovych slov a nejdes to tu uz snad desetkrat popsane
.... Admini, asi by jsme ty temata taky meli spojovat... Problemy se seknutyma otackama tu jsou resene v cca deseti topicech...