Cukání motoru
-
Cukání motoru
Chci se zeptat, jestli nemá někdo stejný problém jako já,nebo jestli někdo neví kde by mohl být problém. Když totiž šlápnu na plyn,nebo naopak sundám nohu z plynu, auto lehce dvakrát cukne. Možná to dělalo vždy a všiml jsem si toho až teď, ale raději se ptám.
Rover 214Si (76kW)
Re: Cukání motoru
Mam taky isty problem.Ak sa ti to podarylo odstranit tak poraď.Rover 214 SI ďakujem.
Já to sleduju taky, ale v otáčkách do 2000. Pak už to nedělá.
-
- Kontaktovat uživatele:
Těžko poradit Občas mi to asi taky cukne (například když z nízkejch otáček šlápnu pedál až na podlahu - což je logický) ale nějak to neřeším. Dvoustovka je takový auto že člověk musí vědět jak na něj. Když jsem ho měl krátce tak (když to přeženu) jsem měl problém se vůbec rozjet v křižovatce. Teď (po 15 000 km) už si myslím že většinou vím jak na něj, ale občas si nějaký ty trable taky užiju. Prostě to není takový auto co se ti rozjede na každej kvalt a může v něm jezdit každej bez problémů.
Jinak co se týče cukání já bych zkusil vyčistit rozdělovač od koroze(palec i kontakty na víčku), nebo bych hledal chybu ve svíčkách. Prostě bych to svedl na nějakou blbůstku.
Jinak co se týče cukání já bych zkusil vyčistit rozdělovač od koroze(palec i kontakty na víčku), nebo bych hledal chybu ve svíčkách. Prostě bych to svedl na nějakou blbůstku.
Já jsem měl taky problém s cukáním při rozjezdu, ale to jsem se sotva rozjel a vypadalo to jak když se neumím rozjed,vyměnil jsem pal. filtr,palec rozdělovače,kabely ke svíčkám a furt nic.Tak jsem to odvezl na diagnostiku a byla to lambda.Teď až na to ži mi odešel startér tak jede super.Rover 414si
-
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak pro info na kolik přišla ta lambda?
Diagnostika+práce+lambda 3800 kč
-
- Kontaktovat uživatele:
Dik, ja s ní teda žádné znatelné problémy nemám, ale byl jsem zvědavej
-
Tak se zdá že závada vyřešena. Vyměnil jsem palivový filtr a nestačil jsem se divit co za binec z něj teklo.Po krátkým projetí se mi zdá že to už necuká,ale uvídím až po víkendu po delší a rychlejší jízdě.
Rover 214Si (76kW)
-
- Kontaktovat uživatele:
Jen takový menší OFF Topic jak se vyměňuje a kolik tě to stálo?
Jelikož mi taky cuká ale jen opravdu decentně tak jsem objednal nové svíčky a ten filtr bych vyměnil kdyžtak taky
Jelikož mi taky cuká ale jen opravdu decentně tak jsem objednal nové svíčky a ten filtr bych vyměnil kdyžtak taky
CTR EP3 - http://www.r4ms3s.cz/ctr/" onclick="window.open(this.href);return false; - track car
MG ZR 160 - http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=462" onclick="window.open(this.href);return false; - prodáno
Rover 214Si - http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=104" onclick="window.open(this.href);return false; - prodáno
-
Výměna je popsaná v Rave manuálu. Prostě se jen vyšroubuje a našroubuje se nový, hlavně pozor abys filtr neotočil.Je na něm šipka směr průchodu paliva, a ta musí směřovat stejně jako na vyšroubovaným filtru. Filtr stál 300kč. Dají se ale sehnat i podstatně dražší
Rover 214Si (76kW)
Re: Cukanie motora
Mam rover 214si a mam problem s cukanim motora. pri priodani cuka pri rychlom zríchleni tiez. dokonca ho az zaduša. Bol som na diagnostike a tam nenasli nic. cize by to mala byt len mechanicka porucha. Palivový filter alebo rozvody sviecok nakolko sviecky boli menené pred mesiacom. ak sa vam to podarilo vyriesit tak poradte. dik
-
- Kontaktovat uživatele:
a na volnoběh všecko v pořádku (i se studeným i s teplým motorem)?
najčastejšie to roby za tepla. už som vymenil aj palivovy filter,no porucha pretrvava.Po výmene palca rozdelovače je poruch odstranena