trhanie motora ,ide na 3valce
trhanie motora ,ide na 3valce
Dobrí den mám takíto problem z mojim roverom. uz som niekde videl podobne problemi na tomto fore ale ziadny nebol rovnaky ako ten moj preto sa ospravedlnujem ze tom mozno pisem este raz .....
proste moj rover 416si ked sa zohreje zacne ist akoby na 3 valce a strasne trha motorom otacky skacu od 900 po nejakích 1200.ked som ho mal v servise mechanik vymenil sviecky a do sania vstrekol nejakeho odkarbonovacieho spreju. potom mi siel nejakych 150 km uplne v poriadku este lepsie ako pred tím.. ale zas sa to objavilo .casovanie som pozeral mao by bit v poriadku. neviete co stím moze bit ??
pred par mesiacmi menene svieckove kable rozdelovac a palec.
siel by som aj na diagnostiku ale moj servisak nema taku koncovku.. aspon si myslim ze som nasiel spravnu koncovku. ak mohli by ste mi ju odfotit a zavesit tu ?
!!!prosím pomozte mi!!!
proste moj rover 416si ked sa zohreje zacne ist akoby na 3 valce a strasne trha motorom otacky skacu od 900 po nejakích 1200.ked som ho mal v servise mechanik vymenil sviecky a do sania vstrekol nejakeho odkarbonovacieho spreju. potom mi siel nejakych 150 km uplne v poriadku este lepsie ako pred tím.. ale zas sa to objavilo .casovanie som pozeral mao by bit v poriadku. neviete co stím moze bit ??
pred par mesiacmi menene svieckove kable rozdelovac a palec.
siel by som aj na diagnostiku ale moj servisak nema taku koncovku.. aspon si myslim ze som nasiel spravnu koncovku. ak mohli by ste mi ju odfotit a zavesit tu ?
!!!prosím pomozte mi!!!
Re: trhanie motora ,ide na 3valce
A po přidání plynu to jede normálně? Zásuvka na diagnostiku je na kabelu u pojistek v kabině pod volantem, Vypadá jako scart od videa. Vyzkoušej, jestli to jede opravdu na 3 válce - odpojuj postupně všechny 4 kabely od svíček (kleštěma, ať tě to nekopne), po odpojení a vytažení ven se chod motoru musí ještě zhoršit a po připojení zpět zase zlepšit. Pokud ne, tak ten válec nepálí. Pokud to takhle jede na 4 válce, zkontroluj hadičky kolem sání, jestli není nějaká odpojená nebo děravá, vymontuj krokový motorek volnoběhu (váleček, co vede šikmo do sání) a pěkně to tam vyčisti, tam sprej nestačí. Pokud nic nepomůže, mohl by to být slabý tlak paliva - ucpaný filtr, vadné čerpadlo nebo regulátor tlaku, ale to na diagnostice nezjistíš, jedině změřit tlak paliva na vstřikovací liště.
ked pridám plin ide dobre. ůen ked sa zohreje a neham na volnobehu tak to zacne robit.zasuvku som nasiel aj som bol na diagnostike len sa nejako nedal sparovat s pocitacom
a co ked zistim ktorí valec to je ? takze krokovy motorcek vycistit ano ? a palivovi filter ako vypada ? lebo uz som ho hladal a nemozem ho najst.. a cerpadlo nekedy ked startujem a natiehne palivo ma nekedy cudni zvuk ale ide napriklad normalne.

Když to po přidání plynu jede normálně, tak to tím palivem nebude. A asi to jede i na 4 válce, bude to asi jen dodávkou vzduchu na volnoběh, takže zkus ty hadičky a ten motorek a jak bude venku, prohlídni ho, jestli je v pořádku - kužel se nesmí v motorku protáčet.
Palivový filtr je na přepážce vedle řídící jednotky, takový hliníkový s trubkou zespoda a shora.
Palivový filtr je na přepážce vedle řídící jednotky, takový hliníkový s trubkou zespoda a shora.
aha .. cize tie hadicky a ten motorcek pozret .. a ako vypada ten motorcek ? on je niekde pri tej skrtiacej klapke alebo ? idu ku nemu dve hadicki ?a este nekedy pri rozbehu skapne ked to robi .. ale zas to nerobi vzdy ked sa zohreje iba niekedy . v poslednom case uz dost casto
Mi to teda neprijde jako problem toho serva... to by to tak nekuckalo.... nemizi ti voda?
preco servo ? nie voda mi nemizne.ale dakedy ide ako keby tiekla do vnutra ale netecie.lebo ja som uz mal zlomene 2srobi v bloku a tieka do vnutra .Trunda píše:Mi to teda neprijde jako problem toho serva... to by to tak nekuckalo.... nemizi ti voda?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Není servo jako servo ... Trunda neměl na mysli posilovač řízení, ale ten servomotorek volnoběhu, o kterém se bavíte.
jááj .. ale tak mam ho pozret ci ne ?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Posilovač řízení ne, motorek volnoběhu ano.
pochopil som
tak pozrem vycistim uvidim

No zkus ho pozrit
Kovova cepicka kuzelu se nsmi protacet... ale ja si stejne myslim, ze tim to neni.... jak ta voda... mizi?

no motorcek vycisteny skrtiaca klapka len tak z vonka cistena lebo tu by sa mia si nepodarilo dat spet.nepretacala sa.ani ja.voda nemizneTrunda píše:No zkus ho pozritKovova cepicka kuzelu se nsmi protacet... ale ja si stejne myslim, ze tim to neni.... jak ta voda... mizi?
Pak mne napada rozdelovac... resp. viko, palec a kabely...
Ty má před pár měsíci nové.