rozobratie predneho svetla
rozobratie predneho svetla
Neviete ci su predne svetla rozobratelne? Nefunguje mi manualne nastavenie sklonu (to co sa otaca klucom zo zadnej strany svetla) elektricke nastavenie funguje, ale to je stale moc nizko. Jedina moznost je svetlo asi rozobrat, len sa chcem ujistit ci je to mozne, pred tym ako rozoberiem naraznik. (jedna sa o halogenove a po facelifte)
Rover 75 2.5 V6 Saloon + 2.0 CDTi Tourer
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozobratie predneho svetla
než to začneš rozebírat, ujisti se že máš správně vložené žárovky + stínítko, u R75 se způsobem vložení žárovky dá docílit docela různýho odklonu. Defakto když třikrát vložím žárovku, může mi paprsek mířit třikrát jinam a parabola na to nemá vliv. Mluvím z praktických zkušeností.
Zkontroluj, jestli kloub motorku seřízení světel je správně spojený s jamkou pro kloub v parabole - zkus vymontovat motorek a vytáhnout, nemělo by to jít - kloub drží v parabole. Pokud je to rozpojené tak na motorku nastav nejvyšší číslo aby se táhlo s klobem vysunulo, pak klíčem na motorku jako když seřizuješ světlo ho ještě co nejvíce vysuň a pak zatlačíš palcem na patici žárovky dolů a tím se jamka pro kloub vysune, pak to můžeš pohodlně spojit, nasadit motorek, seřídít.
dakujem za rady, nakoniec sa mi podarilo prehovorit tu tycku na ktorej ma byt nasadene modre ozubene koliesko, ktore nou otaca na nastavenie vysky, na tycku som pripevnil lankovu svorku ktora ju drzi aby nezachadzala dnu (vtedy svetlo padlo nizsie) a pomocou nej sa dalo aj otacat a dostelovat ho dohora
rozobrať sa to dá nasledovným spôsobom: zoberieš kladivo alebo sekeru, svetlo dáš na 4 minúty do rúry na 100 st.C. Potom sa bude dať oddeliť plexisklo. Nakoniec odložíš to kladivo, aleb sekeru. Zalepiť sa to dá priesvitným sanitárnym silikónom.
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
nastastie som taketo experimenty robit nemusel
ja mám zase opačný peoblém...moje lavé svetlo miery príloš hore a moc sa rozptyluje do strán..osvetlujem dokonca aj kamionistou,alebo keď idem a blízko predomnou je nejaka dopravná značka tak ju tak osvetlujem ako by mala vlastný reflektor ale na cestu nesvietim vobec...keď idem v noci po ceste sám takmer nič nevidím..na cestu mi svieti akoby len pravé svetlo...
mám ešte jeden problém,včera v noci som vyberal basu piva z kufru, bol mráz a tma a náhodou som ťukol do pravého zadného svetla a už to tam bolo, kryt svetla je rozbitý na mieste smerovky, tak by som rád vedel či je to celý kus alebo zvlášť kryt smerovky? kde by som to kúpil poprípade nejake linky na stránky?
viete mi niekto poradiť? moc ďakujem vopred
mám ešte jeden problém,včera v noci som vyberal basu piva z kufru, bol mráz a tma a náhodou som ťukol do pravého zadného svetla a už to tam bolo, kryt svetla je rozbitý na mieste smerovky, tak by som rád vedel či je to celý kus alebo zvlášť kryt smerovky? kde by som to kúpil poprípade nejake linky na stránky?
viete mi niekto poradiť? moc ďakujem vopred
predtym VW Polo 1.4 benzin 44kw
teraz Rover 75 1.8 benzin 88kw
teraz Rover 75 1.8 benzin 88kw