Prestavba MG TF z Anglie
Prestavba MG TF z Anglie
Ahoj,mam dotaz,nevite nejake informace zda-li se da predelat auto s pravostrannym anglickym rizenim na nase levostranne?
Diky
Davis
Diky
Davis
Re: Prestavba MG TF z Anglie
Ahoj,
Pokud nejsi aktualni majitel s registraci auta v UK a nejsi zdravotne postizeny, neni mozne zde auto registrovat.... Toto by bylo mozne pouze po projiti homologaci, coz je financne nevyhodne... Bohuzel, v tomto ohledu tu jsou podminky spatne...
Pokud nejsi aktualni majitel s registraci auta v UK a nejsi zdravotne postizeny, neni mozne zde auto registrovat.... Toto by bylo mozne pouze po projiti homologaci, coz je financne nevyhodne... Bohuzel, v tomto ohledu tu jsou podminky spatne...
Ahoj,
aktualni majitel jsem,uz asi rok.Dovezl jsem si auto z Anglie,mohl bych si ho dat na ceske SPZ s pravostrannym rizenim akorat bych si jej radeji chtel nechat prekopat na levostranne.Prihlasit to umim.Shanim nekoho kdo uz to nekdy delal nebo aspo vi jak se to dela.
aktualni majitel jsem,uz asi rok.Dovezl jsem si auto z Anglie,mohl bych si ho dat na ceske SPZ s pravostrannym rizenim akorat bych si jej radeji chtel nechat prekopat na levostranne.Prihlasit to umim.Shanim nekoho kdo uz to nekdy delal nebo aspo vi jak se to dela.
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Muselo by to auto být v opravdu výtečném stavu aby se ti to vyplatilo nebo bys ho musel vlastnit od nova /0 km/ jinak je to varianta do pekel.
Všechno se dá, ale nešel bych do toho. SPíše si kup levostranné /jsou jich stovky v okolních zemích/ a své používej jako zdroj dílů.
Zkus si udělat výčet co vše bys sis musel sehnat vč. přepákování, světel, atp.
Všechno se dá, ale nešel bych do toho. SPíše si kup levostranné /jsou jich stovky v okolních zemích/ a své používej jako zdroj dílů.
Zkus si udělat výčet co vše bys sis musel sehnat vč. přepákování, světel, atp.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
Auto je v perfektnim stavu http://www.sportovnivozy.cz/19665-mg-tf-koprivnice ,chci sehnat nekoho kdo mi rekne kolik by to asi stalo a jak moc by ta prestavba byla slozita.Prestavby anglickych aut se delaji v Polsku,nechal jsem tam predelat Freelandera a uz jezdi na ceskych znackach.Krome par detailu to nejde ani poznat.Krome tyce rizeni se tam vubec nic nemuselo menit.
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nerozporuji, vše je možné.
Kluci z UA co jezdí na podzimní sraz předělávají LDV dodávky a slušně je to živí.
Asi kontaktuj některého ze servicemanů zde se vyskytujících, mohli by se do toho pustit.
Jak asi uznáš, nemůže to dělat kdokoliv resp. někdo kdo vidí MGF poprvé, otevře přední kapotu, pak zadní a zeptá se: kde to má motor? Tak od těch pryč
Taky asi naznač lokaci, odkus jsi, zda ti doporučovat Přerov či Jirkov u Chomutova.
Kluci z UA co jezdí na podzimní sraz předělávají LDV dodávky a slušně je to živí.
Asi kontaktuj některého ze servicemanů zde se vyskytujících, mohli by se do toho pustit.
Jak asi uznáš, nemůže to dělat kdokoliv resp. někdo kdo vidí MGF poprvé, otevře přední kapotu, pak zadní a zeptá se: kde to má motor? Tak od těch pryč

Taky asi naznač lokaci, odkus jsi, zda ti doporučovat Přerov či Jirkov u Chomutova.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
Legálně to je nemožné, jedná se o přestavbu a u té je třeba vyjádření výrobce. Který (i pokud existuje)to stejně většinou nepovolí, kvůli nutnosti velkého zásahu do karoserie, která podléhá homologaci při nárazových zkouškách (držáky palubní desky, řízení a pedálů).
No a když ti to někdo udělá tak dobře, že to nepůjde poznat, stejně nebude souhlasit VIN - na 9. pozici je znak, který u Rover/MG znamená jakou má vozidlo převodovku a pravo, nebo levostranné řízení.
Na předělávání toho tam je dost, třeba ovládání centrálu a oken, stěrače, světla, zrcátka, pedály, palubka, klimatizace a topení, pedály, řízení, brzdové potrubí, celý svazek elektriky je taky opačně a spousta dalších drobností. To se asi fakt nevyplatí.
No a když ti to někdo udělá tak dobře, že to nepůjde poznat, stejně nebude souhlasit VIN - na 9. pozici je znak, který u Rover/MG znamená jakou má vozidlo převodovku a pravo, nebo levostranné řízení.
Na předělávání toho tam je dost, třeba ovládání centrálu a oken, stěrače, světla, zrcátka, pedály, palubka, klimatizace a topení, pedály, řízení, brzdové potrubí, celý svazek elektriky je taky opačně a spousta dalších drobností. To se asi fakt nevyplatí.
Nicméně zásah do karoserie není potřeba žádný.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
... tez si myslim, ze cenove vyjde lepe TFko v Anglii prodat (sice s nejakou ztratou, ale urcite ta ztrata nebude tak velka, jako cena za predelani) a treba v Nemecku si koupit levostranne.... nevim jak to predelavači delaji, aby obesli zakony, ale jak rikam, legalni to v CR neni... samozrejme varianta je, nechat to registrovat v jine zemi, ktera predelani umoznuje, predelat ho, zapsat zmenu a pak ho sem importovat... ale tu je opravdu jen jedna legalni cesta a to jak jsem rekl, majitel musi mit zdravotni postizeni a pak si muze zazadat o vyjimku, ktera je zapsana v technicaku a nemela by byt prenosna na dalsiho majitele auta .... uz jsem se setkal s Jaguaristou, ktery takto registrovany auto koupil tu v CR a normalne s nim jezdi a to jen diky chybe urednika, ktery onu vyjimku zapomnel zapsat jen pro puvodniho majitele auta 
... kazdopadne, i kdyby nejaka cesticka existovala, pokud si to nepredelas sam za ucelem se tou prestavbou bavit, tak se to nevyplati... uz jen proto, ze ceny mirne ojetych MGTF jsou smesne.

... kazdopadne, i kdyby nejaka cesticka existovala, pokud si to nepredelas sam za ucelem se tou prestavbou bavit, tak se to nevyplati... uz jen proto, ze ceny mirne ojetych MGTF jsou smesne.
Pravostranné řízení přihlásit lze nejen pro postižené, ale blbě se s tím asi jezdí
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/0FE697C ... zidlas.doc

http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/0FE697C ... zidlas.doc
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Podle těch fotek naprosto chápu, že je ti líto to auto vyměnit za jiné, nebo používat jako zdroj ND, jak psal Austin. Nicméně přestavba na LHD je stejně takový zásah, při kterém bys spoustu dílů vyměnil a už by to nebylo ono. Přikláním se k názoru koupit jiné vymazlené LHD auto někde v Evropě.
Hmmm.... tak koukam, ze se ty pravidla a podminky taky meni jak zafouka vitr
Resp. nejak se clovek tezko dozvida pouze jednu pravdu
... by mne tedy zajimala, kolik stoji to overeni ve zkusebne... podle mne si za to reknou peknou raketu.

- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nepochybně. Jako u veteránů některé atestace. Mírně pod 1000€.