Lišty kolem zadního okna R600
- Roman620ti
Lišty kolem zadního okna R600
Čauvec,
nesundávali jste někdo lišty kolem zadního okna? Jestli je to na stejným principu jako u předního skla? Co sem nahlédl pod tu gumu, tak tam sou i nějaký šrouby, nechci to zničit, tak jestli už někdo nemá nějaký zkušenosti. chci je sundat abych omrknul stav pod nima, nevim, ale asi mi kolem zadního okna teče do kufru, od jinud mě to nenapadá. Díky
nesundávali jste někdo lišty kolem zadního okna? Jestli je to na stejným principu jako u předního skla? Co sem nahlédl pod tu gumu, tak tam sou i nějaký šrouby, nechci to zničit, tak jestli už někdo nemá nějaký zkušenosti. chci je sundat abych omrknul stav pod nima, nevim, ale asi mi kolem zadního okna teče do kufru, od jinud mě to nenapadá. Díky
2x Rover 620ti
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lišty kolem zadního okna R600
Já měl zadek šestistovky opravovaný a teklo mi do kufru kolem zadních světel (voda byla vzadu v rozích). Utěsnil jsem to čirým silikonem do koupelny a bylo po problému, ani vidět to nebylo.
- Roman620ti
Jj to o těch světlech sem četl, ale mě to teče hned někde pod zadním sklem, když auto stojí a začne pršet, hned tam mám kapičky vody. Zkusim oddělat i zadní plato, ale to musí bejt teplejc, abych nerozlámal ty zmrzlé plastové příchytky
Ale tu lištu bych sundat chtěl, kdoví co se tam skrývá 

2x Rover 620ti
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano lišty už jsem dvakrát sundával, je to na podobnym principu co přední, chce to tenkej plochej šroubováček, a trochu trpělivosti
dole pod gumou odšroubovat všechny šrouby a postupně to odcvakat, jenom bacha jsou do sebe ty lišty nasunutý, stejně jak vepředu 

- Roman620ti
Aha, takže ty srouby se musej nejdříve vyšroubovat, jo? Tak to ejště že to vím, sem myslel jestli nedržej jen ty příchytky, tak to díky za návod 
A jak to tam vypadalo, rezne to tam a nebo je tam nějaká možnost propustnosti vody?

A jak to tam vypadalo, rezne to tam a nebo je tam nějaká možnost propustnosti vody?
2x Rover 620ti
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo pokud si to dobře pamatuju
Mě to ani na jedný šestistovce nerezlo a že by tam byla nějaká nedokonalost kudy by to tam mohlo téct to jsem si fakt nevšiml, ale vrakoval jsem je obě, takže mě to ani moc nezajímalo nebo spíš nebyl čas 

- Roman620ti
jO TAK TO POTOM VĚŘÍM
kDYŽ TO JDE DO hutě, tak už to ej ejdno
Ale díky moc

2x Rover 620ti
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A není to spíš jen špatným těsněním víka kufru na přední straně hned pod zadním oknem? Taky se mi nechce věřit, že by ti tam teklo kolem toho okna, ale nic není nemožné.
- Roman620ti
nENE, JAK SOU TZ PLACHZ POD YADN9M PLATEM, TAK TAM V T2CH DUTIN8CH VZKAP8VA VODA A JE TO TAM MOKDZ, NA JEDN7 STRAN2 A POKUD tam je čalounění tak o tom nevíš, kape to na něj ze zadní strany a hned se to tam vsakuje do toho odhklučenění až kydž sem ho ted vyndal pro zjištění, tak je vidět po dešti kapající voda. Víkem to enni, to by bylo při jízdě, jinak se tam ta voda dostat přes gumu asi stejně nemůže.
2x Rover 620ti
-
- Kontaktovat uživatele:
Když to slyším, musím to tam taky zkontrolovat, když mi auto tejden stálo tak jsem měl zamrzlý okna zevnitř a hlavně pak zadní 

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To se mi s R600 stávalo taky, že mi namrzaly okna zevnitř, ale netěsností oken to nebylo. Stačilo auto v zimě nechat po dojezdu chvíli otevřené, aby se vyvětral teplý vzduch a bylo po problému.
- Roman620ti
Re: Lišty kolem zadního okna R600 - vyřešeno doufám
Tak to teklo asi tou příchytkou lišty kolem okna. Ta příchytka je asi 2cm dlouhá a 1cm vysoká a je skrz plech karosérie, stáhla přes těsnění šroubkem, těsnění už netěsnilo, nebo se v tom někdo hrabal, téď co sem to podlepil je v kufru zatím sucho a to sem to šel aj polejt kyblem vody, takže vypadá to že je problém vyřešen...ťuk...ťuk...
2x Rover 620ti