bliká kontrolka SRS R 416 Si
bliká kontrolka SRS R 416 Si
čau,začala mi blikat kontolka airbagu SRS,blikne 2x pak chvíli ne pak zase 2x a pořád tak dokola,
diagnostika nic nevypsala,nevíte někdo co to signalizuje?nebo jak se toho zbavit?
Dík za rady Tom
diagnostika nic nevypsala,nevíte někdo co to signalizuje?nebo jak se toho zbavit?
Dík za rady Tom
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Re: bliká kontrolka SRS R 416 Si
Párkrát už se to tu na fóru řešilo a svádí se to buď na špatný kontakt k patronám na předepínání pasů (ten je pod sedačkou) nebo na špatný kontakt na měděném kroužku pod volantem.
Předepínání pasů já ve svý 416 nemám a ten kontaktní kroužek pod volantem je na opravu drahá sranda, takže jsem se to naučil ignorovat a jezdím s blikající kontrolkou airbagů.
Předepínání pasů já ve svý 416 nemám a ten kontaktní kroužek pod volantem je na opravu drahá sranda, takže jsem se to naučil ignorovat a jezdím s blikající kontrolkou airbagů.
Above all it's a Rover
Neboj. Když je venku -15, tak třeba 3 hodiny nebliká 

Rover 416 . Rover 75 2.0 CDT
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Mně se občas povede bez ohledu na počasí, že to nebliká. Naposled neblikala snad týden v kuse, ale hned jak jsem se začal radovat, že už je to dobrý, zase začala. Takže jediná rada je počkat až přestane sama blikat a pak dělat, že jste si toho nevšimli 

Above all it's a Rover
Takhle se tvářim taky.Naposled mi maník na technický říkal "co vám to tady bliká?" A já na to "ááá tohle? To nic neni"
V prosinci si to zopáknu 

tak koukám, že se nám blikajících kontrolek najde více. 

Rover 416 . Rover 75 2.0 CDT
Tak aspoň nejsem sám,komu to bliká,ale upřímně to nikomu nepřeju.Za tmy mi to celkem vadí.
Nejde ten Airbag nejak softwarově odpojit ? Možná by to přestalo blikat-,ale zas by to asi svítilo pořád ,že
Tom
Nejde ten Airbag nejak softwarově odpojit ? Možná by to přestalo blikat-,ale zas by to asi svítilo pořád ,že
Tom
- Roman620ti
Nejjednodušší je vom*rdat kontrolku a třeba jí přeletovat na ABSko, takže ti kontrolka bude zhasínat zároveń s abs a nikoho by nenapadlo že je něco špatně...než odejde i ABSko 

2x Rover 620ti
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Romane, už jsme nad tím přemýšlel, vypadá to na nejjednoduší řešení, jak po stránce realizace tak po stránce finanční, ale ještě jsem se nedostal k tomu, abych to předělal
)

Above all it's a Rover
- Roman620ti

2x Rover 620ti
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano, a hrozně rád bude každý další, kdo to auto bude mít a nebude o tomhle "vyřešení problému" vědět. To raději vymontujte žárovku, aby bylo jasné, že systém nefunguje.
- Roman620ti
No vidiš to, já to tak koupil a dozvěděl se to až když mě na netu našel předchozí majitel a o téhle prasárně se mi zmínil a kupodivu to tak opravdu bylo. U Maredy jsem s tím byl a nějak se mu do těch pytlů nechtělo, tak anto kašlu a udělali jsme to tak i na stříbrným. Ono by se to mělo rozsvítit po těch 10letech a pak by to mělo jít nějak vošulit,aniž by se měnily pytle za nové, známemu to tak udělali a kontrolka mu zhasíná, ale já už to řešit nechci. Přece jen i já se kolikrát chechtám, že to někomu blbne a svítěj, než si uvědomím že to taky nemám ve 100% stavu
, je to dobrá věc, vše zhasíná a já sem spokojenej
. Je to už prostě staré auto. Když to vemu třeba u Seby, tak tomu prej svítila kontrolka furt a pak bouchly oba, co táta nicí staré pytle, tak i celé orezlé zničené bouchnou vždycky. Horší je když je někdo nahradí pouze záslepkou...
A přeci jen když se někdo má zabít, tak se zabije i v A8mičce, viz ta co tahali z vltavy...

A přeci jen když se někdo má zabít, tak se zabije i v A8mičce, viz ta co tahali z vltavy...

2x Rover 620ti
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
No právě, v několika servisech nezávisle na sobě mi říkali, že airbagy by měli normálně fungovat (snad nikdy nebudu mít možnost to ověřit), takže tohle je jen vada na kráse.
A nebojím se co by na takový "vylepšení" říkal budoucí majitel, protože když to pujde podle plánu, s nikym takovym ani nepočítám
A nebojím se co by na takový "vylepšení" říkal budoucí majitel, protože když to pujde podle plánu, s nikym takovym ani nepočítám

Above all it's a Rover
Roowi? Vitej mezi temi, co chteji byt verni az za hrob
... Jen vic lidi s takovimto pristupem