Rover 216GSi liftback (XW), r.v. 1990 <F.i.s.h.men>
-
Re: Jak sundat třmeny aby nevytekla kapalina?
Už jsem si vzpomněl. Jsem vlastně zašrouboval šroub na ten kovový přívod na konci hadice co se přidělává přímo na třmen.
-
- Kontaktovat uživatele:
A to jak těsnilo???
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
JOhny píše:
Musím trochu upřesnit, jak zapřít ten pedál: Mezi pedál a nově polepený strop vrazit motyku.nebo teď mě tak napadlo když nějak založíš brzdovej pedál sešláplej na podlahu, nic nepoteče, ale stejně se ti to může zavzdušnit pokud vzduch bude chtít nahoru k hl. brzd. válci a vytlačí kapalinu z hadičky a trubičkyJenom by ti nevytekla nádobka.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem pochopil ... ty jsi o krok dál, než jen sundání třmenu z kotouče 

Já to dělám s tím pedálem - posunu sedadlo dopředu a mezi sedák a pedál narvu jednu trubku z vysavače. Ale toto je nutné jen pokud chcete měnit gumičky v prasátku nebo trubky a hadice. Pokud chceš jen sundat třmen z kotouče, nic ti nide nevypadne a nevyteče, nesjou tam žádné pružiny, které by pístek vytlačily ven.
-
Ty třmeny chci sundat úplně pryč a odnést od auta.
J0hny: Tohle je ta koncovka a já jsem do ní prostrčil normální šroub, utáhl jsem ho matkou a mezi to dal gumové těsnění.

J0hny: Tohle je ta koncovka a já jsem do ní prostrčil normální šroub, utáhl jsem ho matkou a mezi to dal gumové těsnění.

Fishi, ty chces odnest trmeny, nebo trmeny i s pistnici (kompletni brzdic)? Zrejme tu nejsou vyjasnene pojmy...
-
Toto je brzdový třmen. Toto chci odnést od auta alespoň na víkend plus ten držák na který se toto montuje. Pod pojmem pístnice si nic na brzdách nedokážu představit. Jen píst, ale ten je v tom třmenu.

Na to úplně stačí to založení pedálu, ale tvoje řešení je taky dobré. Ta kapalina z hadice vytéct nemůže, nedostane se nad ni vzduch (princip vína a koštýře), ale když pedál nezaložíš budeš tam dávat ten šroub s těsněním, tak než to utáhneš, bude kapalina volně protékat a hrozí, že její hladina klesne tak, že se vzduch dostane do hlavního válce, pak už je to špatné, při následném odvzdušňování musí vzduch projít modulátorem ABS (pokud je jím auto vybaveno) a z něj se ten vzduch dostává blbě.F.i.s.h.men píše:Ty třmeny chci sundat úplně pryč a odnést od auta.
-
Ok díky všem za rady. Zajistím ten pedál a ještě tam dám ty šrouby. Jinak teda nemám prvně odpojit tu podtlakovou hadičku? Aby se ten pedál potom nepropadnul.
ABS nemám.
ABS nemám.

Myslíš hadičku k třmenu? Nemusíš, ten pedál se nepropadne, jen uvolní, ale ten klacek co tam dáš bude pořád přidržovat pružina pedálu, pak tam v klidu namontuj ten šroub s těsněním, pedál můžeš nechat založený celou dobu.
-
ok díky. Nakonec jsem se rozhodl, že budu dělat něco jiného, ale tohle stejně budu později či dřív taky dělat, takže se mi to bude hodit.
Díky.
Díky.

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo... já bych toho chtěl taky tolik udělat, ale čas je svině, dneska mi přišlo fungl nový dalkový z anglie za 600kč
Jenže zajet k maredovi a dát za naprogramování 900 nebo kolik to chtěl ještě ke všemu půl dne v řiti