Zahřívání předního levého kola
Re: Zahřívání předního levého kola
Jo, kladka na alternátor je jen u verze s klimou - alternátor je napevno a řemen se napíná kladkou, bez klimy se řemen napíná přímo alternátorem.
Pro názornost přikládám obrázek kladky:
To šedé je ložisko, hnědé je plastová kladka, červený šroub
To šedé je ložisko, hnědé je plastová kladka, červený šroub
- scorpione
- Kontaktovat uživatele:
Super diky Hombre
Tak jsem si našel tady docela sympatické ceny, ale nevím, který díl tedy vlastně potřebuju, nebo jestli je to jen pokaždé jiný výrobce.
http://www.autodilycz.cz/zbozi/napinaci ... 30/254180/
Jinak na vrakovisti v Jesenikach mi nabizeji sadu (origo díl) za 1000Kč + 200Kč poštovné.
Takže co zvolit?
Tak jsem si našel tady docela sympatické ceny, ale nevím, který díl tedy vlastně potřebuju, nebo jestli je to jen pokaždé jiný výrobce.
http://www.autodilycz.cz/zbozi/napinaci ... 30/254180/
Jinak na vrakovisti v Jesenikach mi nabizeji sadu (origo díl) za 1000Kč + 200Kč poštovné.
Takže co zvolit?
Rover 45, 2.0iDT (r.v.2001, sedan)
Tak to nevím, ale na 400 je jen toto, navíc je tu pěkně vidět, že to ložisko prostě normálně nevyměníš, ale ta vložka by možná udělat šla
... no ale toto tam musis mit na nejakem rameni... ...http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-PQG100230A je to to same?
Není, je to tam jen na takovém plechovém držáčkus drážkou (teda myslím u 400):
No oni tam totiz jsou dve varianty .... manualni a automaticka napinaci kladka.
Tak já mám teda manuální
- scorpione
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo, to uz na me zacina byt hodne technicke, autum vazne nehovim. Ja mam tedy manualni kladku nebo automatickou? a jak jsem posilal ten odkaz, tak oba dily by meli tedy sedet na muj autak, jen je rozdil ve vyrobci? Koukal jsem totiz na rozmer u te levnejsi varianty a prumer i sire sedeli.
Vazne moc dekuju za pomoc
Vazne moc dekuju za pomoc
Musíš se tam podívat, jestli u toho řemenu zhruba mezi kompresorem klimatizace a hlavní řemenicí uvidíš to co tu vložil Trunda a ty (kladka má uprostřed takovou drážku), tak to je ta automatická. Jestli máš 45 r.v. 2001, tak tam asi bude automatická a tam možná ložisko vyměnit půjde, záleží na rozměru, tak to pak musí někdo vymontovat a omrknout.
Jo a ty kladky jsou stejné, jen je rozdíl ve výrobci, SKF je dražší ale i kvalitnější.
Jo a ty kladky jsou stejné, jen je rozdíl ve výrobci, SKF je dražší ale i kvalitnější.
No jenze on ma diesel a ten to ma resene trosku jinak nez K-series... nasel jsem toto u Rover 400, coz by snad melo byt stejne... je tam automaticka kladka... ale tobe staci jen ta kladka samostatna, nemusis kupovat cely kit. Otazka jestli je to kolecko tedy stejne jak to, co je na K-Series....
- scorpione
- Kontaktovat uživatele:
Ten známej, co mi to servisuje, mi ji vyndal a ukazoval, ze lozisko je spatne a ze to dre. Mel jsem ji v ruce, takze vim, ze uprostred je drazka a po stranach asi 3 patenty. Takze mam automatickou. No a na zaklade toho technik usoudil, ze by nemel byt problem lozisko vymenit.Hombre píše:Musíš se tam podívat, jestli u toho řemenu zhruba mezi kompresorem klimatizace a hlavní řemenicí uvidíš to co tu vložil Trunda a ty (kladka má uprostřed takovou drážku), tak to je ta automatická. Jestli máš 45 r.v. 2001, tak tam asi bude automatická a tam možná ložisko vyměnit půjde, záleží na rozměru, tak to pak musí někdo vymontovat a omrknout.
Mno mozna objednam radeji celou sadu, nez menit lozisko a pak resit, az tam odejde dalsi cast...
Díky moc!
No podle mne na te kladce se nema co pokazit krom toho loziska... ale jistota je asi vymenit to cele.
No vidíš, to jsem si vůbec nevšiml, tak to je samozřejmě úplně jinakTrunda píše:No jenze on ma diesel a ten to ma resene trosku jinak nez K-series...
Scorpione: jestli mechanik říkal, že ložisko vyměnit lze, tak do toho jdi, koupíš si ložisko SKF a bude klid. Pokazit se může i dalších milion věcí, jde o to vyměnit jen to co se pokazilo a ne to s čím to dodavatel prodává.
no by si sa divil co sa na tek kladke moze pokazit. V januari som ju musel menit a poviem ze v tej zime to bola super praca.
ale vymenil som to a mam pokoj. Kladka bola poskodena uz pred kupou auta ale nevedel som o tom a nedalo sa to zistit. teda vtedy som to zistit nevedel.
nasledne som vymenil behom troch rokov 4 remene potom ma to nasralo lahol som pod auto a kukal jak puk co s tym je a az na treti krat som si vsimol ze kladka je vyhnuta
ale vymenil som to a mam pokoj. Kladka bola poskodena uz pred kupou auta ale nevedel som o tom a nedalo sa to zistit. teda vtedy som to zistit nevedel.
nasledne som vymenil behom troch rokov 4 remene potom ma to nasralo lahol som pod auto a kukal jak puk co s tym je a az na treti krat som si vsimol ze kladka je vyhnuta