ABS
Re: ABS
Pravděpodobně vadný některý ze snímačů na kolech, nebo poškozené vedení k němu. Ale pro jistotu mrkni na pojistku ABS mezi pojistkama pod volantem.
Ja jsem snimace zkousel promerovat... je to vlastne civka, takze by to melo mit nejaky odpor a ten by mel byt stejny na vsech snimacich... Ja mam problem s tim, ze mi sem tam, hlavne kdyz se hodne vytoci predni kola, sepne ABS... coz je hodne neprijemne... to, ze mi to odpojilo ABS uplne se mi ale stalo jen jednou... zkousel jsem sundat kola a zapojit na snimace pipak a zkusit kroutit kabelama a ani tuk... takze teda vubec netusim jak prijit na to, kde je problem
... tak zatim to neni tak zle, takze to nejak akutne neresim...

- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Mně ABS nejde vůbec, takže se s tím sice jezdit dá a člověk si na to i časem zvykne, že to brzdí při dupnutí na brzdu jinak. Mám podezření na levej zadní snímač, seknul se mi tam tenkrát brzdič a z kola doslova sálal horkej vzduch. Nesehnal jsem tady u nás na Mostecku diagnostiku a v servisu mi řekli, že to nemusí být zrovna tím zadním, že to může bejt jakejkoli z těch 4 a nebo dokonce žádnej, a že bez diagnostiky kupovat ABS čidlo takhle naslepo a za trojku je docela frajeřinka a já teda zas takovej frajer nejsem
Nepamatuješ si v jakym rozmezí se pohyboval ten odpor a jaký napětí jsi do toho pouštěl, abych ty čidla nezkazil.

Above all it's a Rover
To si nepamatuju... zadne napeti na to davat nemusis, staci zmerit Ohm metrem... Ale je teda fakt, ze to uplne klidne cidlo byt nemusi.... taky to muze byt spatny krouzek... a nejsem si ted jisty, jestli na diagnostice vubec umi vycist chybu ABS..., teda urcite ne na univerzalni... ale zas na druhou stranu na to prece musi byt nejaky figl, jak to zjistit... tez by mne to zajimalo... Jinac ja osobne bych asi nove cidlo nekupoval a spis zkusil sehnat z nejakeho vraku... prece jen je to palka pro frajery 

-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Už jsi to vyřešil ? Můžu ti to opravit.Weckl píše:Zdar všem znalcům. Jak se zdá moje auto není zrovna ideálně připraveno na zimu. Přestalo mi úplně fungovat ABS. Kontrolka nezhasne ani při nastartování a ABS není aktivní. Věděl by někdo co s tím?
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
... no v podstate ano... ale to prave umi resit multimetr s ohmetrem sam
... kazdy multimetr to ma...